Burnout betekenis, het overkomt je niet zo maar

Stap 4: Zelfreflectie…

Burnout betekenis: waarom ben je er in terecht gekomen?

Weten waarom je in de burn-out terecht bent gekomen, is misschien wel de belangrijkste stap, die je kunt zetten. Om hier achter te komen, is het nodig om jezelf de spiegel voor te houden.

…waardoor je jezelf beter gaat begrijpen…

Je krijgt bij ons deze spiegel voorgehouden. Je overtuigingen, die ten grondslag liggen aan je gedrag, leggen we bloot. Hierdoor ga je jezelf veel beter begrijpen. Je krijgt inzicht in wie je bent. In wat het effect van jouw communicatie op jezelf en de ander is.

 

 

…en je tot verandering komt…

Zelfreflectie zorgt ervoor dat je zelf het vermogen ontwikkelt om je overtuigingen te veranderen. Deze stap wordt helaas vaak overgeslagen in de reguliere hulpverlening. En dat is meteen het verschil met ons: we doen niet aan symptoombestrijding. We helpen jou om de burnout betekenis en het probleem bij de kern aan te pakken en het daar ook op te lossen, zodat jij kunt veranderen.

…zodat je niet weer in deze situatie terecht komt.

Op deze manier ben jij in staat om jezelf gezond te houden. Je zet jezelf terug in je eigen kracht. Alle ballast, die je tot nu toe hebben tegengehouden om datgene te doen wat je eigenlijk heel graag wilt bereiken, daar neem je definitief afscheid van. Om van daaruit aan iedereen te laten zien wie je bent, wat voor jou belangrijk is en waar je talent ligt. Op die manier krijgt je burnout betekenis… Verder naar stap 5

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Als je medicatie van de arts krijgt voorgeschreven, wees dan kritisch. Maak een goede afweging tussen “kosten en baten”. Kijk naar de gevolgen op lange termijn. En vraag eens aan je huisarts of hij zijn eigen voorgeschreven medicatie zelf zou innemen.

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken