Dankzij burnout leer je jezelf kennen

Stap 6: Ontwikkelen van toekomstperspectief…

Burn out zorgt voor een nieuw toekomstperspectief

We omschrijven onze behandeling graag als een reis, die je maakt naar jezelf waarin je door de inzichten, die je krijgt, jezelf (opnieuw) leert kennen. Voor jou wordt duidelijk wie je bent, wat jij belangrijk vindt en waar je talent ligt. Wij staan hier heel bewust bij stil. Want de vraag, die jij jezelf automatisch in deze fase van je herstel gaat stellen, is: “Wat wil ik nu eigenlijk? Waar wil ik naar toe?”. In de reguliere hulpverlening wordt hier vaak geen aandacht aan besteed. Terwijl het wel een belangrijk onderdeel is van je herstel.

 

…want door bewustwording verander je…

Door de inzichten, die je krijgt en je overtuigingen, die daardoor veranderen, ga je ervaren wie je bent en dat je het anders wilt gaan doen. De bewustwording van je burn out. De reden waarom je hierin terecht bent gekomen. De inzichten, die je daardoor hebt gekregen. Je overtuigingen, die je belemmerde en die je hebt veranderd. Dit hele proces zorgt er voor dat je datgene wat je altijd deed, niet meer kan en wilt doen. Je staat er ook daadwerkelijk op een hele andere manier in. Daarom is het tijd om te kijken naar de toekomst. Je gaat je burn out zien als een wake-up call, een cadeautje om je leven anders aan te pakken.

…burn out zorgt voor een andere kijk op je leven en je werk.

Het hoeft niet automatisch te betekenen dat je ook ander werk gaat doen. We maken dit in slechts enkele gevallen mee. Wat je wel anders gaat doen, is de manier waarop je in je werk staat en in je leven in zijn algemeenheid. Je krijgt vanuit jezelf behoefte om jezelf en je talenten te laten zien. Samen met jou gaan wij daarom kijken waar jij met deze talenten naar toe wilt. Het vraagt om een hernieuwde blik op je leven. Hoe ga je hier invulling aan geven? Belangrijkste wat je tijdens deze stap gaat ontdekken, is je eigen missie en visie. Wat dit inhoudt voor jezelf en je omgeving. En hoe jij ze mee mag nemen, zodat je omgeving je blijft begrijpen. Verder naar stap 7

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Als je medicatie van de arts krijgt voorgeschreven, wees dan kritisch. Maak een goede afweging tussen “kosten en baten”. Kijk naar de gevolgen op lange termijn. En vraag eens aan je huisarts of hij zijn eigen voorgeschreven medicatie zelf zou innemen.

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken