Burn-out Preventie “Het beste wat mij is overkomen!”

Ervaringen

Mark (46) woont samen met zijn vriendin en zijn 13 jarige dochter in Roermond. Eind 2014 dreigt hij in een burn-out terecht te komen, maar dankzij een alerte leidinggevende en het Burn-out Preventie Centrum van Aandacht in Vaals kon dit voorkomen worden.

“Kom maar…, kom maar”

Mark werkt al sinds 1994 bij één en hetzelfde bedrijf in de verzekeringsbranche. Hij is ooit begonnen in de buitendienst en in de loop der jaren doorgegroeid van de sales naar de marketing afdeling. Door zijn veelzijdige ervaring neemt Mark steeds meer hooi op z’n vork. Aangezien hij alles leuk vindt en alles zelf wilt kunnen, trekt Mark veel taken naar zich toe. Hij wilt graag alles goed doen, neemt een voorbeeld aan collega’s, “die kunnen het ook”, en vindt het normaal om ’s avonds en in het weekend door te werken.

Net op tijd – Burn-out Preventie

Eind 2014 gaat het fout. De emmer is vol en dreigt over te lopen. Op het werk wordt Mark niet goed, hij gaat naar de huisarts en meldt zich ziek. “Ik was op, moe en ziek. Het was te veel geworden.” Door een andere collega was zijn leidinggevende al eens in contact gekomen met het Burn-out Herstel Centrum van Aandacht in Vaals. Hij herkent het probleem van Mark, neemt het meteen serieus en stuurt Mark hiernaartoe. Een aantal weken later, in januari 2015, kan Mark starten met zijn behandeling bij het Burn-out Herstel Centrum.

“Hoe lang denk je dat je dit nog volhoudt?”

Tijdens een van de eerste gesprekken stelt Marcel, mastercoach bij Aandacht, Mark dé cruciale vraag: “Hoe lang denk je dat je dit nog volhoudt?” Dit opent Mark de ogen. “En ik kon zeker nog wel even door. Maar hoe lang nog?” Hij verblijft één week intern in het Burnout Herstel Centrum voor intensieve coaching. “Spannend” vindt Mark deze eerste week. Door terug te gaan naar zijn verleden krijgt hij waardevolle inzichten over zichzelf en zijn patronen. Mark vertelt over zijn ervaring: “Hoe confronterend de spiegel soms ook was, hij werd mij altijd op een heel respectvolle manier voorgehouden.” Juist de combinatie van bewustmaking en verdriet, maar ook humor, oprechtheid en lachen maken deze burn-out preventie coaching in zijn ogen zo bijzonder.

“Wanneer ben je nou klaar?”

Doordat Mark heel resultaatbewust is ingesteld, vindt hij dat hij aan de vraag van Marcel “Wanneer ben je nou klaar?” een datum moet koppelen. “Ik weet inmiddels dat je nooit ‘klaar’ bent met aan jezelf te werken.” Mark begint weer 3 tot 4 uur per dag te werken. Ook hierbij krijgt hij veel steun van zijn leidinggevende en de collega’s, die erover waken dat hij niet meer dan het afgesproken aantal uren werkt en hem dan ook naar huis sturen. Eerder zag Mark het maken van fouten als een teken van zwakte en voelde het voor hem als falen. Nu ziet hij het als uitdaging en vindt hij het heerlijk als dingen fout gaan.

Het beste wat Mark is overkomen

Mark heeft in de tijd bij het Burn-out Preventie & Herstel Centrum van Aandacht geleerd hoe hij collega’s kan motiveren om bepaalde doelen te bereiken. “Doordat ik als persoon anders in het leven sta en op en andere manier contact maak met mensen, zijn resultaten makkelijker te bereiken.”

“Ik verbaas me er nog steeds over hoeveel energie mij dit geeft!”.

Van zijn collega’s krijgt Mark positieve feedback. Zij waarderen dat zij nu zelf meer een bijdrage leveren en daar ook de waardering voor krijgen.

Samenvattend zegt Mark over zijn burn-out en de behandeling in het Burn-out Preventie & Herstel Centrum: “Het is het beste wat mij is overkomen! Ik voel mij niet meer afhankelijk van anderen om mijn doelen te bereiken, maar weet dat ik met mijn eigen kracht en energie invloed op anderen kan uitoefenen om samen tot een prachtig resultaat te komen!”

Meer informatie over:

Symptomen bij Burn-out | Onze behandeling | Burn-out klachten
| Het gevaar van verkeerde labels

Neem contact met ons op

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!