Burn-out en wat je als werkgever te wachten staat

Burn-out: wat je moet doen als werkgever…

Wanneer een medewerker uitvalt met een burn-out, is het voor jou als werkgever belangrijk om te weten wat burn-out precies is. Dit zorgt er voor dat je de erkenning kunt geven aan je medewerker, die dit ook van jou nodig heeft.

…faciliteren naar de juiste hulpverlening…

Belangrijk is om de weg te faciliteren voor je medewerker naar de juiste hulpverlening. In eerste instantie is een afspraak bij de bedrijfsarts of arboarts nodig. Een juiste diagnose van je medewerker over het ziektebeeld is cruciaal om ook de juiste behandeling te faciliteren. Juist ook voor jou als werkgever. Het maakt het verschil tussen verantwoordelijk zijn of niet. Is de diagnose, gemaakt door huisarts, bedrijfsarts of arboarts, ‘Burn out’ dan ben jij als werkgever volgens de wet verantwoordelijk.

…langdurig verzuim bij burn out is niet nodig.

Daarbij is het natuurlijk voor jou als werkgever van belang dat je medewerker de juiste behandeling krijgt, zodat deze weer zo snel mogelijk aan het werk kan. Onze visie: langdurig verzuim door een burn out is helemaal niet nodig. Met onze behandeling is je medewerker al na drie weken op re-integratie niveau. En niet omdat wij dat willen, maar omdat je medewerker het zelf graag wilt en er aan toe is. Niet alleen voor jou als werkgever is dit goed, maar ook voor de betreffende medewerker en betrokken collega’s. Dat is ook onze focus in de begeleiding, die we organisaties geven: we kijken altijd naar de win-win voor zowel medewerker als werkgever.

En wat nu?

Wij realiseren ons dat dit veel informatie is. En dan is dit nog maar ‘een topje van de ijsberg’ waar je als werkgever mee te maken krijgt.

Heb je ondersteuning nodig bij de stappen, die nodig zijn om succesvol burnout en werkstress aan te pakken, stel dan je vragen aan ons. Als specialisten op dit gebied delen we graag onze kennis, zowel aan de werkgever, bedrijfsarts als aan de werknemer.

Maak gerust vrijblijvend een afspraak met ons. We helpen je graag. Dat kan door het contactformulier in te vullen of direct via 06-12 96 24 86.

Heb ik een burnout?

Ik heb een burnout

Ik heb hulp nodig

Het Burnout Centrum

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Medicatie bij burn-out – Lees de bijsluiter!

Medicatie bij burn-out werkt niet, en toch wordt het regelmatig voorgeschreven... Ruim 1 miljoen mensen slikt antidepressiva, dat staat in een artikel van de Volkskrant uit 2017.  Dit is ca. 6% van de Nederlandse bevolking. Daarbij is volgens het Trimbos-instituut per...

Lees meer

Burnout specialist – Waarom wij afwijken….

Uit je burnout... Hulp, therapieën en behandelingen voor burnout zijn er "en masse"; van yoga retraites, talloze coaches tot ggz instellingen. Deze laatsten waren trouwens ivm frauduleuze diagnoses recent nog in het nieuws, maar dat terzijde... ...dankzij dé burnout...

Lees meer