Burn-out Centrum

Interne opname en herstellen middenin de natuur
Onze Burn-out BehandelingBurn-out Symptomen
burnout herstel centrum aandacht limburg


Het Burn-out centrum met een unieke aanpak

Herstel van je burn-out, middenin de natuur

Welkom in het Burn-out Centrum van AANDACHT. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen (en voorkomen) van burn-out, werkstress en PTSS. Onze aanpak hiervan is uniek in Nederland. In ons Burn-out Herstel Centrum behandelen wij mensen, die last hebben van burn-out, werkstress, PTSS of overspannen zijn. 

Iedereen is uniek. En dus ook je behandeling.

Dergelijke problematiek vragen om een specialistische aanpak. Met onze jarenlange ervaring en kennis hebben wij een concept ontwikkeld dat hierop toegespitst is. 

Onze aanpak voor het behandelen van burn-out is daarmee uniek. Het is gericht op het individu en de daarbij behorende hulpvraag vanuit een multidisciplinaire focus. Drugs, alcohol of andere verslavingsproblematiek of lichamelijk revaliderende patiënten horen in een GGZ of revalidatie kliniek en kom je in ons Burn-out Centrum niet tegen.

Even weg uit je eigen omgeving, met focus op jezelf

Burn-out Centrum op een bijzondere locatie

In het puntje van Zuid-Limburg, op de grens met België en Duitsland, in de gemeente Vaals staat een unieke karakteristieke hoeve waarin ons Burn-out Herstel Centrum gevestigd is. De unieke historische omgeving is niet alleen voor velen een geliefde vakantiebestemming, maar juist zeer geschikt om terug te gaan naar de essentie. Gelegen tussen weilanden, fruitgaarden en bos brengen onze coaches je terug naar de basis van jou als persoon. Onze locatie vormt hiermee een belangrijk ingrediënt in de therapeutische behandeling van burn-out. Rondom het binnenplein van de carré hoeve zijn een zestal appartementen beschikbaar voor het verblijf in ons Centrum tijdens de behandeling. Deze unieke locatie biedt je rust, ruimte en bezinning. Vaals heeft niet voor niets het bekende keurmerk ‘Citta Slow’.

Burn-out Herstel Centrum Vaals
burnout multidisciplinaire aanpak

Multidisciplinaire aanpak

Burn-out Centrum met een uniek programma

Op deze unieke locatie in het zuiden van Limburg ben je in een totaal andere omgeving. Het lijkt ver weg, en toch zijn we dichtbij. Onze unieke behandeling is de combinatie tussen kort intern verblijven in ons Centrum en intensieve individuele coaching en begeleiding. Wij werken niet met groepstherapie, aangezien wij er niet in geloven dat je beter wordt door het luisteren naar de problemen van een ander. Ons Burn-out Herstel Centrum en onze coaches zijn gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van burn-out.

Wij vertellen je niet wat wij vinden wat je zou moeten doen, maar houden je de spiegel voor.

Hierdoor maken we jou bewust van je gedrag en het effect hiervan op een ander. Dit gedrag komt voort uit overtuigingen. Als jij je bewust wordt van je eigen gedrag en de overtuigingen die hier achter zitten, kun je andere keuzes maken. Herstellen van burn-out vraagt om een persoonlijkheidsverandering.

Je gaat op een andere manier in het leven staan. Een manier, die beter past bij wie jij bent. Daardoor ben je in staat om binnen een paar weken te starten met re-integreren op je werk. Juist doordat wij je uit je normale omgeving halen, en je laten verblijven in ons Centrum, wordt je teruggeworpen op jezelf en kun je in alle rust herstellen van je burn-out. Het dwingt je om de focus te leggen op jezelf. De intensiviteit van de behandeling zorgt ervoor dat je snel tot inzicht komt in hoe je in elkaar steekt en waarom je in een burn-out bent gekomen. Dit zorgt ervoor dat je met onze coaching zelf in staat bent om tot verandering te komen en duurzaam te herstellen van je burn-out.

Herstel door echt te veranderen

Duurzaam herstellen van je burn-out

Herstellen van een burn-out hoeft geen maanden te duren. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt om weer terug te keren naar je werk. De drempel wordt steeds hoger. Waar een ander burn-out traject een half jaar voor nodig heeft, hebben wij binnen twee midweken opgelost. Door snel weer aan de slag te gaan en deel te nemen aan het arbeidsproces, ben je in staat sneller te genezen van je burn-out. Uiteraard is de intensiviteit van de re-integratie volledig afgestemd op wat jij op dat moment aan kunt. Jij hebt zelf de regie over je re-integratie.

Aangezien het leven uitdagend en persoonlijke groei een voortschrijdend proces is, blijven wij jou ook na je “interne” verblijf in ons Burn-out Centrum volgen. Wij begeleiden ook je re-integratie en nazorg. Hierbij betrekken wij, indien gewenst, je partner en werkgever. Zij zijn in deze een belangrijk referentiekader in hoe het met jou gaat. Door middel van telefonisch contact en terugkomsessies blijven we je volgen tot je burn-out herstel is afgerond en je onze hulp niet meer nodig hebt.

burnout verandering

Dankzij onze intensiefe coaching kom je communicatief sterker terug op je werk, ben je in staat om vanuit verbinding je grenzen aan te geven, werk je effectiever en haal je meer uit je eigen talent.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out behandeling is altijd maatwerk

Je hebt een burn-out en je zoekt een passende behandeling. Gefeliciteerd! Je bent aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. De kunst is om erachter te komen welke patronen dit zijn. En vooral: waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Durf je pantser af te gooien

Persoonlijke ontwikkeling

Stel, je bent een kreeft. Je leeft op een mooi zandstrand, waar je in ondiepe poeltjes de dag doorbrengt. Je zachte innerlijk wordt tegen de buitenwereld beschermt door een hard pantser. Als je over het strand loopt, heb je dit pantser nodig. Hij biedt bescherming en veiligheid. Zonder hem kun je niet overleven.

Je bent zo aan je pantser gewend, dat je hem als vanzelfsprekend aanziet en je er niet eens meer bewust van bent. Maar naarmate je verder gaat ontwikkelen en gaat groeien, begint je pantser steeds krapper te worden. Je oude overlevingsstrategie gaat tegen je werken. Je pantser groeit niet mee!