Behandeling burnout gericht op duurzaam herstel

Onze behandeling burn-out is succesvol…

Behandeling burn-out; ‘Weet je wat jij moet doen? Je moet ‘Nee’ leren zeggen!’ Je kunt jezelf van allerlei trucen aanleren, om op die manier proberen situaties onder controle te krijgen. Maar jij weet ook dat als de druk van buitenaf maar groot genoeg is, je weer terugvalt in je oude gedrag. Je kunt kiezen voor cognitieve gedragstherapie, waarbij je een nieuw kunstje aangeleerd krijgt…

Of je neemt je burn-out serieus en pakt het probleem bij de kern aan. Een burn-out vraagt om een persoonlijkheidsverandering. Een nieuwe en betere versie van je oude ‘IK’ omdat je snapt dat je niet meer terug moet naar wat je deed maar dat je het juist anders wilt. En dan ben je bij ons aan het juiste adres. We spiegelen je, we maken je bewust van je gedrag en laten je zelf ontdekken of dit ook matcht met wie je echt bent. Daarbij creëren we voor jou de ruimte om tot verandering te komen, zodat het ook daadwerkelijk anders wordt.

…omdat het op maat is gemaakt…

Daarvoor heb je hulpverlening nodig, die jou vanuit je eigen uniekheid bekijkt. Daar past geen standaard behandelprogramma bij. Een burn-out ontstaat namelijk vanuit je eigen persoonlijkheid. De achterliggende problematiek, die hierbij hoort, is voor iedereen anders en dus op zichzelf staand. Onze aanpak van burnout is daarom per persoon verschillend en op maat gemaakt. Dat maakt onze behandeling succesvol: we maken je beter dan dat je was.

Je traject bij ons is op maat gemaakt – je krijgt wat je nodig hebt, niet meer en niet minder. Omdat het fijn is om houvast te hebben, hebben we de basis van ons programma in acht stappen samengevat. Over de kosten van de behandeling burn-out hoef jij je verder geen zorgen te maken, daar is je werkgever wettelijk verantwoordelijk voor. Wij ondersteunen jou en je werkgever in dit proces.

…individueel en multidisciplinair! 

Onze aandacht is gericht op jouw herstel en onze aanpak en behandeling daarin zijn multidisciplinair. Een burn-out is namelijk tweeledig: je hebt te maken met geestelijke en lichamelijke overbelasting. We pakken tijdens de behandeling burn-out beide aspecten aan. Onderdeel van ons succes is dat we je uit je eigen omgeving halen en in ons burnout herstel centrum plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je volledig de focus op jezelf kunt leggen, met als gevolg een snel en goed herstel. Al na een aantal weken kun je beginnen met re-integreren, want een burn-out hoeft geen maanden te duren!

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Als je medicatie van de arts krijgt voorgeschreven, wees dan kritisch. Maak een goede afweging tussen “kosten en baten”. Kijk naar de gevolgen op lange termijn. En vraag eens aan je huisarts of hij zijn eigen voorgeschreven medicatie zelf zou innemen.

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken