Burn-out boek – Herstellen door lezen?!

Behandeling, Opinie

Herstellen met burn-out boek…

De zoekopdracht “burn-out boek” geeft 7.550.000 resultaten. Op internet zijn er dus genoeg handreikingen, adviezen en ervaringsberichten voor en over burn-out te vinden. Ook in tijdschriften en op sociale media komen regelmatig tips langs hoe je een burn-out kan voorkomen of hoe je, als je al uitgebrand bent, kan herstellen. Zoals lijstjes met waardevolle tips of online 30 dagen programma’s. Het lezen van een burn-out boek, om te herstellen van een burn-out… Tja, geloof jij dat dit werkt?

….is als denken dat je de auto kunt repareren…

Stel je hebt een auto. Je hebt hem ooit zelf uitgekozen, in je favoriete kleur. Hij heeft niet veel extra’s, maar dat hoeft ook niet. Samen hebben jullie in al die jaren al veel mooie ritjes gemaakt: bijzondere reizen naar prachtige vakantie bestemmingen, maar ook dagelijkse ritjes naar het werk en de supermarkt. Deze auto is meer dan alleen een voertuig, het betekend vrijheid. Kunnen gaan en staan waar je maar wilt.

De laatste tijd merk je echter dat je auto niet meer zo lekker rijdt. Hij heeft moeite met starten en het gas geven voelt anders. Het lijkt wel alsof hij vermogen mist. Zijn het de bougies of misschien de accu? Hoe werkt de motor ook alweer? Je probeert van alles te bedenken, maar je komt er niet uit. Een ding is zeker: er is iets aan de hand, maar wat?

…door de gebruiksaanwijzing te lezen!

Je gaat op internet of in het dashboard kastje zoeken en vindt de handleiding. Ha, nu komt het goed! Na 3 dagen heb je de hele handleiding doorgelezen. Je weet nu enigszins en in theorie, hoe een auto in elkaar steekt. Maar als je instapt en de auto start, doet die nog steeds moeilijk…

Niet vreemd, toch? Er is namelijk, ook al ben je heel technisch en begrijp je na het lezen van de gebruiksaanwijzing wat het probleem is, nog geen oorzaak gevonden, laat staan verholpen. Om je auto weer soepel te laten rijden ga je naar de specialist. Die heeft ervoor geleerd, kan de oorzaak van het probleem opsporen en heeft het juiste gereedschap!

Waarom zou dit bij een burn-out anders zijn? Waarom ga je, als er iets mankeert aan je auto, naar de specialist en volsta je, als je last hebt van een burn-out, met het lezen van een burn-out boek?

Als het lezen van een burn-out boek zou helpen bij het herstellen van een burn-out, dan zou het lezen van de gebruiksaanwijzing van je auto toch ook voldoende moeten zijn om de auto te kunnen repareren?!

Meer informatie over:

Symptomen bij Burn-out | Onze behandeling | Burn-out klachten
| Het gevaar van verkeerde labels

Neem contact met ons op

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!