Burn-out vergoeding

Een burn-out wordt niet vergoed door de zorgverzekering
Wie betaalt?Onze aanpak

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

vergoeding burnout

Burn-out valt niet binnen de DSM-V

De vergoeding bij een burn-out

Een burnout wordt gezien als een arbeidsgerelateerde ziekte. Dit betekent dat het niet (meer) onder de DSM-5 valt. De zorgverzekering vergoedt de behandeling van burn-out om die reden dan ook niet. 

De psycholoog als behandelaar van burn-out?

Wat vaak gebeurt, is dat een bedrijfsarts je doorverwijst naar een psycholoog. Wees je bewust dat je psycholoog jouw diagnose anders dan ‘burnout’ gaat omschrijven. Dit is nodig om de kosten van de behandeling op jouw zorgverzekering te declareren. Helaas gebeurt dit met enige regelmaat. 

Bewust of onbewust, er wordt een verkeerde diagnose gebruikt om alsnog en vergoeding vanuit de zorgverzekering te bewerkstelligen. Met alle gevolgen van dien. Met name gevolgen, die nadelig zijn voor jou. Denk hierbij aan de onterechte stempel. Die je blijvend kan belemmeren doordat je een medische label opgeplakt hebt gekregen. En deze medische labels kunnen je aardig in de weg gaan staan. Bijvoorbeeld bij het aanvragen of verlengen van je rijbewijs. Bij het afsluiten van een AOV verzekering, een levensverzekering of zelfs een hypotheek.

Vergoeding bij een burnout of het krijgen van de juiste hulp?

Wanneer je bij een psycholoog onder behandeling komt, kom je in het reguliere circuit terecht. Waar het protocol belangrijker lijkt dan het aanreiken van de juiste hulp. Een burnout vraagt om een flexibele behandeling. Want een burnout is voor iedereen uniek. En daar past geen standaard protocol op.

Waarom heb jij een burn-out?

Belangrijkste focus in de behandeling van een burn-out is het achterhalen van de Waarom. Waarom ben jij in deze situatie terecht gekomen. En ja, daarin zitten op gedragsniveau overeenkomstige patronen tussen verschillende mensen met een burn-out. Denk bijvoorbeeld aan een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het goed willen doen en daardoor over je eigen grenzen heen gaan. Maar op gedragsniveau zit niet de oplossing. Wil je echt tot verandering komen, dan zul je verder moeten kijken naar jezelf. Dat is waar onze aandacht naar toe gaat in de behandeling die wij bieden.

Het verschil met ons: Een psycholoog behandelt je vanuit een diagnose waar een label aan vasthangt. Je burn-out wordt dan behandeld als angststoornis of depressie. En dat is iets heel anders dan een burn-out. Meestal wordt onder behandeling van een psycholoog ook nog medicatie voorgeschreven. En dat gaat je echt niet helpen naar de oplossing. Helaas hebben we bij ons aan tafel genoeg voorbeelden hiervan gezien. En gelukkig, weliswaar met veel extra tijd en moeite, ook weer op de goede weg gekregen.

Samen met je werkgever bouwen aan je herstel

Je werkgever heeft zorgplicht over jou

De zorgverzekering mag een burn-out niet vergoeden, aangezien deze niet onder de DSM-V valt. Volgens de wet is je werkgever verantwoordelijk voor de kosten. Wij merken bijna dagelijks dat bedrijfsartsen en werkgevers niet goed op de hoogte zijn van de verantwoordelijkheid, die door de overheid aan de werkgever is toebedeeld. Het niet nakomen van die verantwoordelijkheid, kan grote gevolgen hebben voor je werkgever in de toekomst. Zeker wanneer blijkt dat jij niet de juiste hulpverlening hebt gekregen en, in het ergste geval, na twee jaar in de WIA terecht komt. Voor jouzelf is dit niet goed, maar ook niet voor je werkgever. Wij zoeken in onze ondersteuning en begeleiding daarom altijd naar de beste oplossing voor jou en voor je werkgever. Uiteindelijk is het voor je werkgever zelfs goedkoper om in te grijpen en jou te helpen in het faciliteren van de hulp, die je nodig hebt.

Lees ook de informatie over de Wet Verbetering Poortwachter. Dit geeft ook duidelijkheid wat jij zelf moet doen bij langdurig uitval door ziekte.

burnout en je team
Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out is gewoon te behandelen

Je hebt last van een burn-out. En dat is gewoon te behandelen. Zonder medicatie. Zonder langdurig sleepende trajecten. ​Wat jij nodig hebt, is een passende behandeling. Een specialist, die actief met je aan de slag gaat en doordringt tot de kern. 

Een specialist met aandacht voor jouw uniekheid

Kies je voor ons, dan kies je voor een gespecialiseerde behandeling van burn-out en persoonlijke ontwikkeling. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. De kunst is om erachter te komen welke patronen dit zijn. En vooral: waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Een burn-out geeft je de kans om te investeren in jezelf.
Wie loskomt van zijn patronen, staat sterker in zichzelf en flexibeler in het leven. Alleen dan blijf je altijd overeind.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Let op juiste diagnose!

Geen vergoeding zorgverzekering

Voor een adequate diagnose, moet de huis- en/of bedrijfsarts het verschil kennen tussen burn-out, overspannen en depressie. 

Voor veel artsen blijken de verschillen echter niet duidelijk, of er wordt bewust met verkeerde diagnoses gewerkt om een vergoeding van de zorgverzekeing te kunnen krijgen. Een eerlijke en adequate diagnose van de huis- en/of bedrijfsarts is de eerste stap naar een goede behandeling.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!