Burn out signalen: neem ze serieus

Wat je lichaam je vertelt
Wat is een burn-outWat zijn de symptomen?

Vertoon jij burn-out signalen?

Plan een kennismaking

Gevoelig voor burn-out

Signalen bij Burn-out; zowel lichamelijk als geestelijk

Burn-out signalen

Burn-out signalen zijn zowel lichamelijk als geestelijk. Echter…Niet alles wat je voelt en ervaart hoeft meteen te betekenen dat je een burn-out hebt. Een bepaalde mate van werkstress is normaal en soms zelfs fijn. Wordt deze echter te hoog of houdt het te lang aan, dan gaat je lijf burn-out signalen afgeven.

Burn-out signalen bouwen zich langzaam op. Een burn-out heb je niet van de ene op de andere dag. Daar gaat meestal een periode van enkele maanden tot soms zelfs jaren aan vooraf. Helaas heb je het niet altijd zelf in de gaten. Vaak is het je directe omgeving, die burn-out symptomen bij je opmerkt en je hiervan bewust maakt.

Een burn-out bouwt zich op gedurende een langere periode

Herken de signalen bij burn-out

De burn-out signalen in chronologische volgorde

Je ervaart /hebt een hoge werkdruk en bent daardoor snel geïrriteerd. Steeds sneller word je boos en je voelt je soms onmachtig. Je concentratie gaat naar beneden en je kunt je moeilijk tot zaken zetten. Er komt steeds minder uit je handen. Uit je bed komen voelt al als een hele opgave. Voor je gevoel krijg je het allemaal niet meer geregeld. Je omgeving ervaart je als prikkelbaar en steeds minder toegankelijk. Zelf voel je vooral boos en onbegrepen. Steeds vaker slaap je slecht, bent je vroeg wakker en je gedachten blijven malen over allerhande zaken. Zin om ‘leuke’ dingen te doen, wordt steeds minder. Je hebt steeds minder energie en je voelt je vooral erg moe.

Herken jij deze signalen bij burn-out bij jezelf of iemand in je omgeving hierin? Check dan ook of je naast deze burn-out signalen ook last hebt van de lichamelijke klachten, die bij burn-out horen.

burn-out klachten en blijven werken
burnout of depressie

Kijk goed dat je burn-out niet verward met overspannen zijn of een depressie

Burn-out, overspannen of toch een depressie?

Er zit een groot verschil tussen burn-out, overspannen en depressie, al kunnen de signalen bij burn-out, depressie en overspannen erg op elkaar lijken. Niet alle hulpverleners kunnen het onderscheid hierin maken. En voor je het weet, wordt je behandeld voor een depressie terwijl je een burn-out hebt. Zelf bewust zijn van het verschil tussen burn-out signalen en andere aandoeningen, zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor de juiste behandeling.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Je lichaam schreeuwt om hulp!

Paniekaanval bij burn-out 

Een paniekaanval is een lichamelijke reactie op overmatige stress. Geen paniek! Je lichaam gaat in ‘veilige modus’, juist om jou te beschermen. Het is daarom belangrijk dat je dit signaal serieus neemt. Ga een paniekaanval burnout dan ook niet onderdrukken met medicatie zodat je weer door kunt. Je lijf geeft niet voor niets aan dat je niet goed bezig bent het is juist het moment waar je zelf tot realisatie mag komen.

‘Waar ben ik eigenlijk mee bezig?’

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!