Interne opname en herstellen middenin de natuur

Burn-out behandeling

Wat is een burn-outWat zijn de symptomen?

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

De eerste stap is het krijgen van de juiste diagnose

Herstel begint bij een goede burn-out behandeling

Een adequate burn-out behandeling begint met de juiste diagnose. Artsen denken vaak in stoornissen, hebben weinig tijd en moeten zich houden aan protocollen en procedures vanuit de zorgverzekering. Zij bekijken de symptomen op basis van een lijst, de zogenaamde DSM-5. Dit is een verzameling van psychische stoornissen, die vergoed worden door de zorgverzekering. Burn-out is volgens de WHO geen ziekte, maar een werkfenomeen en valt daarom niet onder de DSM-5.

Uit onwetendheid, of om alsnog een vergoeding door de zorgverzekering te bewerkstelligen, worden er regelmatig andere “labels” op burn-out symptomen geplakt, zoals depressie, paniek en angststoornis of  somatische symptoomstoornis. Met alle gevolgen van dien… zoals een verkeerde burn-out behandeling of onnodig medicijnengebruik.

Geen cognitieve gedragstherapie, geen tips, geen trucjes

Een goede behandeling is meer dan alleen symptoombestrijding

​​De meeste hulpverlening en burn-out behandeling is beperkt tot hulp door middel van een paar gesprekken waarbij je jouw worsteling kan delen. Verder dan die worsteling wordt niet gevraagd. Daar is ook geen tijd voor. Je zit dan bij de praktijkondersteuner, de psycholoog of zelfs in een revalidatiekliniek, tussen anderen die last hebben van bijvoorbeeld rugklachten.

“Weet je wat jij moet doen? Je moet ‘Nee’ leren zeggen!” Je kunt jezelf van allerlei trucjes aanleren, om op die manier proberen situaties onder controle te krijgen. Maar jij weet ook dat als de druk van buitenaf maar groot genoeg is, je weer terugvalt in je oude gedrag. Je kunt kiezen voor een burn-out behandeling in vorm van cognitieve gedragstherapie, waarbij je een nieuw kunstje aangeleerd krijgt…

Al deze behandelmethodes gaan voorbij aan het meest cruciale: waarom is de burn-out ontstaan. Ze zijn gericht op symptoombestrijding: “Rust maar lekker uit” of “Ga maar leuke dingen doen”. Het werkt even, maar het haalt je niet uit de burn-out. Het neemt niet de oorzaak weg waardoor je in een burn-out bent terechtgekomen.
Slechts enkele behandelaars zijn in staat om de oorzaak van de burn-out in de diepte te raken en op te lossen: en juist dat doen wij!

Weten waarom je doet wat je doet

Het gaat om de oorzaak. En die is voor iedereen uniek

​Helaas zien wij veel cliënten, die voor de tweede of zelfs derde keer een burn-out krijgen. En waarbij de oorzaak van de burn-out door de vorige hulpverlening of door de cliënt zelf is genegeerd. Het vinden van de juiste hulpverlening is daarom erg belangrijk.

Jouw overtuigingen leiden tot het gedrag waardoor je een burn-out krijgt. En ja, dit kun je niet zelf oplossen. Daarvoor heb je een gespecialiseerde hulpverlener nodig, die je de spiegel durft voor te houden. Een burn-out behandeling, die verder gaat dan alleen analyseren wat er met je aan de hand is. Die je inzicht geeft in wie je bent en je patronen bloot legt. Die je verstand en je gevoel op 1 lijn weet te brengen. Die dus doordringt tot jouw kern, waar je overtuigingen liggen opgeslagen. Want alleen dan kun je tot verandering komen. En daarom ligt hier onze aandacht en de focus van onze succesvolle aanpak.

Tijdens onze behandeling van burn-out wordt het probleem bij de kern aangepakt. Een burn-out vraagt om een persoonlijkheidsverandering. Een nieuwe en betere versie van je oude ‘IK’ omdat je snapt dat je niet meer terug moet naar wat je deed maar dat je het juist anders wilt. En dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Door de spiegel voor te houden

De vraag: “Waarom ben je in deze situatie terecht gekomen” staat hierbij centraal.

We spiegelen je, we maken je bewust van je gedrag en laten je zelf ontdekken of dit ook matcht met wie je echt bent. Daarbij creëren we voor jou de ruimte om tot verandering te komen, zodat het ook daadwerkelijk anders wordt.

Je komt erachter waarom je in bepaalde situaties op een bepaalde manier reageert, dus welke overtuiging tot dit gedrag leidt. Door kritisch na deze overtuiging te kijken en deze aan te passen, verandert ook automatisch je gedrag. Het is dan geen van buitenaf aangeleerd trucje, maar een intrinsieke overtuiging.

Volledig gericht op wat jij nodig hebt

Daarom is onze burn-out behandeling maatwerk

Elk mens is uniek. De reden waarom iemand in een burn-out terecht komt is dat eveneens. Daarom heb je een burn-out behandeling nodig, die jou vanuit je eigen uniekheid bekijkt.
Daar past geen standaard behandelprogramma bij. Een burn-out ontstaat namelijk vanuit je eigen persoonlijkheid. De achterliggende problematiek, die hierbij hoort, is voor iedereen anders en dus op zichzelf staand. Onze aanpak van burnout is daarom per persoon verschillend en op maat gemaakt. Dat maakt onze behandeling bij burn-out succesvol: we maken je beter dan dat je was.

Je traject bij ons is op maat gemaakt – je krijgt wat je nodig hebt, niet meer en niet minder. Omdat het fijn is om houvast te hebben, hebben we de basis van onze burn-out behandeling in acht stappen samengevat. Over de kosten van de burn-out behandeling hoef jij je verder geen zorgen te maken, daar is je werkgever wettelijk verantwoordelijk voor. Wij ondersteunen jou en je werkgever in dit proces.

Op een unieke locatie, helemaal buitenaf in de heuvels

Een belangrijke pijler van onze succesvolle burn-out behandeling is de locatie en het feit dat we jou uit je situatie halen. Wij werken in sessies van midweken. In deze tijd zit je “intern” in een appartement in ons Burnout Herstel en Preventie Centrum, in de prachtige heuvels van Zuid Limburg.

Het verblijven in ons centrum tijdens de burn-out behandeling heeft meerdere voordelen:

  • Je wordt uit je gewende situatie en de dagelijkse druk en verplichting gehaald
  • Je komt los van de mening, tips en adviezen van je omgeving
  • Je hebt meerdere coach-/contactmomenten per dag

Dit zorgt ervoor dat je tot rust komt en terugvalt op jezelf. Hierdoor kunnen wij doorpakken en komen wij tot de essentie! Dit maakt onze behandeling van burnout zo succesvol!

Waarom wij uniek zijn

Onze focus: een multidisciplinaire behandeling gericht op het individu

Een burn-out en de daarbij behorende symptomen zijn tweeledig: je hebt te maken met geestelijke en lichamelijke overbelasting. Daarom is het belangrijk om beide aspecten aan te pakken. Door weer letterlijk in beweging te komen, zet je de lichamelijke processen in gang die zorgen voor de aanmaak van endorfine. Door mindfulness en yoga breng je je lichaam tot rust.

Sporten en bewegen zijn een belangrijke onderdeel van een burn-out behandeling, maar zijn niet voldoende om te herstellen. Je pakt dan namelijk alleen de lichamelijke overbelasting aan en niet de oorzaak van je burn-out.

Wij werken daarom met een combinatie van coaching, waarbij we jou de spiegel voorhouden en aan je patronen en overtuigingen werken, en beweging. Waarbij onze bewegingsdeskundige je weer letterlijk in beweging zet.

In je eigen omgeving zijn en weer aan het werk: pas dan begint je proces naar herstel

Terug op je werk blijven we je coachen

Solliciteren tijdens een burn-out of tijdens de behandeling van burn-out heeft geen zin. Pas na de burn-out behandeling, als je je bewust bent van je patronen en overtuigingen, kun je kijken hoe je verder wilt en indien nodig veranderen van baan. Het is dan een bewuste keuze en geen vlucht.
De meeste cliënten kunnen en willen na twee midweken weer aan het werk.

Samen met jou stellen wij een re-integratie schema op, waarbij je de regie hebt over de werkzaamheden en je verantwoordelijkheden. Natuurlijk zijn wij ook een aanspreekpunt voor jouw werkgever en directe collega’s.

De re-integratie vindt plaats op je oude werkplek. Het is juist de kunst om niet de trigger te vermijden, maar er, vanuit nieuwe overtuigingen, anders mee om te gaan. Al na een aantal weken kun je beginnen met re-integreren, want een burn-out hoeft geen maanden te duren!

Wij begeleiden jou tijdens de re-integratie en daarna. Het leven blijft uitdagend en er zullen situaties komen, waarbij je even uit het lood gelagen wordt. Geen probleem – dit hoort erbij – wij begeleiden daarom ook je nazorg!

De unieke combinatie van coaching en beweging, het verblijf in ons centrum en onze jarenlange ervaring maken onze burn-out behandeling zo succesvol! De kans op terugval is bij ons < 1%.

Als je hem goed weet uit te pakken is een burn-out en enorm cadeau!
Het is de kans om eindelijk naar jezelf te kijken. Wie ben je? Waar sta je voor? Los van de mening, beoordeling en goedkeuring van de ander.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Pak het probleem bij de wortel

Burn-out bestrijden

Het behandelen van burn-out is als het bestrijden van onkruid.
Stel je voor je loopt in een mooie tuin. Deze tuin is gevuld met mooie bomen en struiken, bloeiende planten en het ruikt er heerlijk. Terwijl je door de tuin loopt en geniet, zie je een aantal plantjes, die ergens groeien waar jij ze niet wilt hebben.

Het onkruid moet weg, maar hoe? Wat is nou de meest effectieve manier om ervan af te komen? 

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Contact

Burn-out Herstel Centrum AANDACHT

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-18 16 81 05

contact@burnoutherstel.info 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.