Herstel in Oostenrijk van je burn-out

Herstel middenin de natuur
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Herstel middenin de natuur van je burn-out

intern verblijf bij burnout

Herstel in de Oostenrijkse Alpen

Intern verblijf op locatie in Oostenrijk

Interne opname, terwijl je hard werkt aan het herstel van je burn-out: de sleutel tot verandering. De manier waarop wij dit aanpakken is uniek. Want je komt naar Oostenrijk om hier te herstellen. Dit maakt het mogelijk om volledig los te komen van je eigen omgeving. En daardoor juist de focus te leggen op jezelf. Je komt los van de dagelijks verwachtingen en druk. En dat is nodig om tot de verandering te komen, waardoor je uit je burn-out komt. Afstand nemen, is de sleutel tot beter worden van je burn-out.

Afstand nemen om tot jezelf te komen

Daarom is ons Burn-out Herstel Traject gericht op de combinatie van interne verblijf op onze locatie en intensieve dagelijkse coaching en beweging. De basis van onze behandeling is vanuit een multidisciplinaire aanpak: zowel mentaal als fysiek ga je aan de slag met je zelf.

Let op: we zijn geen crisisdienst

We krijgen ook geregeld aanvragen van mensen, die in een psychische crisis zitten. Onze focus ligt op het behandelen van mensen met een burn-out. We behandelen geen psychische stoornissen. Herken jij jezelf in de symptomen, die horen bij een burn-out, dan ben je bij ons aan het goede adres.

Onze unieke locatie zorgt voor rust. Je zit middenin in de natuur.

Uit je eigen omgeving: focus op jezelf

Je komt terecht in een prachtige omgeving. Ons Burn-out Herstel Centrum is gevestigd in het prachtige Karinthië. Middenin de Oostenrijkse Alpen kun je herstellen van je burn-out. De natuur is hier nog puur, robuust en authentiek. En het uitzicht is fenomenaal. Juist de combinatie van bij ons aan tafel zitten en de ruimte en vrijheid hebben om te genieten van de natuur, draagt bij aan je herstel. Daarbij gebruiken we het landschap in onze coaching. En dus nemen we je mee op pad, als dat bijdraagt aan de therapie.

Je komt terug in contact met je eigen authenticiteit

burnout aanpakken

De hoeve ademt rust, ruimte en authenticiteit. Je verblijft in een eigen privé appartement. Deze hoef je niet te delen met anderen. Je zorgt tijdens je verblijf helemaal voor jezelf. Er wordt niet voor je gekookt. Je hoeft geen gezamenlijke sessies te ondergaan. Focus ligt op jezelf. Je ontdekt en creëert je eigen ritme. Zo bepaal je zelf, naast de therapie, je eigen dagindeling. Op deze plek heb je alle ruimte om die zorg aan jezelf te besteden, waarvan jij voelt dat je die nodig hebt.

Offline: aandacht voor je eigen proces

We zijn in de aanpak van onze behandeling en de combinatie van intern verblijven uniek in Nederland. Je bent weg van alle afleiding uit het dagelijks leven. Geen werk, geen verplichtingen, zelfs even geen gezin, familie of vrienden waar je aandacht naar toe moet. Je gaat volledig offline, waardoor de focus op jezelf komt te liggen. Daar waar hij ook moet liggen om tot de kern van jezelf te kunnen komen.

Zakelijk en privé afstand nemen: zorgt voor stabilisatie

Zowel zakelijk als privé afstand nemen, zorgt voor stabilisatie in jouw proces. Zo voorkom je letterlijk dat je nog verder terugvalt. Voor iemand met een burn-out is afstand nemen van de eigen omgeving belangrijk om tot in de essentie van je eigen patronen te komen. Je wordt namelijk volledig teruggeworpen op jezelf. En je hebt niet de afleiding van je eigen dagelijkse omgeving.

Intern verblijven bij burn-out: de weg naar BETER worden

De kracht van intern verblijven in de buurt van ons Burn-out Herstel Centrum is dat onze behandeling na de gesprekken doorwerkt. Juist dat is nodig om tot inzicht te komen in je eigen patronen. En doordat je op jezelf bent, krijgt dit automatisch voor jezelf de aandacht. We zetten een multidisciplinaire behandeling in. Dit houdt in dat we coachen op mentaal én op fysiek vlak. Door middel van enerzijds coaching en anderzijds beweging ga jij je weer een ander mens voelen.

Burnout herstel centrum Aandacht Vaals

Wat ons uniek maakt

Een geheel eigen wijze behandeling van burn-out

Het verschil met een reguliere behandeling, is dat wij werken met een aanpak op maat. Iedereen is uniek. En daarom past een standaard aanpak niet. De aanpak, die wij toepassen, is gericht op het individu en de combinatie met volledig uit je eigen omgeving zijn in een unieke andere omgeving: de Oostenrijkse Alpen.

Maatwerk: alleen dat past

We werken in blokken van midweken. Waarbij we een midweek lang intensief met je aan de slag gaan. Zowel mentaal als fysiek. Dat maakt onze behandeling effectief: we pakken het geheel aan. Waarbij je niet de afleiding hebt van je eigen omgeving.

Afhankelijk van jouw eigen persoonlijke situatie en je burn-out bekijken we hoeveel midweken je nodig hebt. Onze behandeling kan bestaan uit een midweek online met je aan de slag. Daarna kom je fysiek naar Oostenrijk om in de diepte te werken aan jezelf. Maar het komt ook voor dat we twee weken met je aan het werk zijn in Oostenrijk. Je verblijft dan hier in de buurt in een heerlijke accommodatie.

De combinatie van coaching en genieten van de natuur

Naast bij ons aan tafel zitten om te werken aan jezelf, krijg je ook de gelegenheid om van de omgeving te genieten. Datgene wat we doen, werkt altijd na de gesprekken nog door. De tijd voor jezelf heb je dan ook nodig. Juist daardoor kom je tot de verandering die jij wilt. En die nodig is om uiteindelijk uit je  burn-out te komen. Nadat je bij ons bent geweest, ga je terug naar je eigen omgeving. En dan blijven we je een aantal weken coachen en begeleiden. Onze burn out aanpak is gericht op de combinatie tussen intensief met je zelf aan de slag gaan en ervaren in je eigen omgeving wat de inzichten met je doen. Deze ervaring heb je nodig om de stappen te maken, die uiteindelijk leiden tot de verandering, die jij graag wilt bereiken. Daarom is deze nazorg een belangrijk onderdeel van ons traject. 

Weg uit de drukte

Rust, reflectie & beweging: de ingrediënten tot herstel

In Karinthië is de natuur nog puur. Authentiek en robuust. We zitten in een regio die nog niet is overlopen met toerisme. En dat merk je als je de wandelpaden oploopt. Soms moet je letterlijk jezelf een weg banen door de natuur. Het is een plek waar je tot bezinning komt, tot jezelf. 

Back to basic

Je bent letterlijk weg uit de drukke wereld. Hier heerst rust. Je staat middenin de natuur. Het geeft jou de mogelijkheid om terug te keren naar de basis. Naar volledig aandacht voor jezelf. Even alleen maar zorgen voor jezelf. Teruggeworpen worden op jezelf. Zo leer je jezelf opnieuw kennen in wie je bent en waar je kracht en talent ligt. Dat is de basis van onze behandeling. Dat is waar bij ons de aandacht ligt. 

burn-out herstel in de Alpen
Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out behandeling is altijd maatwerk

Je hebt een burn-out en je zoekt een passende behandeling. Gefeliciteerd! Je bent aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. De kunst is om erachter te komen welke patronen dit zijn. En vooral: waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Ik ben niet “gek”…

Ik heb een burn-out!

Je kijkt om je heen en ziet alleen maar gelukkige mensen, bij hun lijkt wel alles goed te gaan, de energie straalt eraf, terwijl jij je alleen nog maar moe, lusteloos en depressief voelt. “Hier klopt iets niet” denk je, maar je kunt er geen vinger opleggen wat nu precies het probleem is.

“Stel je niet zo aan! Ga door!” roept je innerlijk duiveltje. “Je collega’s hebben het veel drukker dan jij en zij redden het ook” En zo push je jezelf er doorheen. Doorgaan…op overlevingsmodus en karakter.

We zijn verhuisd naar Oostenrijk

Vanaf nu is het mogelijk om te herstellen van je burn-out in de Oostenrijkse Alpen.

Dit maakt het voor jou mogelijk om een uniek persoonlijk ontwikkelingstraject te volgen in de bergen.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!