Burn-out Herstel

Herstel van je burn-out middenin de natuur
Herstel binnen enkele wekenWaarom een burn-out

Maak kennis en start je herstel

Jouw eerste stap naar herstel

intern verblijf bij burnout

Herstel van je burn-out bij de specialist

Herstel van je burn-out middenin de natuur

Je hebt een burn-out en wilt hiervan herstellen. Dan heb je een passende behandeling nodig. Een behandeling met focus op jou als individu. Ondanks dat de symptomen en klachten, die mensen ervaren bij burn-out, op elkaar lijken, is een burn-out heel persoonlijk.

Je hebt vooral last van je patronen…

Een burn-out ontstaat namelijk vanuit je eigen persoonlijke overtuigingen en het gedrag dat daaruit voortkomt.

Waar je dus last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je bijvoorbeeld over je grens heen gaat. De kunst is om erachter te komen waarom deze patronen ooit zijn ontstaan.

Een goed burn-out herstel programma is een ontdekkingsreis naar jezelf

Iedereen heeft hierin zijn eigen verhaal. Je hebt allemaal andere dingen meegemaakt in je leven. Zelfs binnen je eigen gezin zijn er verschillen. Cultuur, omgeving waarin je bent opgegroeid, vrienden op school, je plek binnen het gezin. Alles is van invloed op wie je bent op dit moment.

Herstel van je burn-out en ontdek waarom je doet wat je doet

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burn-out om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Kies voor een passende behandeling

Hoe herstel je van je burn-out

Herstellen van je burn-out doe je door zowel mentaal als fysiek met jezelf aan de slag te gaan. Daarbij is het nodig om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Je hebt namelijk last van je eigen patronen en die zijn ‘ergens onderweg’ in je leven ontstaan.

Een burn-out is geen psychische stoornis

Daarom kun je van een burn-out gewoon herstellen. En dat hoeft zeker geen maanden of zelfs jaren te duren. De eerste stap, die je in je herstel mag gaan zetten, is de acceptatie van je huidige staat van zijn. We merken vaak dat een burn-out langer duurt als mensen blijven vechten tegen de huidige realiteit. Acceptatie voelt dan als falen. En laat dat nou net hetgeen zijn, waar iemand in een burn-out moeite mee heeft.

burnout herstel

Een burn-out is geen stoornis. Goed nieuws dus: herken jij jezelf in deze burn-out symptomen, dan is er niet veel mis met je. Niet anders dan dat je last hebt van je patronen, die ervoor zorgen dat je over je grens heen gaat. En dat is al lastig genoeg.

Een burn-out behandeling wordt niet vergoed

Burn-out valt al jaren niet meer onder de DSM-5. De lijst, waar psychische stoornissen in zijn opgenomen. Daardoor is de vergoeding, voor de behandeling van burn-out, binnen de zorgverzekering weggevallen. Aan de hand van de DSM-5 worden diagnoses gesteld om een behandeling binnen de vergoeding van de zorgverzekering te krijgen. Door te weinig tijd, vaste protocollen en rechtlijnige procedures wordt puur gekeken naar de symptomen, waar jij last van hebt. Op basis van de match op symptomen binnen de DSM-5 krijg je een diagnose. Om je behandeling van je burn-out alsnog vergoed te krijgen via de zorgverzekering, krijg je een diagnose, die niet bij jouw problematiek hoort. Denk aan angststoornis, sociale fobie of depressie. Je krijgt het bijbehorend psychisch label cadeau. En deze blijft je jouw leven lang achtervolgen. Waarbij iets simpels als je rijbewijs verlengen al een probleem kan worden. Een passende burn-out behandeling begint dus met de juiste diagnose.

Hulpverleners declareren onterecht burn-out behandelingen

met Pointer | KRO-NCRV

https://pointer.kro-ncrv.nl/hulpverleners-declareren-onterecht-burn-out-behandelingen

Over deze podcast:

Het KRO-NCRV radioprogramma Pointer liet onderzoek doen naar het massaal omzeilen van regels door hulpverleners om mensen met een burn-out te kunnen behandelen. Sinds 2013 wordt de behandeling voor burn-out niet langer vergoed. Werknemers moeten die behandeling zélf betalen. Psychologen hebben daar iets op gevonden. Ze plakken een andere label – angststoornis of depressie – op de behandeling, zodat die alsnog bij de zorgverzekeraar kan worden gedeclareerd.

“Burn-out wordt gezien als een beroepsziekte. Werkgerelateerde problemen vallen onder de verantwoordelijkheid van de werkgever. Maar werkgevers nemen die verantwoordelijkheid niet altijd.” 

“Een burn-out behandeling met een ander label zodat de zorgverzekeraar het toch vergoedt.”

Met als gevolg “…een behandeling die niet werkt en zelfs averechts heeft gewerkt”

Een burn-out hoeft geen maanden tot jaren te duren

Herstel van je burn-out binnen enkele weken

Je leest het goed: herstellen van een burn-out hoeft geen maanden tot jaren te duren. Waar het om gaat, is het vinden van de juiste behandeling. Een behandeling, die je in herstel zet.

Herstel met een intensief traject. Kort en daardoor krachtig.

Bij ons kom je in een programma terecht waarbij je niet alleen mentaal maar ook fysiek aan de slag gaat met jezelf. Doordat we je intern laten verblijven in het Burn-out Herstel Centrum wordt je gedwongen om volledig de focus op jezelf te leggen. Zonder afleiding van je eigen omgeving. We zijn in staat om je binnen een midweek opnieuw kennis te laten maken met jezelf. Door reflectie en inzicht begrijp je jezelf steeds beter in waarom je bent wie je bent. Daardoor wordt verandering mogelijk. Je gaat vanuit een ander perspectief naar jezelf kijken.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

In de regel werken wij twee tot drie midweken met een cliënt. Na je eerste midweek ga je terug naar je eigen omgeving. Om met de inzichten, die je hebt gekregen over jezelf aan de slag te kunnen. Dit is nodig om vanuit de nieuwe ervaringen, die je dan opdoet, de volgende stappen te kunnen maken in je persoonlijke groei.

Je wordt een betere versie van jezelf

We laten je daarna weer een midweek terugkomen om verder met je in jouw dieptestructuur te gaan. Dit intensief proces zorgt ervoor dat je binnen twee midweken op een hele andere manier in het leven staat. Je wordt een betere versie van jezelf. Na je tweede midweek ben je in staat bent om weer aan het werk te gaan en deel te nemen. Ongeacht hoe zwaar je in een burn-out zit. Want weer deelnemen aan de maatschappij zorgt voor de aanmaak van de juiste stofjes in je brein. En is dus goed voor je herstel. Voor iedereen is terugkeer naar werk en re-integratie anders. Ook hierin bestaat in ons Burn-out Herstel Programma geen standaard. Het opbouwschema in uren verschilt van persoon tot persoon.

Wat is het verschil tussen ons burnout herstel traject en de reguliere zorg?

​​De meeste hulpverlening in burn-out behandeling is beperkt tot hulp door middel van een paar gesprekken, als je geluk hebt. Als je pech hebt, wordt er ook gelijk medicatie voorgeschreven. Om de symptomen waar je last van hebt, te onderdrukken. De combinatie waar wij voor kiezen, is een intensief traject. Kort en daardoor krachtig. Want zeg nou zelf: je kunt beter de pleister er in één keer van af trekken, toch?

burnout herstel centrum aandacht limburg

Ontdekken waarom je in de burn-out terecht bent gekomen, is de weg naar duurzaam herstel

Herstel van je burn-out met een trucje?

“Je moet leren om ‘NEE’ te zeggen!”
“Je moet eerst tot tien tellen en dan pas reageren.”
“Je kunt beter een andere baan gaan zoeken…”
“Concentreer je nou op leuke dingen doen.”

Wat een goede adviezen, toch? De vraag is: zal dit jou echt daadwerkelijk helpen. Je kunt jezelf allerlei trucjes aanleren. Om op die manier proberen situaties onder controle te krijgen. Op korte termijn werkt dit wellicht. 

Onder druk reageren we primair, vanuit ons gevoel. En dit zorgt ervoor dat je naar oud gedrag teruggrijpt. Automatisch. Zonder dat je dit bewust door hebt. En voor je het weet, ben je weer terug bij af.

Herstel van je burn-out met cognitieve gedragstherapie, waarbij je een nieuw kunstje aangeleerd krijgt, is dat daadwerkelijk werken aan duurzaam herstel? Veel behandelmethodes gaan voorbij aan de belangrijkste vraag: waarom is jouw burn-out ontstaan. Ze zijn gericht op symptoombestrijding: “Je moet tot tien leren tellen”, “Rust maar lekker uit” of “Ga maar leuke dingen doen”. Het werkt even, en in sommige gevallen haalt het je even uit de burn-out. Het neemt echter niet de oorzaak weg waardoor je in een burn-out bent terechtgekomen. En daardoor zit je binnen no time weer op hetzelfde niveau. Terug bij af, voor je gevoel. Slechts een enkele behandelaar is in staat om de oorzaak van de burn-out in de diepte te raken en op te lossen.

Weten waarom je doet wat je doet

Het gaat om de oorzaak. En die is voor iedereen uniek.

​Omdat vaak het fundament van de burn-out niet wordt aangepakt, komen veel mensen voor de tweede of zelfs derde keer in een burn-out terecht. Onderzoeken waar je burn-out vandaan komt en hoe het zo ver is gekomen dat je volledig aan jezelf voorbij bent gerend, kost aandacht en tijd. Vaak schiet de reguliere hulpverlening hierin helaas te kort. Ook omdat ze door procedures en protocollen worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Het vinden van de juiste hulpverlening is daarom erg belangrijk.

Herstel met onze burn-out behandeling

Jouw overtuigingen leiden tot het gedrag waardoor je een burn-out krijgt. Dat is het goede nieuws. 

herstel van je burn-out, zoek de oorzaak

Er iets niets mis met je in de vorm van een psychische stoornis. Je hebt last van je eigen gedrag waar anderen handig gebruik van hebben gemaakt. Het lastige is, dat je dit niet zelf kunt oplossen. Anders had je dit allang voor jezelf veranderd, toch? Wij zijn hierop gespecialiseerd. Door je bewust te maken vanuit reflectie. Bij ons vind je aandacht, tijd, rust en ruimte om aan jezelf te werken.

Als je hem goed weet uit te pakken is een burn-out een enorm cadeau!
Het is de kans om naar jezelf te kijken. In: Wie ben je? Waar sta je voor? Los van de mening, (be)oordeling en goedkeuring van de ander.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Pak het probleem bij de wortel

Burn-out bestrijden

Het behandelen van burn-out is als het bestrijden van onkruid.
Stel je voor je loopt in een mooie tuin. Deze tuin is gevuld met mooie bomen en struiken, bloeiende planten en het ruikt er heerlijk. Terwijl je door de tuin loopt en geniet, zie je een aantal plantjes, die ergens groeien waar jij ze niet wilt hebben.

Het onkruid moet weg, maar hoe? Wat is nou de meest effectieve manier om ervan af te komen? 

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!