Beste werkgevers,

Ben voorzichtig met wat je vraagt, je zou het zo kunnen krijgen…

In het kader van een training “verzuimmanagement” vroegen wij aan managers naar de eigenschappen van de “ideale werknemer”.

Er ontstond dit persoonlijkheidsprofiel:

gedreven – leergierig – verantwoordelijk – betrokken – competitief – resultaatgericht – intelligent – perfectionist

Ook in vacatureteksten komen regelmatig deze eigenschappen terug.

Dit is natuurlijk de ideale medewerker voor elk bedrijf…tot hij/of zij ineens in een burn-out belandt. Want, laat dit nu net precies de persoonlijke eigenschappen zijn, die kunnen leiden tot een burn-out.

Het zijn namelijk de gedreven mensen, die heel betrokken zijn bij het bedrijf, resultaatgericht werken en hierbij alle verantwoordelijkheid graag op hun eigen schouders nemen, die in een burn-out belanden. Doe daar nog een portie perfectionisme bij en je hebt de “ideale burn-out kandidaat” gevonden.

Voor het bedrijf zijn deze medewerkers heel waardevol, mits ze de juiste begeleiding krijgen. Want waar deze medewerker niet goed in is, is in het herkennen en erkennen van hun eigen grenzen. Wees je er daarom als werkgever en als manager bewust van dat deze eigenschappen in een valkuil kunnen veranderen, wanneer deze niet goed gemanaged worden.

Het is dus belangrijk…

… dat jouw medewerker gedreven en betrokken is bij het bedrijf, maar maak hem bewust dat hij daarbij niet zichzelf verliest.
… dat jouw medewerker secuur en gestructureerd te werk gaat, maar laat hem niet in zijn perfectionisme vastlopen.
… dat jouw medewerker weet waar zijn verantwoordelijkheid begint, maar ook waar deze eindigt!

Dit vergt aandacht en begeleiding van jou als leidinggevende. Als je medewerkers met dit persoonlijkheidsprofiel in hun kracht zet, zijn zij een waardevol onderdeel van jouw bedrijf.

Met een burn-out preventietraining voor je medewerker en/of een training “nieuw leiderschap” voor jou bieden wij de ondersteuning die je nodig hebt om succesvol te blijven in het bereiken van het organisatiedoel samen met je ideale medewerker!

Dus….

Be careful what you wish for… een ideale medewerker heeft een ideale manager nodig!

Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken