Burnout vragen en antwoorden – FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde burnout vragen over onder andere onze behandeling, hoe wij burn-out aanpakken en de vergoeding. Heb je burnout vragen die je hier niet kunt vinden, neem dan graag contact met ons op.

Wat kost een burn-out hersteltraject bij jullie?
Elk burn-out is uniek. Het heeft te maken met jouw persoonlijke overtuigingen en jouw unieke karaktereigenschappen. Daarom is ook ons traject uniek en op ieder cliënt persoonlijk afgestemd. Wij hanteren geen standaard procedure en kunnen daarom geen standaard prijs noemen. Tijdens een kennismakingsgesprek brengen wij jouw behoefte in kaart en schrijven wij vervolgens een persoonlijk behandelplan met daarin de prijs voor jouw individueel traject.  Je krijgt wat je nodig hebt, niet meer en niet minder.

Is er een wachtlijst voor jullie burn-out herstel traject?
Wij doen er alles aan om onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Hoe sneller jij kan beslissen, hoe sneller wij jou kunnen helpen. Na het moment van goedkeuring voor het behandeltraject plannen we jou direct in. Uiteraard kennen wij ook periodes van drukte en vakantie. Normaliter bedraagt onze wachttijd 2-6 weken. 

Heb ik een verwijzing nodig om bij jullie in aanmerking te komen voor een behandeling?
Nee, in principe niet. Het is wel handig om eerst je huisarts te vragen om een diagnose. Laat deze ook op papier zetten. Dit kan in een latere fase van belang zijn.

Wat zijn de kosten van het kennismakingsgesprek?
Aan een kennismaking zijn geen kosten verbonden. Wij verwachten dat jij de moeite neemt om naar ons toe te komen, liefst met partner. En dan nemen wij graag de moeite om je te woord te staan. Dit is noodzakelijk voor ons om te beslissen of wij de beste partij zijn bij je hulpvraag en ook voor jou of je ons geschikt vindt om jou te mogen helpen.

Worden jullie vergoed door de zorgverzekeraars?
Nee, dat worden wij niet. Het is wettelijk geregeld dat de behandeling van burn-out niet in de DSM-V valt. Dit is het wettelijke kader, waaraan wij ons dienen te houden. Aan een opname vanuit een gefakete diagnose zoals aanpassingsstoornis, depressie, revalidatie, psychosomatische klachten enz. enz. werken wij niet mee. Dit is voor ons niet oké. Bovendien loop je zelf het risico om de rest van je leven een etiket te hebben wat niet bij je hoort. Of het risico dat je uiteindelijk de kosten alsnog zelf moet dragen. Meer hierover lees je hier.

Kan ik de behandeling ook zelf betalen?
Jazeker kun jij er voor kiezen om de behandeling uit eigen zak te betalen. Wij zien vooral (zelfstandig) ondernemers, die de kosten zelf dragen. Onze behandeling is belasting aftrekbaar. Ook zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld een PGB voor de behandeling in te zetten. Vraag jouw gemeente dan om meer informatie.

Hoe lang duurt de behandeling?
In onze ogen is elk burn-out uniek. Wij bieden daarom iedereen een individuele behandeling, precies afgestemd op wat diegene nodig heeft. Niet meer en niet minder. Daarom is, zonder kennismaking, nooit een goede inschatting te geven hoe lang een behandeltraject duurt. Onze ervaring leert wel dat dit niet langer hoeft te duren dan enkele weken. Echter zullen wij je wel tot 12 maanden blijven begeleiden en ondersteunen. Lees hier meer over onze aanpak.

Zijn er wachtlijsten?
Wij doen er alles aan om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Toch kan het voorkomen dat je enkele weken zal moeten wachten voordat we je kunnen helpen. Na de kennismaking krijg je altijd een behandelplan toegezonden. Zodra deze, ook financieel, is goedgekeurd kunnen we je inplannen. Wij plannen altijd op volgorde van binnenkomst en jouw mogelijkheden.

Nog vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over burn-out, ons uniek behandel programma en jouw specifieke situatie, neem dan contact op met onze burn-out coaches.

Heb ik een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Ik heb hulp nodig

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Burn-out bestrijden – pak het probleem bij de wortel

Burn-out bestrijden... Het bestrijden van burn-out is als het verwijderen van onkruid. Stel je voor je loopt in een prachtige tuin. De tuin staat vol met mooie bomen en struiken, bloeiende planten en het ruikt er heerlijk. Terwijl je door de tuin loopt en geniet, zie...

Lees meer

Solliciteren tijdens burn-out en veranderen van baan

Solliciteren tijdens burn-out...Stel je voor, je zit thuis met een burn-out. De (werk-)druk werd te hoog.  Je kan niet meer. Maar je wilt zo graag door. Dus bedenk je je: " Wellicht is veranderen van baan de oplossing." Bij een andere werkgever, met andere collega's...

Lees meer

Medicatie bij burn-out – Lees de bijsluiter!

Medicatie bij burn-out werkt niet, en toch wordt het regelmatig voorgeschreven... Ruim 1 miljoen mensen slikt antidepressiva, dat staat in een artikel van de Volkskrant uit 2017.  Dit is ca. 6% van de Nederlandse bevolking. Daarbij is volgens het Trimbos-instituut per...

Lees meer