Herstel in Oostenrijk van je burn-out

Kom tot rust in de Alpen
Uit de ratraceReset jezelf

Heb jij burn-out klachten?

check of je een burn-out hebt

Herstel in de Alpen

Lees er hier alles over

intern verblijf bij burnout

Even weg uit je eigen omgeving

Verblijf en herstel in Oostenrijk

Het is alsof je kiest voor een interne opname om te herstellen van je burn-out. Maar dan niet in een ziekenhuis of klinische omgeving. We zijn gevestigd in de Alpen. En juist deze omgeving draagt bij aan een goed herstel.

Afstand nemen om tot jezelf te komen

Weg zijn uit je eigen omgeving, terwijl je hard werkt aan het herstel van je burn-out: de sleutel tot verandering.

Uit de ratrace

Interne opname; maar dan anders

De manier waarop wij dit aanpakken is uniek. Want je komt naar Oostenrijk om hier te herstellen. Dit maakt het mogelijk om volledig los te komen van je eigen omgeving.

Volledig afschakelen. Terug naar de basis.

En dan ben je juist veel makkelijker in staat om de focus op jezelf te leggen. Je komt los van de dagelijks verwachtingen en druk. En dat is nodig om tot de verandering te komen, waardoor je uit je burn-out komt. Afstand nemen, is de sleutel tot beter worden van je burn-out.

burnout herstel in Oostenrijk

Weg uit je eigen omgeving

De kracht van ons Burn-out Herstel Traject is dan ook dat je volledig weg bent uit je eigen omgeving. Je verblijft in Oostenrijk. Bij ons in de buurt. Meestal zijn dit één tot maximaal twee weken. Waarbij je van ons hier aan tafel intensieve dagelijkse coaching krijgt. De basis van onze behandeling is vanuit een multidisciplinaire aanpak: je gaat zowel mentaal als fysiek aan de slag met je zelf. Het klinkt bizar, maar nadat je bij ons bent geweest, ben je in staat om weer aan het werk te gaan. Je gaat je een ander mens voelen. Meer in connectie met jezelf.

Onze unieke locatie zorgt voor rust. Je zit middenin in de natuur.

Uit je eigen omgeving: focus op jezelf

Je komt terecht in een prachtige omgeving. Ons Burn-out Herstel Centrum is gevestigd in het mooie Karinthië. Middenin de Oostenrijkse Alpen kun je herstellen van je burn-out. De natuur is hier nog puur, robuust en authentiek. En het uitzicht is fenomenaal.

Je komt terug in contact met je eigen authenticiteit

Juist de combinatie van bij ons aan tafel zitten en de ruimte en vrijheid hebben om te genieten van de natuur, draagt bij aan je herstel. Daarbij gebruiken we het landschap in onze coaching. En dus nemen we je mee op pad, als dat bijdraagt aan de therapie.

burnout aanpakken

Afhankelijk van jouw eigen persoonlijke situatie en je burn-out bekijken we wat je nodig hebt. Onze behandeling kan bestaan uit een midweek online met je aan de slag. Daarna kom je fysiek naar Oostenrijk om in de diepte te werken aan jezelf. Maar het komt ook voor dat we twee weken met je aan het werk zijn in Oostenrijk. Je verblijft dan in een accommodatie hier in de buurt.

De combinatie van coaching en genieten van de natuur

Naast bij ons aan tafel zitten om te werken aan jezelf, krijg je ook de gelegenheid om van de omgeving te genieten. De inzichten en reflectie werken altijd na de gesprekken nog door. De tijd voor jezelf heb je dan ook nodig. Juist daardoor kom je tot de verandering die jij wilt. En die nodig is om uiteindelijk uit je burn-out te komen. Nadat je bij ons bent geweest, ga je terug naar je eigen omgeving. Dan start onze nazorg. We blijven je een aantal weken coachen en begeleiden. Onze burn out aanpak is gericht op de combinatie tussen intensief met je zelf aan de slag gaan hier aan tafel en ervaren in je eigen omgeving wat de inzichten met je doen. Deze ervaring heb je nodig om de stappen te maken, die uiteindelijk leiden tot de verandering, die jij graag wilt bereiken. Daarom is deze nazorg een belangrijk onderdeel van ons traject.

Zakelijk en privé afstand nemen: zorgt voor stabilisatie

Zowel zakelijk als privé afstand nemen, zorgt voor stabilisatie in jouw proces. Zo voorkom je letterlijk dat je nog verder terugvalt. Voor iemand met een burn-out is afstand nemen van de eigen omgeving belangrijk om tot in de essentie van je eigen patronen te komen. Je wordt namelijk volledig teruggeworpen op jezelf. En je hebt niet de afleiding van je eigen dagelijkse omgeving.

Intern verblijven bij burn-out: de weg naar BETER worden

De kracht van intern verblijven in de buurt van ons Burn-out Herstel Centrum is dat onze behandeling na de gesprekken doorwerkt. Juist dat is nodig om tot inzicht te komen in je eigen patronen. En doordat je op jezelf bent, krijgt dit automatisch voor jezelf de aandacht, die het verdient.

Burnout herstel centrum Aandacht Vaals

Wat ons uniek maakt

Een geheel eigen wijze behandeling van burn-out

Het verschil met een reguliere behandeling, is dat wij werken met een aanpak op maat. Hoewel de symptomen  bij een burn-out veelal overeenkomen, is de oorzaak van de burn-out uniek voor iedereen. En daarom passen we geen standaard aanpak toe. De aanpak, die wij aanreiken, is gericht op het individu.

Maatwerk: alleen dat past

We bieden volledige trajecten aan. Dit betekent dat we ook nazorg geven. En deze is zeker zo belangrijk als de coaching, die je van ons krijgt in Oostenrijk.

Vanuit inzicht zelf ervaren

Want juist als je terug bent in je eigen omgeving, dan begint het pas! Daar mag je zelf gaan ervaren wat de inzichten en de reflectie, die je in Oostenrijk hebt opgedaan, voor verandering teweeg brengen. Je kunt in dat veranderproces op ons terugvallen. We zijn je klankbord en coachen je in een online omgeving. Dat maakt onze behandeling effectief: we pakken het geheel aan.

Weg uit de drukte

Rust, reflectie & beweging: de ingrediënten tot herstel

In Karinthië is de natuur nog puur. Authentiek en robuust. We zitten in een regio die nog niet is overlopen met toerisme. En dat merk je als je de wandelpaden oploopt. Soms moet je letterlijk jezelf een weg banen door de natuur. Het is een plek waar je tot bezinning komt, tot jezelf.

Back to basic: de reset van jezelf

Je bent letterlijk weg uit de drukke wereld. Hier heerst rust. Je staat middenin de natuur. Het geeft jou de mogelijkheid om terug te keren naar de basis. Naar volledig aandacht voor jezelf. Even alleen maar zorgen voor jezelf. Teruggeworpen worden op jezelf. Je leert jezelf opnieuw kennen in wie je bent en waar je kracht en talent ligt. Dat is de basis van onze behandeling. Dat is waar bij ons de aandacht ligt.

burn-out herstel in de Alpen

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Ik ben niet “gek”…

Ik heb een burn-out!

Je kijkt om je heen en ziet alleen maar gelukkige mensen, bij hun lijkt wel alles goed te gaan, de energie straalt eraf, terwijl jij je alleen nog maar moe, lusteloos en depressief voelt. “Hier klopt iets niet” denk je, maar je kunt er geen vinger opleggen wat nu precies het probleem is.

“Stel je niet zo aan! Ga door!” roept je innerlijk duiveltje. “Je collega’s hebben het veel drukker dan jij en zij redden het ook” En zo push je jezelf er doorheen. Doorgaan…op overlevingsmodus en karakter.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een adviesgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!