Burnout; Antidepressiva helpt dan niet!

​Burnout en Antidepressiva; een verkeerde combinatie…

Antidepressiva bij burnout zijn onnodig en helpen niet!
Aangezien de symptomen van burn-out en depressie op elkaar kunnen lijken, wordt er vaan een verkeerde diagnose gesteld. Met alle gevolgen van dien, want een verkeerde diagnose is een verkeerde behandeling! Heb je een burn-out en krijg je de diagnose depressie, dan wordt je behandeld voor depressie. Houdt in dat je behandeld wordt op een te laag serotonine gehalte in je lichaam, terwijl de oorzaak daarvan (te weinig endorfine) niet wordt aangepakt. Je zult je beter gaan voelen, dat wel. Maar teruggekomen op je werk, val je weer in dezelfde valkuilen en begint de opeenhoping van stress weer van voren af aan.

…met alle gevolgen van dien…

Regelmatig komt het voor dat zich cliënten bij ons melden, die vaak al jaren aan de Antidepressiva of andere pillen, zoals Oxazepambij burnout zitten. Onnodig ook, want ze hadden een burn-out. Door de Antidepressiva of andere medicatie bij burnout kom je juist in een neerwaartse spiraal terecht, waar je heel moeilijk van loskomt. De bijwerkingen zijn vaak erger dan de oorspronkelijke klachten zelf en de medicijnen bij burnout werken enorm verslavend. Verder blijft het label “depressie” je leven lang aan je plakken en kun je er, bij het aanvragen van een hypotheek of AOW, hinder door ondervinden.
Om juist van je probleem af te komen, heb je jezelf in alle helderheid nodig. Antidepressiva bij burnout houdt dat tegen. Je maakt je probleem eigenlijk erger.

…en je probleem is nog steeds niet opgelost.

Onderschat dus niet de gevolgen! De bijverschijnselen van dit middel, die ook nog eens geen enkel resultaat levert als je een burn-out hebt, zijn desastreus. Gewichtstoename, verlies van eigenwaarde, zweetaanvallen, je gevoel lijkt doof, het is verslavend. Lees de bijsluiter maar eens. Daarnaast is je probleem niet aangepakt: de reden waarom je in deze situatie bent terechtgekomen. Wordt dit niet aangepakt, dan blijf je hetzelfde doen, kom je niet tot verandering en blijft burn out een onderdeel van je leven. En dat hoeft niet!

Aan jou de keuze: pak je een pilletje of pak je het probleem aan met de juiste behandeling.

Vind je weg op onze site

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs

Onthaasten? Verlaag je maximum snelheid!

Onthaasten? Verlaag je maximum snelheid!

Vanaf 16 maart 2020 is het definitief: de maximum snelheid op Nederlandse snelwegen gaat van 130 naar 100 km/uur.
Niet alleen op de snelweg maar ook in het (bedrijfs-) leven zitten veel mensen met plankgas op de linker baan…

Lees meer
Burn-out BN’ers – in de wurggreep van succes

Burn-out BN’ers – in de wurggreep van succes

Op dit moment lezen we bijna dagelijks in de media over de toestand van Jan Smit en Marco Borsato. Twee BN’ers, die allebei kampen met burn-out. Dit is geen nieuw fenomeen in de showbiz. Eind 2018 maakte Robbert van de Corput alias Hardwell bekend voor onbepaalde tijd...

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken