Burn-out: vragen en antwoorden
De meestgestelde vragen over burn-out Wat is een burn-out?Wat zijn de symptomen?Welkom in ons kenniscentrum
FAQ over burn-out en onze behandeling
De meestgestelde burnout
vragen vind je op deze pagina. Vragen over burnout behandeling, welke aanpak hoort bij een burnout, wat moet je weten over burnout en vergoeding, etc. Heb je vragen over burnout, die je hieronder niet kunt vinden of waarvan het antwoord niet volledig is, neem dan contact met ons op.
Hoe wij werken: Na een eerste telefonisch contact met jou plannen we een kennismakingsgesprek. Op basis hiervan stellen wij een persoonlijk multidisciplinair behandelplan op. Afhankelijk van onze diagnose bestaat je burn-out behandeling uit één tot meerdere midweken intern in ons Burn-out Herstel Centrum. Tussen de midweken ben je in je eigen omgeving om jezelf opnieuw te ervaren in de praktijk. Vervolgens ondersteunen en monitoren wij jouw re-integratie. Daarbij betrekken we je werkgever en eventueel je partner. We begeleiden je tot je weer 100% volledig hersteld bent. Van enkele maanden tot een jaar lang.
Wat kost een behandeltraject?
Elke burn-out is uniek. Dat maakt het kostenplaatje per traject anders. Een burn-out heeft te maken met jouw persoonlijke overtuigingen en jouw unieke karaktereigenschappen. Maar juist ook met je eigen persoonlijke ervaringen uit je leven, die ervoor zorgen dat je bent wie je bent. Dat is voor iedereen anders. En dus is de oorzaak van een burn-out ook voor iedereen anders. Een standaard protocol past hier niet bij. Niet wanneer je jouw burn-out ook daadwerkelijk wilt aanpakken bij de wortel. Daarom is ons traject uniek en op ieder cliënt persoonlijk afgestemd. Wij hanteren geen standaard procedure en kunnen daarom geen standaard prijs noemen. Tijdens een kennismakingsgesprek brengen wij jouw behoefte in kaart en schrijven wij vervolgens een behandelplan met daarin de prijs voor jouw individueel traject.
Hebben jullie een wachttijd?
Wij doen er alles aan om onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Hoe sneller jij kan beslissen, hoe sneller wij jou kunnen helpen. Na het moment van goedkeuring voor het behandeltraject plannen we jou direct in. Uiteraard kennen wij ook periodes van drukte en vakantie. Normaliter bedraagt onze wachttijd 2-6 weken.
Heb ik een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor jullie behandeling?
Nee, je hebt geen verwijzing nodig om bij ons in behandeling te kunnen komen. Het is wel handig om eerst je huisarts te vragen om een diagnose. Laat deze ook op papier zetten. Dit kan in een latere fase van belang zijn. Wanneer je bij ons op kennismaking bent geweest en je wilt graag door ons geholpen worden, maken we altijd een behandelplan. Voor je werkgever is het dan fijn dat je huisarts en bedrijfsarts meekijken in dit plan en hier hun zegen op geven in de vorm van een verwijzing.
Wat kost een kennismakingsgesprek?
Aan een kennismaking zijn geen kosten verbonden. Wij verwachten dat jij de moeite neemt om naar ons toe te komen, liefst met partner. En dan nemen wij graag de moeite om je te woord te staan. Dit is noodzakelijk voor ons om te beslissen of wij de beste partij zijn bij je hulpvraag en ook voor jou of je ons geschikt vindt om jou te mogen helpen.
Werken jullie met groepstherapie of individueel?
Elk burn-out en de onderliggende oorzaak zijn uniek!
We geloven niet in groepstherapie, sterker nog, we zien het als lotgenoten contact. Het kan herkenning en erkenning geven, maar het luisteren naar de problemen van een ander lost je eigen belemmeringen niet op.
Ons traject is individueel. Het draait enkel om jou! Hoe ben jij in deze situatie gekomen, wat heb jij nodig om hier weer uit te komen en niet alleen te genezen maar BETER te worden?
Is er een vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekering?
Nee, dat is niet mogelijk. Het is wettelijk geregeld dat de behandeling van burn-out niet in de DSM-V valt. Dit is het wettelijke kader, waaraan wij ons dienen te houden. Aan een opname vanuit een gefakete diagnose zoals aanpassingsstoornis, depressie, revalidatie, psychosomatische klachten enz. enz. werken wij niet mee. Bovendien loop je zelf het risico om de rest van je leven een label te hebben wat niet bij je hoort. Of het risico dat je uiteindelijk de kosten alsnog zelf moet dragen. Meer hierover lees je hier. Luister ook deze podcasts: Verkeerde labels en het gevolg daarvan | Hulpverleners declareren onterecht burn-out behandelingen
Hoe we jou helpen
AANDACHT voor...
Beter worden door je burn-out?
neem dan contact op
Hier staan wij voor
AANDACHT betekent...
Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.
Individueel
Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!
multidisciplinair
Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.
Herstel in de Alpen
Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.
op maat gemaakt
Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.
Burn-out bestrijden
Het behandelen van burn-out is als het bestrijden van onkruid.
Stel je voor je loopt in een mooie tuin. Deze tuin is gevuld met mooie bomen en struiken, bloeiende planten en het ruikt er heerlijk. Terwijl je door de tuin loopt en geniet, zie je een aantal plantjes, die ergens groeien waar jij ze niet wilt hebben.
Het onkruid moet weg, maar hoe? Wat is nou de meest effectieve manier om ervan af te komen?