Burnout vergoeding; niet mogelijk vanuit zorgverzekering

Een burnout vergoeding door de zorgverzekering is niet mogelijk…

Aangezien burnout niet meer in de DSM-5 zit, is een burnout vergoeding vanuit de zorgverzekering niet mogelijk. Wat vaak gebeurt, is dat een bedrijfsarts je doorverwijst naar een psycholoog. De kosten van de behandeling vallen dan wel binnen jouw zorgverzekering. Helaas gebeurd het regelmatig, dat er bewust of onbewust, een frauduleuze diagnose wordt gebruikt om alsnog en vergoeding vanuit de zorgverzekering te bewerkstelligen. Met alle gevolgen van dien. Denk hierbij aan een onterechte stempel, die je bij je rijbewijs, AOW verzekering etc blijvend  kan belemmeren, maar ook het krijgen van verkeerde hulp en medicatie. En dat klopt niet. De zorgverzekering mag een burn-out niet vergoeden, aangezien deze niet onder de DSM-V valt. Volgens de wet is je werkgever verantwoordelijk voor de kosten.

…je werkgever is hiervoor verantwoordelijk.

Wij merken bijna dagelijks dat bedrijfsartsen en werkgevers niet goed op de hoogte zijn van de verantwoordelijkheid, die door de overheid aan de werkgever is toebedeeld. Het niet nakomen van die verantwoordelijkheid, kan grote gevolgen hebben voor je werkgever in de toekomst. Zeker wanneer blijkt dat jij niet de juiste hulpverlening hebt gekregen en, in het ergste geval, na twee jaar in de WIA terecht komt. Voor jouzelf is dit niet goed, maar ook niet voor je werkgever. Wij zoeken in onze ondersteuning en begeleiding daarom altijd naar de beste oplossing voor jou en voor je werkgever.

Lees ook de informatie over de Wet Verbetering Poortwachter. Dit geeft ook duidelijkheid wat jij zelf moet doen bij langdurig uitval door ziekte.

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Als je medicatie van de arts krijgt voorgeschreven, wees dan kritisch. Maak een goede afweging tussen “kosten en baten”. Kijk naar de gevolgen op lange termijn. En vraag eens aan je huisarts of hij zijn eigen voorgeschreven medicatie zelf zou innemen.

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken