Anti-depressiva bij burn-out

Medicatie is symptoombestrijding
Medicatie bij burn-out?Burn-out is geen depressie

Maak kennis en start je herstel

Jouw eerste stap naar herstel

Antidepressiva bij burn-out?

Lees er hier alles over

antidepressiva bij burnout

Bij burn-out klachten wordt vaak onnodig medicatie voorgeschreven

Burn-out en Antidepressiva: een verkeerde combinatie

Antidepressiva bij burnout zijn onnodig en helpen niet!

We vallen maar gewoon gelijk met de deur in huis. Heb je last van een burn-out, dan heb je de juiste hulp nodig. En niet een pilletje dat de symptomen onderdrukt.

Een burn-out is géén depressie!

Aangezien de symptomen van burn-out en depressie op elkaar lijken, wordt er heel vaak een verkeerde diagnose gesteld. Met alle gevolgen van dien. Want een verkeerde diagnose leidt tot een verkeerde behandeling!

Heb je een burn-out en krijg je de diagnose depressie, dan wordt je behandeld voor depressie. Vaak ook nog met de bijbehorende medicatie: Antidepressiva.

Simpel gezegd: bij een depressie word je behandeld op een te laag serotonine gehalte in je lichaam, terwijl de oorzaak daarvan (te weinig endorfine) niet wordt aangepakt. Na een langdurig traject met cognitieve gedragstherapie, ga je je beter voelen, dat wel. Maar teruggekomen op je werk, val je weer onder druk in dezelfde valkuilen en begint de opeenhoping van stress weer van voren af aan.

En juist daar ligt de oplossing: WAAROM reageer je onder druk dusdanig dat het ten koste gaat van jezelf?

Ook Oxazopam bij burn-out helpt je niet van je probleem af

Medicatie bij burn-out: met alle gevolgen van dien

Regelmatig komt het voor dat zich cliënten bij ons melden, die vaak al jaren aan de Antidepressiva of andere pillen, zoals Oxazepam, zitten. Onnodig, want ze hadden last van een burn-out. Door de Antidepressiva of andere medicatie bij burnout kom je juist in een neerwaartse spiraal terecht. Waar je heel moeilijk van loskomt. De bijwerkingen zijn vaak erger dan de oorspronkelijke klachten zelf. En de voorgeschreven medicijnen werken ook nog eens verslavend. Als kers op de taart blijft het label “depressie” je hele leven lang aan je plakken. En daar kun je zelfs bij het aanvragen van een een nieuw rijbewijs, een nieuwe hypotheek of AOV, hinder door ondervinden.

Om juist van je probleem af te komen, heb je jezelf in alle helderheid nodig. Antidepressiva of andere verdovende medicatie bij burn-out houdt dat tegen. Je maakt je probleem eigenlijk alleen maar erger.

Medicatie bij burn-out
burn-out en medicijngebruik

Er wordt een deken over je gevoel heen gelegd.

Wat doet Antidepressiva?

Er bestaan twee hoofdgroepen van Antidepressiva. De SSRI’s (Selective Serontonin Reuptake Inhibitor) en vergelijkbare soorten en de Tricyclische Antidepressiva (TCA’s).

Antidepressiva hebben een effect op de neurotransmitters serotonine en noradrenaline, welke een rol spelen bij de regulatie van stemming en emotie. Een tekort van deze neurotransmitters kan resulteren in depressie– en angstklachten. Antidepressiva zorgen ervoor dat de heftige randen van emoties worden afgevlakt. Op deze manier voel je de depressie en angst niet meer zo heftig. Het nadeel is dat je ook de positieve emoties niet meer voelt. Ook deze vlakken namelijk af. Waardoor je als resultaat bijna een ‘flatline‘ krijgt als het gaat om emoties.

​Het effect van een burn-out is een hormonale kettingreactie

Eigenlijk heb je met een burn-out last van een kettingreactie in je hormoonhuishouding: Een te hoge aanmaak van cortisol: je stresshormoon, heeft een negatief effect op de aanmaak van endorfine. Je gevoel van voldoening neemt af. Dit hormoon heeft een negatief effect op de aanmaak van serotonine: je natuurlijk gelukshormoon. Het hormoon dat je het gevoel geeft ‘Ik kan de wereld aan’. Serotonine heb je nodig om melatonine (het hormoon dat je in slaap brengt) aan te maken. En daardoor verandert je slaap mee: slecht slapen, vroeg wakker worden, het gevoel van continu ‘AAN’ staan. En laat dit nou net de uitputting van een burn-out verergeren. Dat geeft weer stress. En zo begint het hele verhaal weer van voren af aan: een negatieve spiraal ontstaat.

Antidepressiva helpt je niet uit je burn-out

Antidepressiva of andere medicatie is dan niet wat je nodig hebt. De oplossing ligt aan het begin van de kettingreactie: het teveel aan cortisol in je systeem. Wat jou hier uit gaat helpen, is iemand, die jouw patronen, die bij jou de stress en dus het teveel aan cortisol veroorzaken, bloot weet te leggen. Iemand, die deze patronen kan terugvertalen naar jouw belemmerende overtuigingen. En op zoek gaat naar de oorsprong van deze overtuigingen. Want dan kun jij ze veranderen zodat je er geen last meer van hebt.

Collectieve claim tegen fabrikant Antidepressivum om gevaarlijke bijwerkingen

met RADAR | AvroTros

 “Ik voelde niets meer en was daardoor tot alles in staat”

Bijwerkingen van Antidepressiva…

Het AvroTros programma RADAR besteedde op 18 februari 2019 aandacht aan de negatieve bijwerkingen van het antidepressivum Paroxetine, beter bekend onder de naam “Seroxat”.

…en de fabrikant zwijgt…

De fabrikant van deze medicatie heeft jarenlang gezwegen over de mogelijke bijwerkingen. Mensen, die in het programma aan het woord komen, vertellen over waanvoorstellingen, psychoses, hallucinaties, fysieke geweld tegen de partner tot zelfs een zelfmoordpoging.

…met alle gevolgen van dien.

Volgens Agnes Kant van het BijwerkingenCentrum Lareb kunnen antidepressiva leiden tot “[…] plotselinge agressieve gevoelens jegens naasten. Met als gevolg: vernielingen, gevechten, poging tot wurgen en inderdaad zelfs moord en zelfmoord. In 2014 concludeerden wij dat agressie, hoewel zeldzaam, een bijwerking kan zijn.”

burn-out symptomen

Medicatie onderdrukt juist datgene wat je nodig hebt om uit je burn-out te komen

Je lost een burn-out niet op met een pleister

Antidepressiva zijn geen geneesmiddel. Zij “genezen” niet de oorzaak van het probleem, maar nemen enkel de scherpe kantjes van de emotie weg. Je probleem wordt niet verholpen, er wordt enkel aan symptoombestrijding gedaan. Zodra je weer stopt met antidepressiva, zullen de sombere gevoelens weer terug komen. Omdat de oorzaak niet is aanpakt: de reden waarom je in deze situatie bent terechtgekomen. Dus blijf je hetzelfde doen, kom je niet tot verandering en blijft burn out een onderdeel van je leven. En dat hoeft niet!

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out behandeling is altijd maatwerk

Je hebt een burn-out en geen depressie. Wat je dan nodig hebt is een passende behandeling. Gefeliciteerd! Je bent aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. En het gevoel hebt dat het even niet meer gaat.

De focus moet dan niet liggen op het symptoom waar je last van hebt: depressieve gevoelens. Het gaat er juist om, om erachter te komen door welke patronen je in deze situatie terecht bent gekomen. Waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Huisarts als drugsdealer?!

Oxazepam bij burn-out

Medicatie zoals Oxazepam bij burn-out komt schrikbarend vaak voor. Antidepressiva worden volgens een enquête van Radar “off-label” voorgeschreven bij burn-out, rouwverwerking en slaapproblemen. 

“Pilletje erin – probleem opgelost – volgende patiënt!”

Nu blijkt dat niet alleen Antidepressiva maar ook slaapmedicatie zoals Oxazepam en pijnstillers bij psychosomatische klachten laagdrempelig voorgeschreven worden. Het zijn dezelfde klachten, die ook voorkomen bij burn-out. Om van rugklachten of slaapproblemen af te komen worden medicijnen voorgeschreven. En dan hebben we het niet over een onschuldige Paracetamol. Het gaat hier om middelen, die uiterst verslavend werken. Vergelijkbaar met heroïne….

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!