Burn-out: Informatie voor werkgevers

Welke rechten en plichten gelden voor een werkgever?
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Meer weten over onze dienstverlening?

Plan een kennismaking

Faciliteren naar de juiste hulpverlening

Burn-out: wat te doen als werkgever

Wanneer een medewerker uitvalt met een burn-out, is het voor jou als werkgever belangrijk om te weten wat burn-out precies is. Dit zorgt er voor dat je de erkenning kunt geven aan je medewerker, die dit ook van jou nodig heeft. Belangrijk is om de weg te faciliteren voor je medewerker naar de juiste hulpverlening. In eerste instantie is een afspraak bij de bedrijfsarts of arboarts nodig. Een juiste diagnose van je medewerker over het ziektebeeld is cruciaal om ook de juiste behandeling te faciliteren. Juist ook voor jou als werkgever. Het maakt het verschil tussen verantwoordelijk zijn of niet. Is de diagnose, gemaakt door huisarts, bedrijfsarts of arboarts, ‘Burn out’ dan ben jij als werkgever volgens de wet verantwoordelijk.

Dankzij onze intensieve behandeling

Langdurig verzuim is niet nodig

Daarbij is het natuurlijk voor jou als werkgever van belang dat je medewerker de juiste behandeling krijgt, zodat deze weer zo snel mogelijk aan het werk kan. Onze visie: langdurig verzuim door een burn out is helemaal niet nodig. Met onze behandeling is je medewerker al na drie weken op re-integratie niveau. En niet omdat wij dat willen, maar omdat je medewerker het zelf graag wilt en er aan toe is. Niet alleen voor jou als werkgever is dit goed, maar ook voor de betreffende medewerker en betrokken collega’s. Dat is ook onze focus in de begeleiding, die we organisaties geven: we kijken altijd naar de win-win voor zowel medewerker als werkgever.

Ervaar hoe belangrijk goede hulp is

Maak vrijblijvend kennis met ons

Wij realiseren ons dat dit veel informatie is. En dan is dit nog maar ‘een topje van de ijsberg’ waar je als werkgever mee te maken krijgt.

Heb je ondersteuning nodig bij de stappen, die nodig zijn om succesvol burnout en werkstress aan te pakken, stel dan je vragen aan ons. Als specialisten op dit gebied delen we graag onze kennis, zowel aan de werkgever, bedrijfsarts als aan de werknemer.

Maak gerust vrijblijvend een afspraak met ons. We helpen je graag. Dat kan door het contactformulier in te vullen of direct via 06-12 96 24 86.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Definitie volgens WHO

Burn-out is “werkfenomeen”

Terecht of niet, de werkgever is in Nederland wettelijk aansprakelijk voor het herstel van zijn  medewerker. Het is in zijn eigen belang om langdurig verzuim of zelfs afkeuring (WIA) van de medewerker te voorkomen. Om menselijk leed en hoge kosten te vermijden/te beperken, is een adequate behandeling noodzakelijk – iets waar veel over gediscussieerd, maar ontoereikend naar gehandeld wordt!

Wij werken met een unieke aanpak aan duurzaam herstel, zodat de werknemer weer in zijn kracht komt te staan en de (verzuim-)kosten voor de werkgever beperkt blijven.