Hoe herken je ze?

Burn-out klachten

Hulp nodig?Over AANDACHT

Heb jij burn-out klachten?

Plan een kennismaking

Herken jij je hierin?

Burn-out klachten en kenmerken

Burn-out klachten; steeds meer mensen krijgen ermee te maken. Volgens de Arbobalans 2018 van TNO blijven de psychosociale arbeidsbelasting en burn-out klachten toenemen.
Klachten bij burn-out zijn tweeledig, zij uiten zich zowel psychisch als ook fysisch. Lichamelijk merk je dat je je steeds minder fit voelt. De wens om lekker actief bezig te zijn, verdwijnt steeds meer. Door drukte laat je juist als eerste de leuke dingen achterwege. Sporten en bewegen schiet er dan vaker bij in, aangezien je er geen tijd meer voor en eigenlijk ook niet zoveel zin meer in hebt.

Je begint lichamelijke symptomen te krijgen, zoals deze veel gehoorde klachten:

Lage rugpijn (tot zelfs hernia)  |  Hoofdpijn, migraine  |  Nekpijn  |  Maag- en darmklachten  |  Hartkloppingen  |  Duizeligheid, moeite met duidelijk zien  |  Benauwdheid (hyperventilatie)  |  Vergeetachtigheid  |  Prikkelbaar, agressief

Wat gebeurt er precies in je lichaam wanneer je last hebt van een burn-out

Burn-out klachten: wat gebeurt er?

Waarom iemand “leegloopt” is heel verschillend. We zien wel een aantal overeenkomende klachten en kenmerken bij onze cliënten, zoals bijvoorbeeld een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.

Weten hoe een burn-out ontstaat, zorgt ervoor dat je begrijpt wat er aan de hand is met jezelf. Pas als je de signalen herkent en erkent dat het even niet meer gaat, kun je met je burnout klachten aan de slag gaan. Je weet dan ook waar de focus op moet liggen in de behandeling.

Meer over de symptomen bij burn-out lees je hier.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Ik ben niet gek!

Ik heb een burn-out!

“Ik word helemaal gek!” dat denken wij allemaal wel eens. Maar wat, als je in dit gevoel blijft hangen, dagen, weken, misschien zelfs maanden? Wat, als je wanhopig wordt omdat niets meer lijkt te lukken en je leven stil lijkt te staan?

Een fantastische baan, een mooi huis, lieve kinderen en een fijne relatie… Je beschikt over alle ingrediënten, die voor jou belangrijk zijn om je gelukkig te voelen. En toch voel je je niet gelukkig. Wat is dit? Er ontstaat een strijd tussen twee stemmetjes in je hoofd. De één roept “ik kan niet meer” en de ander vindt “stel je niet zo aan, anderen kunnen het ook!”

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Contact

Burn-out Herstel Centrum AANDACHT

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-18 16 81 05

contact@burnoutherstel.info 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.