Burn-out behandeling

Herstel van je burn-out in de Oostenrijkse Alpen
Individuele aanpak'Even' echt weg

Heb jij burn-out klachten?

check of je een burn-out hebt

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out behandeling is altijd maatwerk

Je hebt een burn-out en je zoekt een passende behandeling. Gefeliciteerd! Je bent aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. De kunst is om erachter te komen welke patronen dit zijn. En vooral: waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

De eerste stap is het krijgen van de juiste diagnose

Burn-out behandeling is een specialisatie

Een passende burn-out behandeling begint met de juiste diagnose. Artsen denken vaak in stoornissen. Hebben weinig tijd en moeten zich houden aan protocollen en procedures vanuit de zorgverzekering. Het gevaar hierin is dat alleen wordt gekeken naar de symptomen waar jij last van hebt. Op basis van een lijst, de zogenaamde DSM-5, krijg je dan een diagnose. Burn-out staat niet op die lijst. Wat je dan krijgt, is een onjuiste diagnose. Met een psychisch label, die je jouw leven lang blijft achtervolgen.

Een burn-out is geen psychische stoornis

Je krijgt vervolgens een behandeling gericht op de stoornis, die uit de DSM-5 naar voren is gekomen. En dus niet een behandeling, gericht op je burn-out. Je wordt geholpen in een problematiek die niet bij je past en die in veel gevallen niet leidt tot herstel.

burnout juiste diagnose

Een burn-out is geen stoornis. Goed nieuws dus: herken jij jezelf in deze burn-out symptomen, dan is er niet veel mis met je. Niet anders dan dat je last hebt van je patronen, die ervoor zorgen dat je over je grens heen gaat. En dat is al lastig genoeg.

Een burn-out behandeling valt niet binnen de DSM-5

DSM 5 is een lijst met een verzameling van psychische stoornissen, die vergoed worden door de zorgverzekering. In Nederland is burn-out al jaren geleden uit de DSM-5 gehaald. Daarmee wordt burn-out gezien als een werkgerelateerde ziekte. Ook de WHO erkent burn-out niet als een psychische ziekte, maar als een werkfenomeen. En daarmee valt burn-out ook internationaal niet meer binnen de DSM-5.

Waarom krijg je toch een andere diagnose?

Waarom gebeurt het dan nog vaak dat je een DSM-5 diagnose krijgt. Terwijl je een burn-out hebt? Uit onwetendheid. Tijdgebrek. En omdat het lastig is om dan een behandeling te bekostigen. Dus om alsnog een vergoeding door de zorgverzekering te bewerkstelligen, worden er regelmatig anderelabels’ op burn-out symptomen geplakt. Labels, zoals depressie, paniekstoornis en angststoornis of somatische symptoomstoornis. Met alle gevolgen van dien… zoals een verkeerde burn-out behandeling of onnodig medicijnengebruik.

Psychologie: Het effect van verkeerde labels opgeplakt krijgen

met Pointer | KRO-NCRV

https://pointer.kro-ncrv.nl/verkeerde-labels-in-de-psychiatrie

Het KRO-NCRV radioprogramma Pointer liet onderzoek doen naar het labellen van psychische problemen bij mensen en de schadelijke gevolgen die dit heeft als er niet naar het persoonlijke verhaal wordt gekeken.

 “Eigenlijk ben ik op een verkeerd label volgestouwd met medicijnen. Een nieuw trauma. Er bleef weinig over van mij door die medicijnen…” 

“Ik verloor mijn vaarbewijs door de labels, die ik opgeplakt heb gekregen. En dat label raak ik dus nooit meer kwijt. Ik kan nu alleen nog maar vanaf de kade toekijken…”

Cognitieve gedragstherapie, tips, trucjes, medicatie

Symptoombestrijding is nog geen burnout behandeling

​​De meeste hulpverlening in burn-out behandeling is beperkt tot hulp door middel van een paar gesprekken, als je geluk hebt. Als je pech hebt, wordt er ook gelijk medicatie voorgeschreven. Om de symptomen waar je last van hebt, te onderdrukken. Slaapmedicatie, tranquilizers zoals oxazepam, of zelfs antidepressiva. Wij schrikken van het gemak waarmee dit soort zware, verslavende medicatie voorgeschreven wordt.

 Burn-out is met een goede behandeling heel eenvoudig op te lossen.

Het kost alleen tijd, aandacht en ruimte voor het individu. En helaas: in de reguliere sector is daar geen tijd voor. Je zit dan één keer in de twee weken even bij de praktijkondersteuner, de psycholoog of je komt zelfs in een revalidatiekliniek terecht. En als je pech hebt, moet je ook nog deelnemen aan groepstherapie…

burn-out en medicijngebruik

Burnout behandeling: Trucje aanleren? Of ontdekken waarom…

“Weet je wat jij moet doen! Je moet leren ‘NEE’ zeggen!”

Briljant! Toch?! Alles is nu opgelost….

Tja, je kunt jezelf allerlei trucjes aanleren. Om op die manier proberen situaties onder controle te krijgen. Op korte termijn werkt dit wellicht. Helaas werkt het niet zo makkelijk. Want ons gedrag wordt nou eenmaal door ons onderbewuste aangestuurd. Dus daarom voelt ‘nee’ zeggen op de één of andere manier niet echt goed. En jij weet ook dat als de druk van buitenaf maar groot genoeg is, je weer terugvalt in je oude gedrag. Je kunt kiezen voor een burn-out behandeling in vorm van cognitieve gedragstherapie, waarbij je een nieuw kunstje aangeleerd krijgt…

Of je kiest voor een behandeling die met jouw onderbewuste aan de slag gaat. Dan ga je aan de slag met het meest cruciale: waarom is de burn-out ontstaan. Wij gaan voorbij aan gedrag- en symptoombestrijding: “Je moet tot tien leren tellen”, “Rust maar lekker uit” of “Ga maar leuke dingen doen”. We werken aan de oorzaak waardoor je in een burn-out bent terechtgekomen. Zodat je jouw patroon doorbreekt. En je de regie over je eigen leven weer terug hebt.

wat is een burnout

Weten waarom je doet wat je doet

Het gaat om de oorzaak. En die is voor iedereen uniek

Helaas zien wij veel cliënten, die voor de tweede of zelfs derde keer een burn-out krijgen. En waarbij de oorzaak van de burn-out door de vorige hulpverlening of door de cliënt zelf is genegeerd. Het vinden van de juiste hulpverlening is daarom erg belangrijk.

Onze burn-out behandeling

Jouw overtuigingen leiden tot het gedrag waardoor je een burn-out krijgt. En ja, dit kun je niet zelf oplossen. Anders had je dit allang voor jezelf veranderd, toch? Wij zijn hierop gespecialiseerd.

Als burnout coach en therapeut zijn wij uniek in onze aanpak. We kijken naar wat jij nodig hebt. We zijn niet alleen nieuwsgierig naar wie je bent. We zijn ook de spiegel, waarbij we je gerust durven te confronteren. Want dat heb je nodig om echt tot inzicht te komen en tot die gewenste verandering in jezelf. Daar ligt onze aandacht op. En dit maakt onze aanpak succesvol.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen burn-out

We zijn niet van pappen en nathouden. We maken ons graag ook snel weer overbodig in jouw leven. Dit betekent dat onze therapie een prachtige ontdekkingsreis is naar jezelf. Mooi en soms ook confronterend.  Onze aanpak is er op gericht om jou weer je eigen verantwoordelijkheid over je leven terug te geven. We stellen de vragen, die nodig zijn om jou hierin verder te helpen.

Zelfreflectie

Onze burn-out behandeling gaat verder dan analyseren wat er met je aan de hand is. We kijken naar de Waarom. Juist hier ligt onze focus. Het antwoord hierop geeft je inzicht in wie je bent en legt je patronen bloot. Je leert op een andere manier naar jezelf te kijken. Je krijgt inzicht in wie je bent. In wat het effect van je communicatie is op jezelf en je omgeving. Waarom je doet wat je doet. We maken je kern zichtbaar. Daar waar je overtuigingen liggen opgeslagen. En dit stelt jou in staat om samen met onze hulp tot de verandering te komen, waardoor het voor jou beter wordt. Daarbij brengen we verstand en gevoel op 1 lijn.

Terug naar jouw kern

Tijdens onze behandeling van jouw burn-out pakken we het probleem bij de kern aan. Een burn-out vraagt om een persoonlijkheidsverandering. Een nieuwe en betere versie van je oude ‘IK’. Omdat je snapt dat je niet meer terug kunt naar wat je deed. Simpelweg omdat dit gedrag en de overtuigingen, die daarbij horen, ervoor hebben gezorgd dat je in een burn-out terecht bent gekomen. Je wilt het juist anders doen. Veranderen. Waardoor het beter voor jezelf wordt. En dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Matcht jouw gedrag nog met wat jij eigenlijk wilt?

De vraag: “Waarom ben je in deze situatie terecht gekomen” staat in onze therapie centraal. We spiegelen je, we maken je bewust van je gedrag en laten je zelf ontdekken of dit ook matcht met wie je echt bent. Daarbij creëren we voor jou de ruimte om tot verandering te komen, zodat het ook daadwerkelijk anders wordt.

De intrinsieke verandering

Je komt erachter waarom je in bepaalde situaties op een bepaalde manier reageert, dus welke overtuiging tot dit gedrag leidt. Door kritisch na deze overtuiging te kijken en deze aan te passen, verandert ook automatisch je gedrag. Het is dan geen van buitenaf aangeleerd trucje, maar een intrinsieke overtuiging.

Volledig gericht op wat jij nodig hebt

Daarom is onze burn-out behandeling maatwerk

Elk mens is uniek. De reden, waarom iemand in een burn-out terecht komt, is dat eveneens. Daarom heb je een burn-out behandeling nodig, die jou vanuit je eigen uniekheid bekijkt. Die naar jouw persoonlijke verhaal luistert.

Jouw persoonlijke verhaal is leidend

Daar past geen standaard behandelprogramma bij. Een burn-out ontstaat namelijk vanuit je eigen persoonlijkheid. De achterliggende problematiek, die hierbij hoort, is voor iedereen anders en dus op zichzelf staand. Onze aanpak van burnout is daarom per persoon verschillend en op maat gemaakt. Dat maakt onze behandeling bij burn-out succesvol: we maken je beter dan dat je was.

burn-out behandeling maatwerk
burnout aanpakken

In de Oostenrijkse Alpen

Een burn-out behandeling op een unieke locatie

In het Burn-out Herstel Centrum in het prachtige Karinthië brengen onze coaches je terug naar de basis van jou als persoon. 

‘Even’ weg uit je eigen omgeving

We halen je letterlijk uit je eigen omgeving en zetten je bij ons aan tafel. Dit zorgt ervoor dat je volledig de focus op jezelf kunt leggen. Je bent intensief met ons aan het werk aan jezelf. Je bent één tot twee weken hier, bij ons in de Oostenrijkse Alpen.

Volledig weg uit je eigen omgeving en in de bergen zijn, heeft veel voordelen:

  • Je komt los van je omgeving en de dagelijkse druk en verplichtingen
  • Je komt los van de mening, tips en adviezen van anderen
  • Je hebt intensieve coaching, één tot twee weken lang
  • Je hebt veel tijd voor jezelf. Waardoor de inzichten van de gesprekken ook daadwerkelijk kunnen landen

Het zorgt ervoor dat je tot rust komt. Je gaat ervaren dat het fijn voelt om terug te vallen op jezelf. Je pakt met onze hulp door tot de essentie van jouw zelf!

Omdat het fijn is om houvast te hebben, hebben we de basis van onze burn-out behandeling in acht stappen samengevat. De kosten van de burn-out behandeling worden niet vergoed. Burn-out is wettelijk een arbeidsgerelateerde ziekte. Je werkgever heeft hierin een zorgplicht. Wij ondersteunen jou en je werkgever in dit proces.

burnout symptomen herkennen

Waarom wij uniek zijn

Een multidisciplinaire benadering van je burn-out

Een burn-out en de daarbij behorende symptomen zijn tweeledig: je hebt te maken met geestelijke en lichamelijke overbelasting. Daarom is het belangrijk om beide aspecten aan te pakken. Door weer letterlijk in beweging te komen, zet je de lichamelijke processen in gang die zorgen voor de aanmaak van endorfine. Door mindfulness en yoga breng je je lichaam tot rust.

Sporten en bewegen zijn een belangrijke onderdeel van een burn-out behandeling, maar op zichzelf staand zijn ze niet voldoende om volledig te herstellen van je burn-out. Je pakt dan namelijk alleen de lichamelijke overbelasting aan en niet de oorzaak van je burn-out.

In contact komen met jezelf

Wij werken daarom met een combinatie van coaching, waarbij we jou de spiegel voorhouden en aan je patronen en overtuigingen werken, en beweging. Daarbij maken we je bewust van beweging. En dan vooral de ontspanning die je hierin mag gaan ervaren. Je hebt veel tijd voor jezelf tijdens je verblijf hier in Oostenrijk. Die heb je ook nodig om de inzichten en de reflectie van de coaching te laten bezinken. Als vanzelf ga je trek je hier de natuur in. De bergen in. Lekker aan de wandel met je zelf en je eigen gedachtes. Dit zorgt er voor dat je niet alleen mentaal met je zelf aan het werk bent. Je zet ook fysiek het herstel in je lijf in gang.

In je eigen omgeving zijn en weer aan het werk: pas dan begint je proces naar herstel

Terug op je werk blijven we je coachen

Een burn-out hoeft geen maanden te duren! Na twee weken behandeling door ons, ben je weer in staat om aan het werk te gaan. Uiteraard op je eigen tempo. En voor iedereen is de opbouw van uren en re-integreren uniek. Standaard bij ons, is dat onze cliënten niet alleen kunnen maar juist ook weer aan het werk willen nadat ze bij ons in Oostenrijk zijn geweest. Het is een belangrijk onderdeel van je herstel om weer deel te nemen aan de maatschappij.

Re-integreren in je eigen functie

De re-integratie vindt plaats op je oude werkplek. Het is de kunst om niet de trigger te vermijden, maar er, vanuit nieuwe overtuigingen, anders mee om te gaan. Samen met jou stellen wij een re-integratie schema op, waarbij je zelf de regie hebt over de werkzaamheden en je verantwoordelijkheden. Natuurlijk zijn wij ook een aanspreekpunt voor jouw werkgever, als dat nodig is.

re-integratie bij burnout

Wij begeleiden jou tijdens de re-integratie. Deze periode is enorm belangrijk. Want juist dan ga je ervaren wat je aan inzichten en reflectie over jezelf hebt geleerd. Deze ervaringen in de praktijk leiden uiteindelijk tot de verandering bij jezelf.

Het leven blijft uitdagend en er zullen situaties komen, waarbij je even uit het lood geslagen wordt. Geen probleem! Dit hoort erbij. En wij zijn er dan om je daarin te begeleiden. Dat is onze nazorg!

De unieke combinatie van onze coaching, het verblijf in Oostenrijk en onze jarenlange ervaring maken onze burn-out behandeling zo succesvol! De kans op terugval is bij ons minder dan 1%.

We begeleiden iedereen terug naar zijn ‘oude’ werkplek en functie. Natuurlijk kan het voorkomen dat je van baan wilt veranderen. Echter, solliciteren tijdens een burn-out of tijdens de behandeling van burn-out heeft niet veel zin. Pas na de burn-out behandeling, als je je bewust bent van je patronen en overtuigingen, kun je kijken hoe je verder wilt en of je echt wilt veranderen van baan. Het is dan een bewuste keuze en geen vlucht. Ook hierin helpen we je door je tijdens dit proces te blijven reflecteren.

Als je hem goed weet uit te pakken is een burn-out een enorm cadeau! Het is de kans om naar jezelf te kijken.
Wie ben je? Waar sta je voor? Los van de mening, (be)oordeling en goedkeuring van de ander.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Pak het probleem bij de wortel

Burn-out bestrijden

Het behandelen van burn-out is als het bestrijden van onkruid.
Stel je voor je loopt in een mooie tuin. Deze tuin is gevuld met mooie bomen en struiken, bloeiende planten en het ruikt er heerlijk. Terwijl je door de tuin loopt en geniet, zie je een aantal plantjes, die ergens groeien waar jij ze niet wilt hebben.

Het onkruid moet weg, maar hoe? Wat is nou de meest effectieve manier om ervan af te komen? 

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een adviesgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!