Burnout vragen en antwoorden – FAQ

De meestgestelde burn-out vragen vind je op deze pagina. Vragen over burn-out behandeling, welke aanpak hoort bij een burn-out, wat moet je weten over burn-out en vergoeding, etc. Heb je vragen over burn-out, die je hieronder niet kunt vinden of waarvan het antwoord niet volledig is, neem dan contact met ons op.

Wat kost een burn-out hersteltraject bij jullie?

Elke burn-out is uniek. Het heeft niet alleen te maken met jouw persoonlijke overtuigingen en jouw unieke karaktereigenschappen. Maar juist ook met je eigen persoonlijke ervaringen uit je leven, die ervoor zorgen dat je bent wie je bent. Dat is voor iedereen anders. En dus is de oorzaak van een burn-out ook voor iedereen anders. Een standaard protocol past hier niet bij. Niet wanneer je jouw burn-out ook daadwerkelijk wilt aanpakken bij de wortel. Daarom is ons traject uniek en op ieder cliënt persoonlijk afgestemd. Wij hanteren geen standaard procedure en kunnen daarom geen standaard prijs noemen. Tijdens een kennismakingsgesprek brengen wij jouw behoefte in kaart en schrijven wij vervolgens een persoonlijk behandelplan met daarin de prijs voor jouw individueel traject. Je krijgt wat je nodig hebt, niet meer en niet minder.

Is er een wachttijd voor jullie burn-out hersteltraject?

Wij doen er alles aan om onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Hoe sneller jij kan beslissen, hoe sneller wij jou kunnen helpen. Na het moment van goedkeuring voor het behandeltraject plannen we jou direct in. Uiteraard kennen wij ook periodes van drukte en vakantie. Normaliter bedraagt onze wachttijd 2-6 weken.

Heb ik een verwijzing nodig om bij jullie in aanmerking te komen voor een behandeling?

Nee, in principe niet. Het is wel handig om eerst je huisarts te vragen om een diagnose. Laat deze ook op papier zetten. Dit kan in een latere fase van belang zijn.

Wat zijn de kosten van het kennismakingsgesprek?

Aan een kennismaking zijn geen kosten verbonden. Wij verwachten dat jij de moeite neemt om naar ons toe te komen, liefst met partner. En dan nemen wij graag de moeite om je te woord te staan. Dit is noodzakelijk voor ons om te beslissen of wij de beste partij zijn bij je hulpvraag en ook voor jou of je ons geschikt vindt om jou te mogen helpen.

Worden jullie vergoed door de zorgverzekeraars?

Nee, dat worden wij niet. Het is wettelijk geregeld dat de behandeling van burn-out niet in de DSM-V valt. Dit is het wettelijke kader, waaraan wij ons dienen te houden. Aan een opname vanuit een gefakete diagnose zoals aanpassingsstoornis, depressie, revalidatie, psychosomatische klachten enz. enz. werken wij niet mee. Dit is voor ons niet oké. Bovendien loop je zelf het risico om de rest van je leven een etiket te hebben wat niet bij je hoort. Of het risico dat je uiteindelijk de kosten alsnog zelf moet dragen. Meer hierover lees je hier.

Zijn er wachtlijsten?

Wij doen er alles aan om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Toch kan het voorkomen dat je enkele weken zal moeten wachten voordat we je kunnen helpen. Na de kennismaking krijg je altijd een behandelplan toegezonden. Zodra deze, ook financieel, is goedgekeurd kunnen we je inplannen. Wij plannen altijd op volgorde van binnenkomst en jouw mogelijkheden.

Nog vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over burn-out, ons uniek behandel programma en jouw specifieke situatie, neem dan contact op met onze burn-out coaches.

Ik heb een andere vraag

2 + 6 =

Heb ik een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Ik heb hulp nodig

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken