Geef betekenis aan je Burnout

Burn-out Herstel Centrum AANDACHT
KenniscentrumBehandelcentrum

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Stap 4 van de 8 stappen naar herstel

Zelfreflectie

Weten waarom je in de burn-out terecht bent gekomen, is misschien wel de belangrijkste stap, die je kunt zetten. Om hier achter te komen, is het nodig om jezelf de spiegel voor te houden.

Inzicht zodat je jezelf beter gaat begrijpen

Je krijgt bij ons deze spiegel voorgehouden. Je overtuigingen, die ten grondslag liggen aan je gedrag, leggen we bloot. Hierdoor ga je jezelf veel beter begrijpen. Je krijgt inzicht in wie je bent. In wat het effect van jouw communicatie op jezelf en de ander is.

Reflectie om tot verandering te komen

Zelfreflectie zorgt ervoor dat je zelf het vermogen ontwikkelt om je overtuigingen te veranderen. Deze stap wordt helaas vaak overgeslagen in de reguliere hulpverlening. En dat is meteen het verschil met ons: we doen niet aan symptoombestrijding. We helpen jou om de burn-out betekenis en het probleem bij de kern aan te pakken en het daar ook op te lossen, zodat jij kunt veranderen.

Op deze manier ben jij in staat om jezelf gezond te houden. Je zet jezelf terug in je eigen kracht. Alle ballast, die je tot nu toe hebben tegengehouden om datgene te doen wat je eigenlijk heel graag wilt bereiken, daar neem je definitief afscheid van. Om van daaruit aan iedereen te laten zien wie je bent, wat voor jou belangrijk is en waar je talent ligt. Op die manier krijgt je burn-out betekenis.

Lees hier meer over onze specifieke aanpak in behandeling van burn-out, uiteengezet in de 8 stappen naar herstel.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Herkennen jullie dit?!

Burn-out forum

“Herkennen jullie dit?” – Bijna elke post op een burn-out forum begint of eindigt met deze zin. De vraag om herkenning en erkenning is groot. Veel mensen met burn-out voelen zich op het werk en/of in de privé situatie onbegrepen en daardoor soms “gek“.

Erkenning van een ander en het idee niet alleen te zijn, kan dan heel fijn zijn. Echter, elke burn-out is uniek! Waardoor ook de verschijnselen en het verloop per persoon verschillen.

Om bij de eigen patronen en overtuigingen te komen, heb je juist het inzicht in jezelf nodig en een goede behandelaar, die je de spiegel voorhoudt. Daar is een forum (hoe goed bedoelt) beslist niet voor. Wij hebben nog nooit iemand gezien of gesproken die door “facebook” of “vivaforum” beter is geworden. Het toevoegen van onzekerheid en angst aan je burn-out wel.