Interne opname bij burn-out

Herstel middenin de natuur
Onze aanpakBurn-out Symptomen
Burn-out Herstel Centrum Vaals

Herstel middenin de Limburgse heuvels

Interne opname in het Burn-out Herstel Centrum

Interne opname, terwijl je hard werkt aan je herstel bij burn-out: de sleutel tot verandering. Je hebt een burn-out en je wilt graag weg uit je eigen omgeving. Even los komen van de dagelijks verwachtingen en druk. Wij weten dat afstand nemen de sleutel is tot beter worden van je burn-out.

Afstand nemen om tot jezelf te komen

Daarom is ons Burn-out Herstel Traject gericht op de combinatie van interne verblijf op onze locatie en intensieve dagelijkse coaching en beweging. De basis van onze behandeling is vanuit een multidisciplinaire aanpak: zowel mentaal als fysiek ga je aan de slag met je zelf.

Let op: we zijn geen crisisdienst

We krijgen ook geregeld aanvragen van mensen, die in een psychische crisis zitten. Onze focus ligt op het behandelen van mensen met een burn-out. We behandelen geen psychische stoornissen. Herken jij jezelf in de symptomen, die horen bij een burn-out, dan ben je bij ons aan het goede adres.

Onze unieke ligging zorgt voor rust. Je zit middenin in de natuur.

Intern verblijf op locatie: focus op jezelf

Je komt terecht op een prachtige locatie. Het Burn-out Herstel Centrum is gevestigd in een authentieke Limburgse vakwerkboerderij ‘Hoeve de Linde’. Gelegen in het heuvelland. Omgeven door weilanden en fruitgaarden. Met uitzicht op de vallei richting het Drielandenpunt.

Je komt terug in contact met je eigen authenticiteit

De hoeve ademt rust, ruimte en authenticiteit. Je verblijft in een eigen privé appartement. Deze hoef je niet te delen met anderen. Je zorgt tijdens je verblijf helemaal voor jezelf. Er wordt niet voor je gekookt. Je hoeft geen gezamenlijke sessies te ondergaan. Focus ligt op jezelf. Je ontdekt en creëert je eigen ritme. Zo bepaal je zelf, naast de therapie, je eigen dagindeling. Op deze plek heb je alle ruimte om die zorg aan jezelf te besteden, waarvan jij voelt dat je die nodig hebt.

burnout herstel centrum aandacht vaals

Offline: aandacht voor je eigen proces

We zijn in de aanpak van onze behandeling en de combinatie van interne opname uniek in Nederland. Je bent weg van alle afleiding uit het dagelijks leven. Geen werk, geen verplichtingen, zelfs even geen gezin, familie of vrienden waar je aandacht naar toe moet. Je gaat volledig offline, waardoor de focus op jezelf komt te liggen. Daar waar hij ook moet liggen om tot de kern van jezelf te kunnen komen.

Zakelijk en privé afstand nemen: zorgt voor stabilisatie

Zowel zakelijk als privé afstand nemen, zorgt voor stabilisatie in jouw proces. Zo voorkom je letterlijk dat je nog verder terugvalt. Voor iemand met een burn-out is afstand nemen van de eigen omgeving belangrijk om tot in de essentie van je eigen patronen te komen. Je wordt namelijk volledig teruggeworpen op jezelf. En je hebt niet de afleiding van je eigen dagelijkse omgeving.

Interne opname bij burn-out: de weg naar BETER worden

De kracht van interne opname in het Burn-out Herstel Centrum is dat onze behandeling na de gesprekken doorwerkt. Juist dat is nodig om tot inzicht te komen in je eigen patronen. En doordat je op jezelf bent, krijgt dit automatisch voor jezelf de aandacht. We zetten een multidisciplinaire behandeling in. Dit houdt in dat we coachen op mentaal én op fysiek vlak. Door middel van enerzijds coaching en anderzijds beweging ga jij je weer een ander mens voelen.

Burnout herstel centrum Aandacht Vaals

Wat ons uniek maakt

Een geheel eigen wijze behandeling van burn-out

Het verschil met een reguliere behandeling, is dat wij werken met een aanpak op maat. Iedereen is uniek. En daarom past een standaard aanpak niet. De aanpak, die wij toepassen, is gericht op het individu en de combinatie met interne opname in het Burn-out Herstel Centrum.

Maatwerk: alleen dat past

We werken in blokken van midweken. Waarbij we een midweek lang intensief met je aan de slag gaan. Zowel mentaal als fysiek. Dat maakt onze behandeling effectief: we pakken het geheel aan. Waarbij je niet de afleiding hebt van je eigen omgeving.

Afhankelijk van jouw eigen persoonlijke situatie en je burn-out bekijken we hoeveel midweken je nodig hebt. Na iedere midweek ga je altijd eerst terug naar je eigen omgeving voordat je de volgende stappen in de behandeling maakt. Onze burn out aanpak is gericht op de combinatie tussen intensief met je zelf aan de slag gaan en ervaren in je eigen omgeving wat de inzichten met je doen. Deze ervaring heb je nodig om de stappen te maken, die uiteindelijk leiden tot de verandering, die jij graag wilt bereiken.

Onze unieke locatie straalt rust uit. Je bent letterlijk weg uit de drukte

Rust, reflectie & beweging: de ingrediënten tot herstel

Het Burn-out Herstel Centrum is door zijn unieke ligging een prachtige plek. Op deze plek kom je tot bezinning, tot jezelf. Je bent letterlijk weg uit de bewoonde wereld en je staat middenin de natuur. Terug naar de basis, naar volledig aandacht voor jezelf.

Back to basic

Je zit op de hoeve in een appartement, waar je alles tot je beschikking hebt wat je nodig hebt. Daarbij bieden we geen luxe als sauna, wellness, restaurant, etc. Jezelf baden in luxe is wel fijn, maar het voegt niets toe aan het herstel van je burnout. Juist teruggaan naar de basis, naar jezelf, even alleen maar zorgen voor jezelf. Dat is waar bij ons de aandacht ligt. Teruggeworpen worden op jezelf. Je leert jezelf opnieuw kennen in wie je bent en waar je kracht en talent ligt. Dat is de basis van onze behandeling.

burnout symptomen herkennen
Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out behandeling is altijd maatwerk

Je hebt een burn-out en je zoekt een passende behandeling. Gefeliciteerd! Je bent aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. De kunst is om erachter te komen welke patronen dit zijn. En vooral: waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Ik ben niet “gek”…

Ik heb een burn-out!

Je kijkt om je heen en ziet alleen maar gelukkige mensen, bij hun lijkt wel alles goed te gaan, de energie straalt eraf, terwijl jij je alleen nog maar moe, lusteloos en depressief voelt. “Hier klopt iets niet” denk je, maar je kunt er geen vinger opleggen wat nu precies het probleem is.

“Stel je niet zo aan! Ga door!” roept je innerlijk duiveltje. “Je collega’s hebben het veel drukker dan jij en zij redden het ook” En zo push je jezelf er doorheen. Doorgaan…op overlevingsmodus en karakter.