Antidepressiva helpt niet bij burn out

[spacer height=”10px”]
Alles Over Burn-Out

Aandacht Voor De Achtergrond

Burn out Depressie Tips

Heb ik een burn-out of een depressie?


[spacer height=”default”]Burn out en Antidepressiva; een verkeerde combinatie…

Het gevolg van een verkeerde diagnose is een verkeerde behandeling! Heb je een burn-out en krijg je de diagnose depressie, dan wordt je behandeld voor depressie. Houdt in dat je behandeld wordt op een te laag serotonine gehalte in je lichaam, terwijl de oorzaak daarvan (te weinig endorfine) niet wordt aangepakt. Je zult je beter gaan voelen, dat wel. Maar teruggekomen op je werk, val je weer in dezelfde valkuilen en begint de opeenhoping van stress weer van voren af aan.

…met alle gevolgen van dien…

Regelmatig komt het voor dat zich cliënten bij ons melden, die vaak al jaren aan de Antidepressiva zitten. Onnodig ook, want ze hadden een burn-out. Door de Antidepressiva kom je juist in een neerwaartse spiraal terecht, waar je heel moeilijk van loskomt. Om juist van je probleem af te komen, heb je jezelf in alle helderheid nodig. Antidepressiva houdt dat tegen. Je maakt je probleem eigenlijk erger.

…en je probleem is nog steeds niet opgelost.

Onderschat dus niet de gevolgen! De bijverschijnselen van dit middel, die ook nog eens geen enkel resultaat levert als je een burn-out hebt, zijn desastreus. Gewichtstoename, verlies van eigenwaarde, zweetaanvallen, je gevoel lijkt doof, het is verslavend. Lees de bijsluiter maar eens. Daarnaast is je probleem niet aangepakt: de reden waarom je in deze situatie bent terechtgekomen. Wordt dit niet aangepakt, dan blijf je hetzelfde doen, kom je niet tot verandering en blijft burn out een onderdeel van je leven. En dat hoeft niet!

Aan jou de keuze: pak je een pilletje of pak je het probleem aan met de juiste behandeling.

Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken