Burnout vragen en antwoorden – FAQ

De meestgestelde burnout vragen vind je op deze pagina. Vragen over burnout behandeling, welke aanpak hoort bij een burnout, wat moet je weten over burnout en vergoeding, etc. Heb je vragen over burnout, die je hieronder niet kunt vinden of waarvan het antwoord niet volledig is, neem dan contact met ons op.

Wat kost een burn-out hersteltraject bij jullie?

Elke burn-out is uniek. Het heeft niet alleen te maken met jouw persoonlijke overtuigingen en jouw unieke karaktereigenschappen. Maar juist ook met je eigen persoonlijke ervaringen uit je leven, die ervoor zorgen dat je bent wie je bent. Dat is voor iedereen anders. En dus is de oorzaak van een burn-out ook voor iedereen anders. Een standaard protocol past hier niet bij. Niet wanneer je jouw burn-out ook daadwerkelijk wilt aanpakken bij de wortel. Daarom is ons traject uniek en op ieder cliënt persoonlijk afgestemd. Wij hanteren geen standaard procedure en kunnen daarom geen standaard prijs noemen. Tijdens een kennismakingsgesprek brengen wij jouw behoefte in kaart en schrijven wij vervolgens een persoonlijk behandelplan met daarin de prijs voor jouw individueel traject. Je krijgt wat je nodig hebt, niet meer en niet minder.

Is er een wachttijd voor jullie burn-out hersteltraject?

Wij doen er alles aan om onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Hoe sneller jij kan beslissen, hoe sneller wij jou kunnen helpen. Na het moment van goedkeuring voor het behandeltraject plannen we jou direct in. Uiteraard kennen wij ook periodes van drukte en vakantie. Normaliter bedraagt onze wachttijd 2-6 weken.

Heb ik een verwijzing nodig om bij jullie in aanmerking te komen voor een behandeling?

Nee, in principe niet. Het is wel handig om eerst je huisarts te vragen om een diagnose. Laat deze ook op papier zetten. Dit kan in een latere fase van belang zijn.

Wat zijn de kosten van het kennismakingsgesprek?

Aan een kennismaking zijn geen kosten verbonden. Wij verwachten dat jij de moeite neemt om naar ons toe te komen, liefst met partner. En dan nemen wij graag de moeite om je te woord te staan. Dit is noodzakelijk voor ons om te beslissen of wij de beste partij zijn bij je hulpvraag en ook voor jou of je ons geschikt vindt om jou te mogen helpen.

Worden jullie vergoed door de zorgverzekeraars?

Nee, dat worden wij niet. Het is wettelijk geregeld dat de behandeling van burn-out niet in de DSM-V valt. Dit is het wettelijke kader, waaraan wij ons dienen te houden. Aan een opname vanuit een gefakete diagnose zoals aanpassingsstoornis, depressie, revalidatie, psychosomatische klachten enz. enz. werken wij niet mee. Dit is voor ons niet oké. Bovendien loop je zelf het risico om de rest van je leven een etiket te hebben wat niet bij je hoort. Of het risico dat je uiteindelijk de kosten alsnog zelf moet dragen. Meer hierover lees je hier.

Zijn er wachtlijsten?

Wij doen er alles aan om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Toch kan het voorkomen dat je enkele weken zal moeten wachten voordat we je kunnen helpen. Na de kennismaking krijg je altijd een behandelplan toegezonden. Zodra deze, ook financieel, is goedgekeurd kunnen we je inplannen. Wij plannen altijd op volgorde van binnenkomst en jouw mogelijkheden.

Werken jullie met groepstherapie of individueel?

Elk burn-out en de onderliggende oorzaak zijn uniek!
We geloven niet in groepstherapie, sterker nog, we zien het als lotgenoten contact. Het kan herkenning en erkenning geven, maar het luisteren naar de problemen van een ander lost je eigen belemmeringen niet op.

Ons traject is individueel. Het draait enkel om jou! Hoe ben jij in deze situatie gekomen, wat heb jij nodig om hier weer uit te komen en niet alleen te genezen maar BETER te worden?

 

Nog vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over burn-out, ons uniek behandel programma en jouw specifieke situatie, neem dan contact op met onze burn-out specialist.

Ik heb een andere vraag

Vind je weg op onze site

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs

Onthaasten? Verlaag je maximum snelheid!

Onthaasten? Verlaag je maximum snelheid!

Vanaf 16 maart 2020 is het definitief: de maximum snelheid op Nederlandse snelwegen gaat van 130 naar 100 km/uur.
Niet alleen op de snelweg maar ook in het (bedrijfs-) leven zitten veel mensen met plankgas op de linker baan…

Lees meer
Burn-out BN’ers – in de wurggreep van succes

Burn-out BN’ers – in de wurggreep van succes

Op dit moment lezen we bijna dagelijks in de media over de toestand van Jan Smit en Marco Borsato. Twee BN’ers, die allebei kampen met burn-out. Dit is geen nieuw fenomeen in de showbiz. Eind 2018 maakte Robbert van de Corput alias Hardwell bekend voor onbepaalde tijd...

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken