Burn-out advies – Weet je wat mij heeft geholpen?!

Opinie

Burn-out advies van anderen…

Steeds meer mensen hebben last van burn-out. Hierdoor stijgt het aantal burn-out ervaringsdeskundigen en zodoende ook de hoeveelheid aan tips, trucs en burn-out advies. Verder zijn er op internet en in tijdschriften talloze lijstjes en verhalen te vinden over het voorkomen en verhelpen van burn-out. Het lijkt bijna op cognitieve gedragstherapie in de vorm van “Weet je wat jij zou moeten doen?” Sommige ervaringsdeskundigen schrijven vanuit hun eigen ondervinding zelfs hele boeken. Goed bedoeld en vooral efficiënt voor het vullen van de eigen beurs, MAAR…

…omdat elk burn-out uniek is…

Een burn-out is individueel. Waarom iemand burn-out raakt, is heel persoonlijk. Het heeft te maken met overtuigingen en patronen, die geleid hebben tot bepaalde gedachten en gedrag. Het zijn de persoonlijke ervaringen, die iemand vormen en zowel gedachten als ook gedrag sturen. Burn-out advies is goed bedoelt, maar helpt de persoon niet. Om echt en blijvend van een burn-out te herstellen, is het noodzakelijk om de eigen overtuigingen te reflecteren en deze te veranderen. Dit is een individueel en persoonlijk proces, waarin iedereen zijn eigen tempo, volgorde en uitdagingen heeft.

…werkt kopiëren van burn-out advies niet!

Wat voor de één heeft gewerkt, zegt dus niets over het burn-out herstel proces van de ander. Om bij het probleem achter het probleem te komen, is de hulp van een deskundige nodig, die het traject van de cliënt individueel begeleidt. Door een spiegel voor te houden, de cliënt uit te dagen en het perspectief te veranderen, ontstaat bewustwording, inzicht en vervolgens de kans om het daadwerkelijk te veranderen. Het lezen van een een boek, een ervaringsbericht of het volgen van een burn-out advies van iemand anders, kan aanzetten tot nadenken, inspireren en herkenning geven, maar het verhelpt niet het eigen probleem.

De vakantiefoto’s van een ander geven geen garantie voor mijn eigen reis…

Meer informatie over:

Symptomen bij Burn-out | Onze behandeling | Burn-out klachten
| Het gevaar van verkeerde labels

Neem contact met ons op

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!