Burn-out behandeling: alleen met een specialist kom je tot verandering

Burn-out behandeling is een specialisatie…

Burn-out behandeling; er zijn tegenwoordig veel methodes binnen de psychologie en revalidatie, die op burn-out worden losgelaten. Een complete industrie is rondom burn-out behandeling ontstaan. Slechts enkele zijn in staat om de oorzaak van de burnout in de diepte te raken en op te lossen: en juist dat doen wij.

De meeste hulpverlening is beperkt tot hulp door middel van een paar gesprekken waarbij je jouw worsteling kan delen. Verder dan die worsteling wordt niet gevraagd. Daar is ook geen tijd voor. Je zit dan bij de praktijkondersteuner, de psycholoog of zelfs in een revalidatiekliniek, tussen anderen die last hebben van bijvoorbeeld rugklachten.

…enkele gesprekken en lichamelijke beweging als burn-out behandeling is niet voldoende…

Al deze behandelmethodes gaan voorbij aan het meest cruciale: waarom is de burn-out ontstaan. Ze zijn gericht op symptoombestrijding: “Rust maar lekker uit” of “Ga maar leuke dingen doen”. Het werkt even, maar het haalt je niet uit de burn-out. Het neemt niet de oorzaak weg waardoor je in een burn-out bent terechtgekomen. En dat is juist waar wij heel veel aandacht aan besteden.

Een voorbeeld: “Door veel te sporten, kom je uit je burn-out”. Gedeeltelijk is dit waar. Je zorgt er voor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Als je dit een aantal weken tot maanden volhoudt, keer je de chemische processen in je lichaam weer om naar het positieve. Echter, je hebt dan alleen de lichamelijke overbelasting aangepakt en niet de oorzaak van je burn-out. Deze liggen op het mentale vlak.

…om de oorzaak weg te nemen, moet je de diepte in.

We zeggen dit heel stellig, omdat we steeds vaker mensen behandelen, die voor de tweede of zelfs derde keer een burn-out krijgen. En waarbij de oorzaak van de burn-out door de vorige hulpverlening of door de cliënt zelf is genegeerd. Jouw overtuigingen leiden tot het gedrag waardoor je een burn-out krijgt. En ja, dit kun je niet zelf oplossen. Daarvoor heb je een gespecialiseerde hulpverlener nodig, die je de spiegel durft voor te houden. Die verder gaat dan alleen analyseren wat er met je aan de hand is. Die je inzicht geeft in wie je bent en je patronen bloot legt. Die je verstand en je gevoel op 1 lijn weet te brengen. Die dus doordringt tot jouw kern, waar je overtuigingen liggen opgeslagen. Want alleen dan kun je tot verandering komen. En daarom ligt hier onze aandacht en de focus van onze succesvolle aanpak op.

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken