Herstel in Oostenrijk van je burn-out

Kom tot rust in de Alpen
Uit de ratraceReset jezelf

Heb jij burn-out klachten?

check of je een burn-out hebt

Herstel in de Alpen

Lees er hier alles over

intern verblijf bij burnout

Even weg uit je eigen omgeving

Interne opname; maar dan anders

Kiezen voor een interne opname om te herstellen van je burn-out. Dat is kiezen voor afstand nemen van de dagelijkse druk. De wens om je los te koppelen van je verantwoordelijkheden en het ‘Moeten’. Maar dan niet in een ‘ziekenhuis’ of andere klinische omgeving.

Afstand nemen om tot jezelf te komen

Hoe dan wel? Herstellen van je burn-out in de Alpen! Het is de combinatie van onze behandeling en de omgeving, die bijdraagt aan een duurzaam herstel.

Door uit je eigen omgeving te stappen, kom je los van de dagelijkse druk. Zowel van je werk als van je thuissituatie. Juist dan ontstaat de rust waardoor je tot je kern kunt komen. Het verblijf in Oostenrijk betekent dat je slechts met één ding bezig hoeft te zijn: JEZELF. Alleen dan ontstaat de ruimte tot reflectie. Met behulp van onze gespecialiseerde begeleiding en therapie kom je tot bewustwording van jezelf. En dat is de enige sleutel tot blijvende verandering.

“De afstand zorgde er voor dat ik eindelijk af kon schakelen. Juist doordat ik aan mezelf werkte, voelde ik de rust terugkomen.”

L. uit Sittard

Onze burn-out behandeling in het kort

Afhankelijk van jouw eigen persoonlijke situatie en je burn-out bekijken we wat je nodig hebt. Daarin bieden we altijd maatwerk. Meestal starten we met een aantal online sessies. Deze geven je al de nodige inzichten. Daarna kom je fysiek naar Oostenrijk om met de inzichten aan de slag te gaan. Je gaat dan in de diepte werken aan jezelf. Je verblijft hier één tot twee weken. Daarbij kies je zelf in welke accommodatie je wilt verblijven. Luxe of eenvoud; dat is aan jou. Uiteraard adviseren we je daarin. Daarna ga je terug naar huis en weer aan het werk. We blijven je begeleiden tot je ons niet meer nodig hebt.

Uit de ratrace

Verblijf en herstel in Oostenrijk

De manier waarop wij burn-out herstel aanpakken is uniek. We bieden een volledig traject aan. Inclusief re-integratiebegeleiding en nazorg. Nog voordat je naar Oostenrijk afreist, gaan we met je aan de slag. Dit zorgt bij jou al voor de nodige inzichten en verlichting.

Volledig afschakelen. Terug naar de basis.

Wanneer je in Oostenrijk bent, kunnen we gelijk aan de slag met de essentie van jouw burn-out triggers.

burnout herstel in Oostenrijk

Het verblijf in Oostenrijk is het meest intensieve deel van je behandeltraject. Iedere dag ben je bezig met bewustwording en ont-wikkeling. Onze coaching en reflectie brengt jou naar de dieper liggende laag van wie je bent, wat je doet en waarom je doet wat je doet. Onze behandeling is geen cognitieve gedragstherapie om je nieuw gedrag aan te leren. De essentie waar wij in werken is de reflectie naar jezelf. Dit zorgt er voor dat je uiteindelijk zonder moeite betere keuzes kunt maken.

Weg uit je eigen omgeving

Onze behandeling is gericht op jou als individu. We bieden beslist geen groepstherapie aan! Je bent een dagdeel samen met ons met jezelf bezig. Daarnaast krijg je de tijd om tot rust te komen. Deze rust heb je nodig om de inzichten, die je aan tafel ontdekt, te laten bezinken. Juist de combinatie van bij ons aan tafel zitten en de ruimte en vrijheid hebben om te genieten van de natuur, draagt bij aan je herstel.

We zetten je aan het denken. Door de natuur in te trekken, krijg je ruimte in je hoofd. De bergen bieden daarin de ideale setting.

Uitzicht leidt tot inzicht. Inzicht zorgt voor berusting. En berusting creëert de ruimte voor verandering.

Niet genezen maar BETER terug naar huis

Na je verblijf in Oostenrijk, keer je terug naar je eigen omgeving. Je bent dan in staat om andere keuzes te maken. Keuzes, die beter voor jezelf voelen. Een burn-out herstel traject is een persoonlijk ontwikkelingsproces. In het proces, dat volgt, is onze begeleiding en coaching cruciaal. De nazorg is minstens zo belangrijk als het feit dat je bij ons aan tafel hebt gezeten. Juist omdat je in je eigen omgeving de verandering in jezelf gaat merken en toepassen. En ja, het klinkt bizar, maar nadat je bij ons bent geweest, ben je in staat om onder onze begeleiding weer aan het werk te gaan.

Weg uit de drukte

Rust, reflectie & beweging: de ingrediënten tot herstel

In Karinthië is de natuur nog puur. Authentiek en robuust. We zitten in een regio die nog niet is overlopen met toerisme. En dat merk je als je de wandelpaden oploopt. Soms moet je letterlijk jezelf een weg banen door de natuur. Het is een plek waar je tot bezinning komt, tot jezelf.

Back to basic: de reset van jezelf

Je bent letterlijk weg uit de drukke wereld. Hier heerst rust. Je staat middenin de natuur. Het geeft jou de mogelijkheid om terug te keren naar de basis. Naar volledig aandacht voor jezelf. Even alleen maar zorgen voor jezelf. Teruggeworpen worden op jezelf. Je leert jezelf opnieuw kennen in wie je bent en waar je kracht en talent ligt. Dat is de basis van onze behandeling. Dat is waar bij ons de aandacht ligt.

burn-out herstel in de Alpen
burnout aanpakken

Mentaal en fysiek jezelf opnieuw ontdekken

Ont-moet jezelf

Ga met jezelf op pad. Dat leidt tot de mooiste ontmoetingen. Letterlijk en figuurlijk. 

Kom naar buiten

De omgeving nodigt je ook uit om naar buiten te gaan. Je schakelt af door er op uit te gaan. Daarbij is beweging ontzettend belangrijk. Het draagt bij aan je herstel. Ook daarin zullen we je inspireren, stimuleren en begeleiden.

Zakelijk en privé afstand nemen: zorgt voor stabilisatie

Zowel zakelijk als privé afstand nemen, zorgt voor stabilisatie in jouw proces. Zo voorkom je letterlijk dat je nog verder terugvalt. Voor iemand met een burn-out is afstand nemen van de eigen omgeving belangrijk om tot in de essentie van je eigen patronen te komen. Je wordt namelijk volledig teruggeworpen op jezelf. En je hebt niet de afleiding van je eigen dagelijkse omgeving.

Intern verblijven bij burn-out: de weg naar BETER worden

De kracht van intern verblijven in de buurt van ons Burn-out Herstel Centrum is dat onze behandeling na de gesprekken doorwerkt. Juist dat is nodig om tot inzicht te komen in je eigen patronen. En doordat je op jezelf bent, krijgt dit automatisch voor jezelf de aandacht, die het verdient.

Burnout herstel centrum Aandacht Vaals

Wat ons uniek maakt

Een geheel eigen wijze behandeling van burn-out

Het verschil met een reguliere behandeling, is dat wij werken met een aanpak op maat. Hoewel de symptomen bij een burn-out veelal overeenkomen, is de oorzaak van de burn-out uniek voor iedereen. En daarom passen we geen standaard aanpak toe. De aanpak, die wij aanreiken, is gericht op het individu. Gebaseerd op decennia kennis en ervaring.

Maatwerk: alleen dat past

We bieden volledige trajecten aan. Dit betekent dat we ook nazorg geven. En deze is zeker zo belangrijk als de coaching, die je van ons krijgt in Oostenrijk.

Vanuit inzicht zelf ervaren

Want juist als je terug bent in je eigen omgeving, dan begint het pas! Daar mag je zelf gaan ervaren wat de inzichten en de reflectie, die je in Oostenrijk hebt opgedaan, voor verandering teweeg brengen. Je kunt in dat veranderproces op ons terugvallen. We zijn je klankbord en coachen je in een online omgeving. Dat maakt onze behandeling effectief: we pakken het geheel aan.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Ik ben niet “gek”…

Ik heb een burn-out!

Je kijkt om je heen en ziet alleen maar gelukkige mensen, bij hun lijkt wel alles goed te gaan, de energie straalt eraf, terwijl jij je alleen nog maar moe, lusteloos en depressief voelt. “Hier klopt iets niet” denk je, maar je kunt er geen vinger opleggen wat nu precies het probleem is.

“Stel je niet zo aan! Ga door!” roept je innerlijk duiveltje. “Je collega’s hebben het veel drukker dan jij en zij redden het ook” En zo push je jezelf er doorheen. Doorgaan…op overlevingsmodus en karakter.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!