Neem de signalen serieus

Burn-out signalen

Onze behandelingOver AANDACHT

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Burn-out uit zicht zowel lichamelijk als geestelijk

Burn-out signalen

Burnout signalen zijn zowel lichamelijk als geestelijk. Echter…Niet alles wat je voelt en ervaart hoeft meteen te betekenen dat je een burnout hebt. Een bepaalde mate van werkstress is normaal en soms zelfs fijn. Wordt deze echter te hoog of houdt het te lang aan, dan gaat je lijf burnout signalen afgeven. En welke signalen zijn dat dan…

Een burn-out bouwt zich op gedurende een langere periode

Herken de signalen bij burn-out

Burnout signalen bouwen zich langzaam op. Een burnout heb je niet van de ene op de andere dag. Daar gaat meestal een periode van enkele maanden tot soms zelfs jaren aan vooraf. Helaas heb je het niet altijd zelf in de gaten. Vaak is het je directe omgeving, die burnout symptomen bij je opmerkt en je hiervan bewust maakt.

De signalen in chronologische volgorde

Je ervaart /hebt een hoge werkdruk en bent daardoor snel geïrriteerd. Steeds sneller word je boos en je voelt je soms onmachtig. Je concentratie gaat naar beneden en je kunt je moeilijk tot zaken zetten. Er komt steeds minder uit je handen. Uit je bed komen voelt al als een hele opgave. Voor je gevoel krijg je het allemaal niet meer geregeld. Je omgeving ervaart je als prikkelbaar en steeds minder toegankelijk. Zelf voel je vooral boos en onbegrepen. Steeds vaker slaap je slecht, bent je vroeg wakker en je gedachten blijven malen over allerhande zaken. Zin om ‘leuke’ dingen te doen, wordt steeds minder. Je hebt steeds minder energie en je voelt je vooral erg moe.

Herken jij deze signalen bij burnout bij jezelf of iemand in je omgeving hierin? Check dan ook of je naast deze burnout signalen ook last hebt van de lichamelijke klachten, die bij burnout horen.

Kijk goed dat je burn-out niet verward met overspannen zijn of een depressie

Burn-out, overspannen of toch een depressie?

Er zit een groot verschil tussen burnout, overspannen en depressie, al kunnen de signalen bij burnout, depressie en overspannen erg op elkaar lijken. Niet alle hulpverleners kunnen het onderscheid hierin maken. En voor je het weet, wordt je behandeld voor een depressie terwijl je een burnout hebt. Zelf bewust zijn van het verschil tussen burnout signalen en andere aandoeningen, zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor de juiste behandeling.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Een standaard methode met een vast programma hanteren we niet.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen daarom lichaam en geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Je lichaam schreeuwt om hulp!

Paniekaanval bij burn-out 

Een paniekaanval is een lichamelijke reactie op stress. Geen paniek! Je lichaam gaat in ‘veilige modus’, juist om jou te beschermen. Dus is het belangrijk dat je dit signaal serieus neemt. Ga een paniekaanval burnout dan ook niet onderdrukken met medicatie zodat je weer door kunt. Je lijf geeft niet voor niets aan dat je niet goed bezig bent.

Je lichaam zet je niet voor niets stil. Vroeger in de oertijd was een paniekaanval bij levensbedreigende gebeurtenissen zoals een ontmoeting met een sabeltandtijger functioneel. We leven natuurlijk niet meer in een oertijd. Maar overleven, lijken we nog steeds te doen. Symptomen van een paniekaanval zijn o.a. hartkloppingen, versnelde ademhaling, overmatig zweten en spierspanning. Oplossend kunnen denken werkt niet meer, je lichaam neemt het volledig over en legt je systeem lam.

En dat is juist het moment waar je zelf tot realisatie mag komen. ‘Waar ben ik eigenlijk mee bezig?’

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Contact

Burn-out Herstel Centrum AANDACHT

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-12 96 24 86

contact@burnoutherstel.info