Burn-out Retreat

Herstellen in de Oostenrijkse Alpen
In OostenrijkGespecialiseerd programma

Maak kennis en start je herstel

Jouw eerste stap naar herstel

Burn-out retreat in de Oostenrijkse Alpen

Wat ons uniek maakt

burnout herstel centrum aandacht limburg


Een burn-out retreat met een unieke aanpak

Burn-out retreat; middenin de natuur

Als je last hebt van een burn-out of daaraan gerelateerde klachten, dan wil je graag effectief geholpen worden. Uit onze decennia ervaring weten wij dat het nemen van afstand een belangrijk ingrediënt is om tot een blijvend herstel te kunnen komen.

Burn-out retreat: focus op jezelf op een unieke locatie

Los zijn van de dagelijkse stress (werk & privé) en vanuit rust naar jezelf kunnen kijken en refecteren is noodzakelijk om in de diepte te kunnen herstellen. Middenin de natuur zijn, helpt dan altijd een handje mee. De rust en vrijheid hebben een therapeutisch effect op je brein.

Onze locatie in Oostenrijk bied je dit alles. Van een omgeving, die nog authentieke rust ademt en waarin jij jezelf kunt onderdompelen in de anonimiteit. Los van verwachtingen. Dit zorgt ervoor dat wat wij een behandeling bieden, die ook zorgt voor dé blijvende verandering. Wij gaan niet voor genezen, maar voor beter worden. De omgeving en focus vormen hierbij een essentiële bijdrage. Zo voorkom je een langslepend traject, waarin je voor je gevoel niet echt vooruit komt.

Geen protocol. Geen cognitieve gedragstherapie. Geen lijstjes met tips. Maar de diepte in. Naar jezelf. Individueel en zonder afleiding. Alleen dan ontdek je de kracht in jezelf, die je de rest van leven meedraagt.

Burn-out retreat in de Alpen

Net als onze locatie in Oostenrijk, is onze aanpak voor het behandelen van burn-out uniek. Het is gericht op het individu en de daarbij behorende persoonlijke hulpvraag vanuit een multidisciplinaire focus. Drugs, alcohol of andere verslavingsproblematiek vraagt om een andere aanpak dan een burn-out herstel behandeling. Daarom hoor jij wat ons betreft niet thuis in een GGZ of revalidatie kliniek. Aan jou de keuze.

Weg uit je eigen omgeving, met focus op jezelf

Burn-out retreat op een bijzondere locatie

In Oostenrijk, in het prachtige Karinthië vind je ons. Een aantal jaar geleden zijn we verhuisd vanuit de heuvels van Vaals naar de bergen in Oostenrijk. We zijn omgeven door natuur. De rust en de ruimte van de plek biedt een prachtig uitzicht op het bergachtig landschap. Hier brengen onze coaches je terug naar de basis van jou als persoon. Het feit dat je in de Alpen bent, weg uit je eigen omgeving, is een belangrijk ingrediënt in de therapeutische behandeling van burn-out. Deze unieke omgeving biedt je rust, ruimte en bezinning. Juist datgene wat je nodig hebt om te kunnen herstellen van je burn-out. Om de focus op jezelf te leggen. Zonder afleiding van de druk uit je omgeving.

burnout herstel in Oostenrijk
burnout aanpakken

Volledig afschakelen

Burn-out behandeling met een uniek programma

Op deze prachtige locatie in de Oostenrijkse Alpen ben je in een totaal andere omgeving. Onze unieke behandeling is de combinatie tussen kort verblijven in de buurt van onze locatie en dagelijkse intensieve individuele coaching en begeleiding tijdens je verblijf. Wij werken niet met groepstherapie. Je wordt er niet echt beter van om te luisteren naar de problemen van een ander.

Daarom werken wij wekelijks slechts met één cliënt. Zodat de focus volledig naar jou als persoon gaat. Want alleen door te luisteren naar jouw eigen levensverhaal komen we tot de essentie van jou en de oorzaak van jouw problematiek. Dit maakt onze behandeling uniek. We zijn niet bezig om je in een standaard stappenplan of een hokje te ‘stoppen’. 

Wij vertellen je niet wat wij vinden wat je zou moeten doen, maar houden je de spiegel voor.

Hierdoor maken we jou bewust van je gedrag en het effect hiervan op een ander. Dit gedrag komt voort uit overtuigingen. Als jij je bewust wordt van je eigen gedrag en de overtuigingen die hier achter zitten, kun je andere keuzes maken. Herstellen van burn-out vraagt om een persoonlijkheidsverandering.

Je gaat op een andere manier in het leven staan. Een manier, die beter past bij wie jij bent. Daardoor ben je in staat om binnen een paar weken te starten met re-integreren op je werk. Juist doordat wij je uit je normale omgeving halen, en je laten verblijven in Oostenrijk, word je teruggeworpen op jezelf en kun je in alle rust herstellen van je burn-out. Het dwingt je om de focus te leggen op jezelf. De intensiviteit van de behandeling zorgt ervoor dat je snel tot inzicht komt in hoe je in elkaar steekt en waarom je in een burn-out bent gekomen. Dit zorgt ervoor dat je met onze coaching zelf in staat bent om tot verandering te komen en duurzaam te herstellen van je burn-out.

Herstel door echt te veranderen

Duurzaam herstellen van je burn-out

Herstellen van een burn-out hoeft geen maanden te duren. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt om weer terug te keren naar je werk. De drempel wordt steeds hoger. Door snel weer aan de slag te gaan en deel te nemen aan het arbeidsproces, ben je in staat sneller te genezen van je burn-out. Uiteraard is de intensiviteit van de re-integratie volledig afgestemd op wat jij op dat moment aan kunt. Jij hebt zelf de regie over je re-integratie.

Aangezien het leven uitdagend en persoonlijke groei een voortschrijdend proces is, blijven wij jou ook na je verblijf bij ons in Oostenrijk volgen. Wij begeleiden ook je re-integratie en nazorg. Door middel van telefonisch contact en terugkomsessies blijven we je volgen tot je burn-out herstel is afgerond en je onze hulp niet meer nodig hebt.

burnout verandering

Dankzij onze intensieve coaching kom je communicatief sterker terug op je werk, ben je in staat om vanuit verbinding je grenzen aan te geven, werk je effectiever en haal je meer uit je eigen talent.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Durf je pantser af te gooien

Persoonlijke ontwikkeling

Stel, je bent een kreeft. Je leeft op een mooi zandstrand, waar je in ondiepe poeltjes de dag doorbrengt. Je zachte innerlijk wordt tegen de buitenwereld beschermt door een hard pantser. Als je over het strand loopt, heb je dit pantser nodig. Hij biedt bescherming en veiligheid. Zonder hem kun je niet overleven.

Je bent zo aan je pantser gewend, dat je hem als vanzelfsprekend aanziet en je er niet eens meer bewust van bent. Maar naarmate je verder gaat ontwikkelen en gaat groeien, begint je pantser steeds krapper te worden. Je oude overlevingsstrategie gaat tegen je werken. Je pantser groeit niet mee!

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!