Begeleiding na je burn-out

In ons Burn-out Herstel Traject zit altijd een aantal maanden nazorg
Waarom is dit belangrijkHoe wij dit aanpakken

Heb je last van een burn-out?

Herstel middenin de natuur!

burnout herstel centrum aandacht vaals

Een goed herstel van je burn-out dankzij de juiste nazorg

Begeleiding na je burn-out is essentieel!

De begeleiding na je burn-out is een belangrijk onderdeel van ons traject. Dit doen we door je op een juiste manier te laten re-integreren. En dan bedoelen we niet alleen re-integreren in je werk. Maar juist ook re-integreren in de maatschappij, in je privéleven, in je sociale leven.

Beter worden dankzij je burn-out

Een goede begeleiding van je re-integratie is essentieel voor je herstel. Immers: in de praktijk ervaar je wat het effect is van de inzichten, die je tijdens de behandeling hebt ontdekt over jezelf. 

Onze behandeling is gericht op het mogelijk maken dat jij zelf door de inzichten in staat bent om datgene in jezelf te veranderen, waar je last van hebt. Je wordt daarmee een verbeterde versie van jezelf. En doordat jij verandert, gaat je omgeving ook anders op je reageren. Deze ervaring heb je nodig om verdere stappen te maken in je ontwikkeling. Een Burn-out Herstel Traject is dan ook een persoonlijk ont-wikkelingsproces.

Begeleiding na een burn-out is nodig om tot dé verandering bij jezelf te komen

Het is net als bij autorijden: het halen van je rijbewijs betekent nog niet dat je kunt autorijden. Daarvoor moet je ervaring achter het stuur op doen. Dit geldt precies hetzelfde met de inzichten, die je tijdens onze behandeling hebt ontdekt over jezelf. Pas tijdens de re-integratie kun je de ervaring opdoen, die je nodig hebt om verder in je persoonlijk ont-wikkelingsproces te komen. Daar is een rustige opbouw voor nodig. Deze zorgt ervoor dat de veranderingen, die je doormaakt, langzaam en rustig integreren in je leven. Want dat wat essentieel is: is dat jij jouw eigen authenticiteit behoudt. Zodat je uiteindelijk onbewust bekwaam wordt. En dat betekent dat je gaat ervaren dat wanneer je onder druk staat, jij in je eigen kracht blijft.

Terug in je eigen leven en op je werk is goede begeleiding na je burn-out belangrijk.

Voor iedereen is de mate van begeleiding en de behoefte aan coaching tijdens deze re-integratie anders. Onze nazorg ligt dan ook niet vast in een standaard opbouwschema of stappenplan. De intensiteit van de opbouw in uren en weer deelnemen stemmen we af op jouw belastbaarheid. Onze ervaring is wel, en dat is het goede nieuws voor jou: iedereen wilt na zijn tweede behandelweek weer graag aan het werk en deelnemen. Afhankelijk van hoe het met je gaat, maken we dan een opbouwschema waar jij de regie over voert.

Maatwerk en coaching op basis van wat jij zelf ervaart

Hoe is deze begeleiding na je burn-out opgezet?

Het is niet van tevoren te zeggen hoe lang het duurt voordat je weer volledig aan het werk bent. Dat verschilt per persoon. Wat we vanuit onze ervaring merken, is dat weer aan het werk zijn, goed is voor je herstel

Je bouwt eerst arbeidsritme op

Op je werk is het belangrijk om je in eerste instantie bezig te houden met de leuke dingen van je eigen functie. De lusten, niet de lasten. Het gaat om het opbouwen van arbeidsritme. Daarbij is het belangrijk om datgene te gaan doen, waar geen druk achter zit en wat je plezier en voldoening geeft. Dan ben je goed bezig in het aanmaken van de juiste stofjes in je brein. En dat is nodig om weer beter te worden van je burn-out. 

burnout herstel

Onze begeleiding na je burn-out is er op gericht dat je zelf de verantwoordelijkheid en regie draagt. We nemen niet over, maar helpen je door je te reflecteren. Daarom maak je jouw eigen opbouwschema. Dit schema dient als leidraad voor jezelf en om ons een indicatie te geven in hoeverre jij denkt dat je in staat bent om uren op te bouwen en in welke mate. Samen monitoren we hoe het met je gaat tijdens je re-integratie. En stellen we bij, als dat nodig is. De mate van onze begeleiding en de intensiteit hier van ligt tussen enkele maanden tot een jaar lang. In die periode kun je terugvallen op ons. Want juist de ervaring in de praktijk is de beste leerschool voor verandering.

Ook begeleiding na je burn-out als je geen werk hebt

Het kan voorkomen dat je geen werk hebt terwijl je wel in een burn-out zit. Doordat je van werk bent gewisseld. Doordat door je burn-out je contract niet is verlengd. Of doordat je dacht uit je burn-out te komen door je baan op te zeggen. Wat de reden ook is van het hebben van geen werk. Ook dan heb je goede begeleiding nodig. Daar hebben we ervaring in. Door je te reflecteren tijdens het proces van het vinden van een andere baan. Of door je te ondersteunen wanneer je op zoek gaat naar een werkervaringsplek. Wat we absoluut niet doen, is jou gaan vertellen wat je zou moeten doen. Dat ga je zelf ontdekken. Dit proces is ook onderdeel van je herstel. En juist goede begeleiding hierin vanuit reflectie en inzicht is nodig om je weer volledig hersteld terug te laten keren op de arbeidsmarkt.

Een burn-out hoeft geen maanden tot jaren te duren

Hoe ziet onze behandeling er uit?

Herstellen van een burn-out hoeft geen maanden tot jaren te duren. Waar het om gaat, is het vinden van de juiste behandeling. Een behandeling, die je in herstel zet.

Herstel met een intensief traject. Kort en daardoor krachtig.

Bij ons kom je in een programma terecht waarbij je niet alleen mentaal maar ook fysiek aan de slag gaat met jezelf. Doordat we je intern laten verblijven in het Burn-out Herstel Centrum wordt je gedwongen om volledig de focus op jezelf te leggen. Zonder afleiding van je eigen omgeving. We zijn in staat om je binnen een midweek opnieuw kennis te laten maken met jezelf. Door reflectie en inzicht begrijp je jezelf steeds beter in waarom je bent wie je bent. Daardoor wordt verandering mogelijk. Je gaat vanuit een ander perspectief naar jezelf kijken.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

In de regel werken wij twee tot drie midweken met een cliënt. Na je eerste midweek ga je terug naar je eigen omgeving. Om met de inzichten, die je hebt gekregen over jezelf aan de slag te kunnen. Dit is nodig om vanuit de nieuwe ervaringen, die je dan opdoet, de volgende stappen te kunnen maken in je persoonlijke groei.

Je wordt een betere versie van jezelf

We laten je daarna weer een midweek terugkomen om verder met je in jouw dieptestructuur te gaan. Dit intensief proces zorgt ervoor dat je binnen twee midweken op een hele andere manier in het leven staat. Je wordt een betere versie van jezelf. Na je tweede midweek ben je in staat bent om weer aan het werk te gaan en deel te nemen. Ongeacht hoe zwaar je in een burn-out zit. Want weer deelnemen aan de maatschappij zorgt voor de aanmaak van de juiste stofjes in je brein. En is dus goed voor je herstel.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out behandeling is altijd maatwerk

Om goed te herstellen van je burn-out heb je een behandeling nodig, die gericht is op burn-out. Dus niet een behandeling voor angststoornis, depressie, sociale fobie of een ander vaag label. Je hebt een burn-out. Gefeliciteerd! Want je krijgt nu de kans om er ook daadwerkelijk fundamenteel wat aan te doen.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. En het gevoel hebt dat het even niet meer gaat.

De focus ligt in onze behandeling op de oorzaak van je burn-out. Want als je weet wat deze is, kun je het voor jezelf veranderen. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen emoties en gedachten. En dat is goed nieuws. Want met de juiste begeleiding kun je dit voor jezelf omzetten en veranderen. Daarom gaat het niet om herstellen van je burnout, maar er beter van worden. In de dubbele betekenis van het woord.

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

Als je hem goed weet uit te pakken is een burn-out een enorm cadeau!
Het is de kans om naar jezelf te kijken. In: Wie ben je? Waar sta je voor? Los van de mening, (be)oordeling en goedkeuring van de ander.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Pak het probleem bij de wortel

Burn-out bestrijden

Het behandelen van burn-out is als het bestrijden van onkruid.
Stel je voor je loopt in een mooie tuin. Deze tuin is gevuld met mooie bomen en struiken, bloeiende planten en het ruikt er heerlijk. Terwijl je door de tuin loopt en geniet, zie je een aantal plantjes, die ergens groeien waar jij ze niet wilt hebben.

Het onkruid moet weg, maar hoe? Wat is nou de meest effectieve manier om ervan af te komen? 

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!