Burn out wordt niet vergoed door je zorgverzekering

Een burn-out wordt niet vergoed door je zorgverzekering…

Wat vaak gebeurt, is dat een bedrijfsarts je doorverwijst naar een psycholoog. De kosten van de behandeling vallen dan binnen jouw zorgverzekering. En dat klopt niet. Want je werkgever is verantwoordelijk voor de kosten. Sterker nog: als het om een burnout gaat en je zorgverzekering weet dit, dan wordt je behandeling niet vergoedt. Kijk daar dus mee uit. Bovendien ben je jouw eigen bijdrage en je eigen risico kwijt. Terwijl je werkgever degene is die, wettelijk gezien, verantwoordelijk is voor de kosten.

…je werkgever is hiervoor verantwoordelijk.

Wij merken bijna dagelijks dat bedrijfsartsen en werkgevers niet goed op de hoogte zijn van de verantwoordelijkheid, die door de overheid aan de werkgever is toebedeeld. Het niet nakomen van die verantwoordelijkheid, kan grote gevolgen hebben voor je werkgever in de toekomst. Zeker wanneer blijkt dat jij niet de juiste hulpverlening hebt gekregen en, in het ergste geval, na twee jaar in de WIA terecht komt. Voor jouzelf is dit niet goed, maar ook niet voor je werkgever. Wij zoeken in onze ondersteuning en begeleiding daarom altijd naar de beste oplossing voor jou en voor je werkgever.

Lees ook de informatie over de Wet Verbetering Poortwachter. Dit geeft ook duidelijkheid wat jij zelf moet doen bij langdurig uitval door ziekte.

Heb ik een burnout?

Ik heb een burnout

Ik heb hulp nodig

Het Burnout Centrum

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Medicatie bij burn-out – Lees de bijsluiter!

Medicatie bij burn-out werkt niet, en toch wordt het regelmatig voorgeschreven... Ruim 1 miljoen mensen slikt antidepressiva, dat staat in een artikel van de Volkskrant uit 2017.  Dit is ca. 6% van de Nederlandse bevolking. Daarbij is volgens het Trimbos-instituut per...

Lees meer

Burnout specialist – Waarom wij afwijken….

Uit je burnout... Hulp, therapieën en behandelingen voor burnout zijn er "en masse"; van yoga retraites, talloze coaches tot ggz instellingen. Deze laatsten waren trouwens ivm frauduleuze diagnoses recent nog in het nieuws, maar dat terzijde... ...dankzij dé burnout...

Lees meer