Beter worden van je burn-out

Wat kun je leren van je eigen burn-out?
Wat is een burn-outWat zijn de symptomen?

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Stap 6 van de 8 stappen naar herstel

Ontwikkelen van toekomstperspectief

We omschrijven onze behandeling graag als een reis, die je maakt naar jezelf waarin je door de inzichten, die je krijgt, jezelf (opnieuw) leert kennen. Voor jou wordt duidelijk wie je bent, wat jij belangrijk vindt en waar je talent ligt. Wij staan hier heel bewust bij stil. Want de vraag, die jij jezelf automatisch in deze fase van je herstel gaat stellen, is: “Wat wil ik nu eigenlijk? Waar wil ik naar toe?”. In de reguliere hulpverlening wordt hier vaak geen aandacht aan besteed. Terwijl het wel een belangrijk onderdeel is van je herstel.

Door bewustwording verander je

Door de inzichten, die je krijgt en je overtuigingen, die daardoor veranderen, ga je ervaren wie je bent en dat je het anders wilt gaan doen. De bewustwording van je burn out. De reden waarom je hierin terecht bent gekomen. De inzichten, die je daardoor hebt gekregen. Je overtuigingen, die je belemmerde en die je hebt veranderd. Dit hele proces zorgt er voor dat je datgene wat je altijd deed, niet meer kan en wilt doen. Je staat er ook daadwerkelijk op een hele andere manier in. Daarom is het tijd om te kijken naar de toekomst. Je gaat je burn out zien als een wake-up call, een cadeautje om je leven anders aan te pakken.

Een burn-out zorgt voor een andere kijk op je leven en je werk

Het hoeft niet automatisch te betekenen dat je ook ander werk gaat doen. We maken dit in slechts enkele gevallen mee. Wat je wel anders gaat doen, is de manier waarop je in je werk staat en in je leven in zijn algemeenheid. Je krijgt vanuit jezelf behoefte om jezelf en je talenten te laten zien. Samen met jou gaan wij daarom kijken waar jij met deze talenten naar toe wilt. Het vraagt om een hernieuwde blik op je leven. Hoe ga je hier invulling aan geven? Belangrijkste wat je tijdens deze stap gaat ontdekken, is je eigen missie en visie. Wat dit inhoudt voor jezelf en je omgeving. En hoe jij ze mee mag nemen, zodat je omgeving je blijft begrijpen.

Lees hier meer over onze specifieke aanpak in behandeling van burn-out, uiteengezet in de 8 stappen naar herstel.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Durf je pantser af te gooien!

Persoonlijke ontwikkeling

Stel, je bent een kreeft. Je leeft op een mooi zandstrand, waar je in ondiepe poeltjes de dag doorbrengt. Je zachte innerlijk wordt tegen de buitenwereld beschermt door een hard pantser. Als je over het strand loopt, heb je dit pantser nodig. Hij biedt bescherming en veiligheid. Zonder hem kun je niet overleven.

Je bent zo aan je pantser gewend, dat je hem als vanzelfsprekend aanziet en je er niet eens meer bewust van bent. Maar naarmate je verder gaat ontwikkelen en gaat groeien, begint je pantser steeds krapper te worden. Je oude overlevingsstrategie gaat tegen je werken. Je pantser groeit niet mee!