Welkom in ons kenniscentrum

Burn-out vragen en antwoorden

Onze behandelingOver AANDACHT

Interesse in onze behandeling?

Plan een kennismaking

Welkom in ons kenniscentrum

FAQ over burn-out en onze behandeling

De meestgestelde burnout
vragen vind je op deze pagina. Vragen over burnout behandeling, welke aanpak hoort bij een burnout, wat moet je weten over burnout en vergoeding, etc. Heb je vragen over burnout, die je hieronder niet kunt vinden of waarvan het antwoord niet volledig is, neem dan contact met ons op.

Hoe wij werken: Na een eerste telefonisch contact met jou plannen we een kennismakingsgesprek. Op basis hiervan stellen wij een persoonlijk multidisciplinair behandelplan op. Afhankelijk van onze diagnose bestaat je burn-out behandeling uit één tot meerdere midweken intern in ons Burn-out Herstel Centrum. Tussen de midweken ben je in je eigen omgeving om jezelf opnieuw te ervaren in de praktijk. Vervolgens ondersteunen en monitoren wij jouw re-integratie. Daarbij betrekken we je werkgever en eventueel je partner. We begeleiden je tot je weer 100% volledig hersteld bent. Van enkele maanden tot een jaar lang.

Ik heb een andere vraag

12 + 14 =

=

Wat kost een behandeltraject?

Elke burn-out is uniek. Het heeft niet alleen te maken met jouw persoonlijke overtuigingen en jouw unieke karaktereigenschappen. Maar juist ook met je eigen persoonlijke ervaringen uit je leven, die ervoor zorgen dat je bent wie je bent. Dat is voor iedereen anders. En dus is de oorzaak van een burn-out ook voor iedereen anders. Een standaard protocol past hier niet bij. Niet wanneer je jouw burn-out ook daadwerkelijk wilt aanpakken bij de wortel. Daarom is ons traject uniek en op ieder cliënt persoonlijk afgestemd. Wij hanteren geen standaard procedure en kunnen daarom geen standaard prijs noemen. Tijdens een kennismakingsgesprek brengen wij jouw behoefte in kaart en schrijven wij vervolgens een persoonlijk behandelplan met daarin de prijs voor jouw individueel traject. Je krijgt wat je nodig hebt, niet meer en niet minder.

=

Hebben jullie een wachttijd?

Wij doen er alles aan om onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Hoe sneller jij kan beslissen, hoe sneller wij jou kunnen helpen. Na het moment van goedkeuring voor het behandeltraject plannen we jou direct in. Uiteraard kennen wij ook periodes van drukte en vakantie. Normaliter bedraagt onze wachttijd 2-6 weken.

=

Heb ik een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor jullie behandeling?

Nee, in principe niet. Het is wel handig om eerst je huisarts te vragen om een diagnose. Laat deze ook op papier zetten. Dit kan in een latere fase van belang zijn.

=

Wat kost een kennismakingsgesprek?

Aan een kennismaking zijn geen kosten verbonden. Wij verwachten dat jij de moeite neemt om naar ons toe te komen, liefst met partner. En dan nemen wij graag de moeite om je te woord te staan. Dit is noodzakelijk voor ons om te beslissen of wij de beste partij zijn bij je hulpvraag en ook voor jou of je ons geschikt vindt om jou te mogen helpen.

=

Werken jullie met groepstherapie of individueel?

Elk burn-out en de onderliggende oorzaak zijn uniek!
We geloven niet in groepstherapie, sterker nog, we zien het als lotgenoten contact. Het kan herkenning en erkenning geven, maar het luisteren naar de problemen van een ander lost je eigen belemmeringen niet op.

Ons traject is individueel. Het draait enkel om jou! Hoe ben jij in deze situatie gekomen, wat heb jij nodig om hier weer uit te komen en niet alleen te genezen maar BETER te worden?

=

Is er een vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekering?

Nee, dat is niet mogelijk. Het is wettelijk geregeld dat de behandeling van burn-out niet in de DSM-V valt. Dit is het
wettelijke kader, waaraan wij ons dienen te houden.
Aan een opname vanuit een gefakete diagnose zoals aanpassingsstoornis, depressie, revalidatie, psychosomatische klachten enz. enz. werken wij niet mee.
Dit is voor ons niet oké. Bovendien loop je zelf het risico om de rest van je leven een etiket te hebben wat niet bij je hoort.
Of het risico dat je uiteindelijk de kosten alsnog zelf moet dragen.
Meer hierover lees je hier.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT, de burnout herstel specialist

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Herkennen jullie dit?

Burn-out forum

Het aantal mensen met burn-out klachten blijft groeien. Burn-out forums en besloten facebook-groepen schieten als paddenstoelen uit de grond. Aangezien er nog steeds een taboe heerst op dit onderwerp, is een burn-out forum een laagdrempelige manier om ervaringen uit te wisselen.

De meest gestelde vraag is: “Herkennen jullie dit?”

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Lees hier onze blogs

AANDACHT over...

Psychiater burnout

Psychiater burnout? Een derde psychiaters is uitgeput!

Burnout psychiater - leiden de strakke regels en...
Burnout door corona

Burnout door Corona; mentale golf komt eraan!

Burnout door corona - door zorgen omtrent het...
Stilstand is vooruitgang

Stilstand… is vooruitgang!

De natuur, die ons een les leert. Corona…. Het...

Contact

Burn-out Herstel Centrum AANDACHT

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-18 16 81 05

contact@burnoutherstel.info 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.