Korte herstelperiode bij burn-out

Een burn-out hoeft geen maanden te duren
Wat is een burn-outWat zijn de symptomen?

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Stap 5 van de 8 stappen naar herstel

Opbouw naar activiteit 

Rustig aan doen bij een burn-out is juist datgene wat je niet moet doen. Ook al heb je bij burn out naast geestelijke ook last van lichamelijke overbelasting. Ook je lichaam heeft actie nodig om beter te worden. Dit heeft te maken met de stoffen, die in je hersenen normaal gesproken aangemaakt worden en waar nu nog onbalans in is. Door in beweging te zijn, zorg je er voor dat de aanmaak van deze stoffen, zoals endorfine, weer in balans komt, waardoor jij je weer beter voelt. Daarom werken wij met een bewegingsdeskundige. Eveline brengt jou, op jouw eigen niveau, weer letterlijk in beweging. Ook hierin hanteren wij geen standaard, maar kijken we individueel naar jouw mogelijkheden en behoeften.

Je wordt niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk in beweging gezet

We zetten je dus ook lichamelijk aan het werk. Waarbij je een combinatie krijgt van inspanning en ontspanning. Hier gaan we vrijwel direct mee aan de slag. De kracht in onze behandeling ligt in de combinatie van je geestelijk uitdagen, door onze reflectie en de inzichten die je hiermee krijgt, en je lichamelijk in beweging te zetten door middel van een bewegingsprogramma. Dit bewegingsprogramma is volledig ingericht op wat jij nodig hebt en wat daarin jouw wensen zijn.

Langzaam terugkeren op je werk, bevordert je herstel

Nadat je bij ons je tweede midweek intern hebt afgesloten, ben je toe aan re-integreren. Samen met jou, je werkgever en je bedrijfsarts gaan we kijken naar de opbouw van uren en werkritme. Voor jou is deze stap terug op je werk een belangrijk onderdeel van je herstel. Je gaat ervaren hoe je nieuwe overtuigingen in de dagelijkse realiteit tot uiting komen. Andere overtuigingen leiden tot ander gedrag en dus ook tot een ander resultaat in je communicatie. Door dit te ervaren, kom je verder in je ontwikkelingsproces.

Lees hier meer over onze specifieke aanpak in behandeling van burn-out, uiteengezet in de 8 stappen naar herstel.

 

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Je kunt niet wegrennen!

Hardlopen bij burn-out

Volgens Marcel Rijntjes en Marloes Lamers van het Burn-out Herstel & Preventie Centrum AAANDACHT kun je van een burn-out niet “weglopen”. Hardlopen alleen helpt dus niet. “Wat er lichamelijk met je gebeurt bij een burn-out is vrij eenvoudig uit te leggen: de chemische processen in de hersenen raken uit balans waardoor er een kettingreactie ontstaat, die je lichaam ontregelt” legt Marloes uit.

Lichamelijke activiteit zoals hardlopen maar ook wandelen, yoga, SRO etc. zijn een belangrijk onderdeel van de therapie.  Het helpt om bewust in het hier en nu te staan, het verstand tijdelijk “op nul te zetten”. Verder neem je tijd voor jezelf, wat vaak tekort komt bij burn-out patiënten. Zij gaan maanden, soms zelfs jaren alsmaar door, staan voor iedereen klaar, kunnen geen “nee” zeggen.