Medicatie bij burn-out is symptoombestrijding

Anti-depressiva bij burn-out

Wat is een burn-outWat zijn de symptomen?

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Bij burn-out klachten wordt vaak onnodig medicatie voorgeschreven

Burn-out en Antidepressiva: een verkeerde combinatie

Antidepressiva bij burnout zijn onnodig en helpen niet!
Aangezien de symptomen van burn-out en depressie op elkaar kunnen lijken, wordt er vaan een verkeerde diagnose gesteld. Met alle gevolgen van dien, want een verkeerde diagnose is een verkeerde behandeling! Heb je een burn-out en krijg je de diagnose depressie, dan wordt je behandeld voor depressie. Houdt in dat je behandeld wordt op een te laag serotonine gehalte in je lichaam, terwijl de oorzaak daarvan (te weinig endorfine) niet wordt aangepakt. Je zult je beter gaan voelen, dat wel. Maar teruggekomen op je werk, val je weer in dezelfde valkuilen en begint de opeenhoping van stress weer van voren af aan.

Ook Oxazopam bij burn-out helpt je niet van je probleem af

Medicatie bij burn-out: met alle gevolgen van dien

Regelmatig komt het voor dat zich cliënten bij ons melden, die vaak al jaren aan de Antidepressiva of andere pillen, zoals Oxazepam bij burnout zitten. Onnodig ook, want ze hadden een burn-out. Door de Antidepressiva of andere medicatie bij burnout kom je juist in een neerwaartse spiraal terecht, waar je heel moeilijk van loskomt. De bijwerkingen zijn vaak erger dan de oorspronkelijke klachten zelf en de medicijnen bij burnout werken enorm verslavend. Verder blijft het label “depressie” je leven lang aan je plakken en kun je er, bij het aanvragen van een hypotheek of AOW, hinder door ondervinden.

Om juist van je probleem af te komen, heb je jezelf in alle helderheid nodig. Antidepressiva of andere verdovende medicatie bij burnout houdt dat tegen. Je maakt je probleem eigenlijk erger.

Medicatie onderdrukt juist datgene wat je nodig hebt om uit je burn-out te komen

Je lost burnout niet op door er een pleister op te plakken

Onderschat dus niet de gevolgen! De bijverschijnselen van dit middel, die ook nog eens geen enkel resultaat levert als je een burn-out hebt, zijn desastreus. Gewichtstoename, verlies van eigenwaarde, zweetaanvallen, je gevoel lijkt doof, het is verslavend. Lees de bijsluiter maar eens. Daarnaast is je probleem niet aangepakt: de reden waarom je in deze situatie bent terechtgekomen. Wordt dit niet aangepakt, dan blijf je hetzelfde doen, kom je niet tot verandering en blijft burn out een onderdeel van je leven. En dat hoeft niet!

Aan jou de keuze: pak je een pilletje of pak je het probleem aan met de juiste behandeling.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Huisarts als drugsdealer?!

Oxazepam bij burn-out

Medicatie zoals Oxazepam bij burn-out komt schrikbarend vaak voor. Antidepressiva worden volgens een enquête van Radar “off-label” voorgeschreven bij burn-out, rouwverwerking en slaapproblemen. 

“Pilletje erin – probleem opgelost – volgende patiënt!”

Nu blijkt dat niet alleen Antidepressiva maar ook slaapmedicatie zoals Oxazepam en pijnstillers bij psychosomatische klachten laagdrempelig voorgeschreven worden. Het zijn dezelfde klachten, die ook voorkomen bij burn-out. Om van rugklachten of slaapproblemen af te komen worden medicijnen voorgeschreven. En dan hebben we het niet over een onschuldige Paracetamol. Het gaat hier om middelen, die uiterst verslavend werken. Vergelijkbaar met heroïne….

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Contact

Burn-out Herstel Centrum AANDACHT

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-18 16 81 05

contact@burnoutherstel.info 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.