Bij burnout hoeft herstelperiode niet maanden te duren

Stap 5: Opbouw naar activiteit…

Burn out herstelperiode: met onze behandeling duurt het weken in plaats van maanden

Rustig aan doen bij een burn-out is juist datgene wat je niet moet doen. Ook al heb je bij burn out naast geestelijke ook last van lichamelijke overbelasting. Ook je lichaam heeft actie nodig om beter te worden. Dit heeft te maken met de stoffen, die in je hersenen normaal gesproken aangemaakt worden en waar nu nog onbalans in is. Door in beweging te zijn, zorg je er voor dat de aanmaak van deze stoffen, zoals endorfine, weer in balans komt, waardoor jij je weer beter voelt. Daarom werken wij met een bewegingsdeskundige. Eveline brengt jou, op jouw eigen niveau, weer letterlijk in beweging. Ook hierin hanteren wij geen standaard, maar kijken we individueel naar jouw mogelijkheden en behoeften.   

 

 

 

…door je niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk in beweging te zetten…

We zetten je dus ook lichamelijk aan het werk. Waarbij je een combinatie krijgt van inspanning en ontspanning. Hier gaan we vrijwel direct mee aan de slag. De kracht in onze behandeling ligt in de combinatie van je geestelijk uitdagen, door onze reflectie en de inzichten die je hiermee krijgt, en je lichamelijk in beweging te zetten door middel van een bewegingsprogramma. Dit bewegingsprogramma is volledig ingericht op wat jij nodig hebt en wat daarin jouw wensen zijn.

…en je langzaam terug te laten keren op je werk, bevordert je herstel.

Nadat je bij ons je tweede midweek intern hebt afgesloten, ben je toe aan re-integreren. Samen met jou, je werkgever en je bedrijfsarts gaan we kijken naar de opbouw van uren en werkritme. Voor jou is deze stap terug op je werk een belangrijk onderdeel van je herstel. Je gaat ervaren hoe je nieuwe overtuigingen in de dagelijkse realiteit tot uiting komen. Andere overtuigingen leiden tot ander gedrag en dus ook tot een ander resultaat in je communicatie. Door dit te ervaren, kom je verder in je ontwikkelingsproces. Verder naar stap 6

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Als je medicatie van de arts krijgt voorgeschreven, wees dan kritisch. Maak een goede afweging tussen “kosten en baten”. Kijk naar de gevolgen op lange termijn. En vraag eens aan je huisarts of hij zijn eigen voorgeschreven medicatie zelf zou innemen.

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken