Burn-out medewerker: stiekem de ideale medewerker

Opinie

Beste werkgevers,

Een nieuwe medewerker: weet welke competenties je vraagt…

In het kader van een training “verzuimmanagement” vroegen wij aan managers naar de eigenschappen van de “ideale werknemer”.

Er ontstond dit persoonlijkheidsprofiel:

gedreven – leergierig – verantwoordelijk – betrokken – competitief – resultaatgericht – intelligent – perfectionist

Het zijn de ideale medewerkers, met potentie voor een burn-out

Dit is natuurlijk de ideale medewerker voor elk bedrijf…tot hij/of zij ineens in een burn-out belandt. Want, laat dit nu net precies de persoonlijke eigenschappen zijn, die kunnen leiden tot een burn-out.

Het zijn namelijk de gedreven mensen, die heel betrokken zijn bij het bedrijf, resultaatgericht werken en hierbij alle verantwoordelijkheid graag op hun eigen schouders nemen, die in een burn-out belanden. Doe daar nog een portie perfectionisme bij en je hebt de “ideale burn-out kandidaat” gevonden.

Voor het bedrijf zijn deze medewerkers heel waardevol, mits ze de juiste begeleiding krijgen. Want waar deze medewerker niet goed in is, is in het herkennen en erkennen van hun eigen grenzen. Wees je er daarom als werkgever en als manager bewust van dat deze eigenschappen in een valkuil kunnen veranderen, wanneer deze niet goed gemanaged worden.

Het is dus belangrijk…

… dat jouw medewerker gedreven en betrokken is bij het bedrijf, maar maak hem bewust dat hij daarbij niet zichzelf verliest.
… dat jouw medewerker secuur en gestructureerd te werk gaat, maar laat hem niet in zijn perfectionisme vastlopen.
… dat jouw medewerker weet waar zijn verantwoordelijkheid begint, maar ook waar deze eindigt!

Dit vergt aandacht en begeleiding van jou als leidinggevende. Als je medewerkers met dit persoonlijkheidsprofiel in hun kracht zet, zijn zij een waardevol onderdeel van jouw bedrijf.

Met een burn-out preventietraining voor je medewerker en/of een training “nieuw leiderschap” voor jou bieden wij de ondersteuning die je nodig hebt om succesvol te blijven in het bereiken van het organisatiedoel samen met je ideale medewerker!

Dus….

Be careful what you wish for… een ideale medewerker heeft een ideale manager nodig!

Meer informatie over:

Symptomen bij Burn-out | Onze behandeling | Burn-out klachten
| Het gevaar van verkeerde labels

Neem contact met ons op

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!