Korte herstelperiode bij burn-out

Een burn-out hoeft geen maanden te duren
Wat is een burn-outWat zijn de symptomen?

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Een burn-out hoeft geen maanden te duren

Een snelle herstelperiode van je burn-out, het kan!

Het lijkt een beetje vreemd om dit te lezen, maar een normale herstelperiode van een burn-out is ongeveer drie maanden. Dan ben je in ieder geval fysiek en mentaal weer op een normaal weerbaar niveau. Natuurlijk moet je lichamelijk nog wat verder aansterken qua energieopbouw. Maar na drie maanden voel jij je een stuk beter.

Een herstelperiode van weken in plaats van maanden

Hoe dan? Als je in een burn-out zit, dan is het belangrijk om voor de juiste behandeling te kiezen. De juiste behandeling zorgt er namelijk voor dat je een korte herstelperiode van je burn-out hebt. Omdat de behandeling zich richt op de oorzaak van je burn-out. Niet op de symptomen, die er om heen zitten. De herstelperiode van een burn-out hoeft dan geen maanden of zelfs jaren te duren.

burnout of depressie
Burnout herstel centrum Aandacht Vaals

Een burn-out hoeft geen groot probleem te zijn

Met de juiste aanpak een korte herstelperiode

Veelal zijn het de lichamelijke symptomen, die ons brein ‘wijsmaken’ dat het helemaal niet goed gaat. En daar reageren we op. Heel logisch toch?

Je hebt niet alleen lichamelijk een burn-out

Echter, het is niet de weg naar herstel van je burn-out. Door uit te rusten, even afstand van je werk te nemen, bezig te zijn met leuke dingen doen, actief gaan hardlopen of in beweging zijn. Allemaal manieren om je weer beter te voelen. Dat zeker. Je bent op dat moment bezig om je lichamelijk weer beter te voelen.

Waar je echter op dat moment aan voorbij gaat, is WAAROM je een burn-out hebt. En dan zit je al gelijk in het mentale stuk van je burn-out. Dat is waar wij ons in onze behandeling op concentreren. We gaan niet alleen fysiek met je aan het werk. Juist ook het mentale aspect wordt door ons aangepakt en leggen we voor jou bloot.

Een burn-out heeft altijd te maken met onderliggende problematiek

Iets in jouzelf heeft ervoor gezorgd dat je in een burn-out terecht bent gekomen. Dat is de manier waarop wij er naar kijken. Dat ‘iets’ heeft te maken met je patronen. Deze hebben er onder andere voor gezorgd dat je over je eigen grenzen heen gaat. Los je jouw patronen en vooral de oorzaak van deze patronen voor jezelf niet op, dan ga je op dezelfde manier weer aan het werk na je ‘rustperiode’. En dan zit je op korte termijn weer in dezelfde situatie: een burn-out. De oplossing voor je burn-out zit in het ontdekken waarom je doet wat je doet. Vanuit reflectie en het geven van inzichten in jezelf.

Een korte herstelperiode van je burn-out, dankzij onze aanpak

Daarom duurt bij ons de behandeling van burn-out relatief gezien niet lang. Cliënten hebben bij ons doorgaans een korte herstelperiode. We gaan namelijk voor een intensief traject. Waarbij je intern in ons Burn-out Herstel Centrum verblijft. Dit zorgt ervoor dat we snel tot de essentie van je problematiek kunnen doorpakken. En dat jij dus tot het inzicht en de verandering gaat komen, die voor jou beter is. Soms gebeurt dit al binnen een midweek. Soms hebben we hier twee midweken voor nodig.

Een regulier traject duurt langer. De reden hiervoor is dat je vaak één keer in de twee à drie weken een gesprek hebt. Het verschil met onze aanpak is dat je bij ons in een midweek tijd sneller tot de essentie komt door de dagelijkse sessies coaching. Daarbij wordt het effect van onze behandeling versterkt doordat je intern verblijft in ons Burn-out Herstel Centrum. Je wordt daardoor gedwongen om de focus op jezelf te leggen. Onze coaching zorgt voor reflectie, inzicht en uiteindelijk de bevrijding van jezelf van je eigen beperkende gedachten. We kiezen in onze aanpak voor de combinatie van coaching en beweging. Een multidisciplinaire aanpak. Zodat je niet alleen lichamelijk herstelt. Maar ook mentaal beter en sterker wordt.

Binnen een paar weken weer aan het werk

Na één of twee midweken bij ons behandeling te zijn geweest, ben je weer in staat om mee te doen. Weer aan het werk te gaan. Natuurlijk op therapeutische basis. Een goede opbouw is cruciaal voor een goede herstelperiode van je burn-out. Aan het werk gaan en weer deelnemen is belangrijk voor je herstel. Je maakt dan weer de juiste stofjes in je brein aan. Waardoor je je weer beter gaat voelen. Bovendien heb je de ervaring op je werk en in je privéleven nodig om de stappen in je persoonlijke ontwikkeling te kunnen maken. Deze zijn nodig om volledig te herstellen van je burn-out. En om ervoor te zorgen dat je er niet nog een keer in terecht komt. We begeleiden je ook hierbij.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out behandeling is altijd maatwerk

Je hebt een burn-out en je wilt daar goed van herstellen. Liefst zo snel mogelijk. Wat je dan nodig hebt is een passende behandeling. Gefeliciteerd! Je bent aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. Met als gevolg dat je uitgeput bent geraakt. Je hebt het gevoel dat het niet meer gaat. Dat je te lang met een te zware rugzak hebt gelopen. Je bent op.

De focus moet dan niet liggen op het symptoom waar je last van hebt: of het nu uitputting is of andere lichamelijke of mentale verschijnselen. Het gaat er juist om, om erachter te komen door welke patronen je in deze situatie terecht bent gekomen. Waarom zijn deze patronen ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

Onze filosofie “Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Je kunt niet wegrennen!

Hardlopen bij burn-out

Volgens Marcel Rijntjes en Marloes Lamers van het Burn-out Herstel & Preventie Centrum AAANDACHT kun je van een burn-out niet “weglopen”. Hardlopen alleen helpt dus niet. “Wat er lichamelijk met je gebeurt bij een burn-out is vrij eenvoudig uit te leggen: de chemische processen in de hersenen raken uit balans waardoor er een kettingreactie ontstaat, die je lichaam ontregelt” legt Marloes uit.

Lichamelijke activiteit zoals hardlopen maar ook wandelen, yoga, SRO etc. zijn een belangrijk onderdeel van de therapie.  Het helpt om bewust in het hier en nu te staan, het verstand tijdelijk “op nul te zetten”. Verder neem je tijd voor jezelf, wat vaak tekort komt bij burn-out patiënten. Zij gaan maanden, soms zelfs jaren alsmaar door, staan voor iedereen klaar, kunnen geen “nee” zeggen. 

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!