Burn-out therapie

Maak kennis met onze unieke aanpak
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

intern verblijf bij burnout

Leer jezelf echt kennen

Een unieke burn-out therapie gericht op het individu

Onze burn-out therapie is geen standaard aanpak. En juist dat zorgt voor een succesvolle therapie van je burn-out. We passen geen standaard protocol toe. Daarmee onderscheiden we ons van de psycholoog.

Wij leggen de focus op jou

We hebben geen plan in de la liggen, dat we iedere keer tevoorschijn halen en toepassen op iedereen, die in een burnout zit. Sterker nog:  een standaard plan werkt niet.

Een burn-out therapie gericht op jouw persoonlijkheid

Iedereen is uniek. Jouw burn-out is daarmee ook uniek. En daarom werkt een standaard aanpak niet. Onze burn-out therapie onderscheid zich dan ook van de rest, omdat we persoonlijk en individueel coachen. De oorzaak van een burn-out zit namelijk in je karaktereigenschappen. En daarom is jouw persoonlijk levensverhaal voor ons leading in de therapie, die we op je toepassen. Je krijgt van ons psychische hulp met een op maat gesneden combinatie van diverse therapiën, zoals coaching, systeemwerk, familieopstelling, hypnotherapie, NLP, EMDR en EZI. Welke dat zijn, ontstaat bij ons tijdens de sessies. Omdat juist dan jouw problematiek en de oorzaak er van, duidelijk worden. We vergelijken het altijd met een uitgebreide onzichtbare ‘gereedschapskist’, waar voor iedereen de juiste tool in ligt om tot inzicht en verandering te kunnen komen.

We werken altijd vanuit de oorzaak. En niet vanuit wat je anders zou moeten doen.

Kom tot rust in de Oostenrijkse Alpen

Een multidisciplinaire therapie van je burn-out op een unieke locatie

Onze therapie is niet alleen uniek door de manier waarop we een burn-out behandelen. Het is de combinatie tussen de therapie en de locatie, waar je de therapie kunt volgen. In de Oostenrijkse Alpen. Dat klinkt ver weg en duur. Maar niets is minder waar. Juist door volledig uit je eigen omgeving weg te zijn, kun je de focus op jezelf leggen. En dat is nou net wat nodig is om tot de essentie van jezelf te komen en de oorzaak waarom je in de burn-out terecht bent gekomen. De combinatie van therapie en tijd voor jezelf. Het zorgt voor de innerlijke berusting. Waardoor je herstelt en BETER wordt van je burn-out.

burnout aanpakken

Een burn-out krijg je niet ‘zomaar’…

Iedereen is uniek. Een burn-out krijgen, is niet uniek. Maar wel de reden waarom je hierin terecht bent gekomen! Dat vraagt om een individuele aanpak. En daar concentreren wij ons op. Doordat wij niet vergoed worden door de zorgverzekering, hoeven wij ons ook niet aan hun protocollen en procedures te houden. En daardoor kunnen wij onze burn-out therapie aanpassen aan jouw behoefte. Wat je krijgt, is een persoonlijke, multidisciplinaire burnout therapie.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out is gewoon te behandelen

Je hebt last van een burn-out. En dat is gewoon te behandelen. Zonder medicatie. Zonder langdurig sleepende trajecten. ​Wat jij nodig hebt, is een passende behandeling. Een specialist, die actief met je aan de slag gaat en doordringt tot de kern. 

Een specialist met aandacht voor jouw uniekheid

Kies je voor ons, dan kies je voor een gespecialiseerde behandeling van burn-out en persoonlijke ontwikkeling. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. De kunst is om erachter te komen welke patronen dit zijn. En vooral: waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Een burn-out geeft je de kans om te investeren in jezelf.
Wie loskomt van zijn patronen, staat sterker in zichzelf en flexibeler in het leven. Alleen dan blijf je altijd overeind.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Therapie of Lotgenotencontact?

Groepstherapie bij burn-out

Bij veel GGZ instellingen en therapeuten wordt er, om kosten te besparen, gewerkt met groepstherapie (groepsessies) bij burn-out. Dit is therapie in groepsverband, meestal met 8-10 deelnemers. De therapie duurt per sessie ca 1-2 uur. De deelnemers komen regelmatig, normaliter 1x per week bijeen. Aangezien burn-out niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar komen patiënten met behulp van een frauduleuze diagnose bij een GGZ instelling of therapeut terecht, waar zij aansluiten bij een groepstherapie bij burn-out.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!