Burnout symptomen; hoe herken je ze?

Burnout symptomen…

Niet alles wat je voelt en ervaart hoeft meteen te betekenen dat je een burn-out hebt. Een bepaalde mate van werkstress is normaal en soms zelfs fijn. Wordt deze echter te hoog of houdt deze te lang aan, dan gaat je lijf signalen afgeven.

…dit zijn de signalen bij burn out…

Een burnout heb je niet van de ene op de andere dag. De burnout symptomen bouwen zich op in een periode van enkele maanden tot soms zelfs jaren. Helaas heb je het niet altijd zelf in de gaten. Vaak is het je directe omgeving, die je bewust maakt.

Onderstaande opsomming is min of meer in chronologische volgorde:
>Je ervaart /hebt een hoge werkdruk en bent daardoor snel geïrriteerd, je wordt vaker boos en je voelt je soms onmachtig. Je concentratie gaat naar beneden en je kunt je moeilijk tot zaken zetten. Je merkt dat er steeds minder uit je handen komt. Je krijgt het voor je gevoel allemaal niet meer geregeld. Je omgeving ervaart je als prikkelbaar en steeds minder toegankelijk. Je slaapt steeds slechter, je bent vroeg wakker en je gedachten blijven malen over allerhande zaken. Zin om ‘leuke’ dingen te doen, wordt steeds minder. Je hebt steeds minder energie en je voelt je vooral erg moe.

Herken jij jezelf hierin? Check dan ook of je naast deze burnout symptomen ook last hebt van de lichamelijke klachten, die bij burn-out horen.

…een burn out is iets heel anders dan overspannen of depressie.

Er zit een groot verschil tussen burnout, overspannen en depressie. Niet alle hulpverleners kunnen het onderscheid hierin maken. Zelf bewust zijn van het verschil zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor de juiste behandeling.

Heb ik een burnout?

Ik heb een burnout

Ik heb hulp nodig

Het Burnout Centrum

Burn-out of depressie – Ik ben niet gek… Ik heb een burn-out!

“Ik word helemaal gek!” dat denken wij allemaal wel eens. Maar wat, als je in dit gevoel blijft hangen, dagen, weken, misschien zelfs maanden? Wat, als je wanhopig wordt omdat niets meer lijkt te lukken en je leven stil lijkt te staan? Een fantastische baan, een mooi...

Burnout specialist – Waarom wij afwijken….

Uit je burnout... Hulp, therapieën en behandelingen voor burnout zijn er "en masse"; van yoga retraites, talloze coaches tot ggz instellingen. Deze laatsten waren trouwens ivm frauduleuze diagnoses recent nog in het nieuws, maar dat terzijde... ...dankzij dé burnout...

Mindfulness bij burn-outklachten

Het is het eind van het jaar en de zorgverzekeraars zijn druk bezig om nieuwe klanten te werven. VGZ adverteert dit jaar met mindfulness bij burn-outklachten. In het aanvullend pakket is een 8-weekse mindfulnesstraining opgenomen, waarvan klanten met burn-outklachten...