Burn-out en wat je als werkgever te wachten staat

Burn-out: wat je moet doen als werkgever…

Wanneer een medewerker uitvalt met een burn-out, is het voor jou als werkgever belangrijk om te weten wat burn-out precies is. Dit zorgt er voor dat je de erkenning kunt geven aan je medewerker, die dit ook van jou nodig heeft.

…faciliteren naar de juiste hulpverlening…

Belangrijk is om de weg te faciliteren voor je medewerker naar de juiste hulpverlening. In eerste instantie is een afspraak bij de bedrijfsarts of arboarts nodig. Een juiste diagnose van je medewerker over het ziektebeeld is cruciaal om ook de juiste behandeling te faciliteren. Juist ook voor jou als werkgever. Het maakt het verschil tussen verantwoordelijk zijn of niet. Is de diagnose, gemaakt door huisarts, bedrijfsarts of arboarts, ‘Burn out’ dan ben jij als werkgever volgens de wet verantwoordelijk.

…langdurig verzuim bij burn out is niet nodig.

Daarbij is het natuurlijk voor jou als werkgever van belang dat je medewerker de juiste behandeling krijgt, zodat deze weer zo snel mogelijk aan het werk kan. Onze visie: langdurig verzuim door een burn out is helemaal niet nodig. Met onze behandeling is je medewerker al na drie weken op re-integratie niveau. En niet omdat wij dat willen, maar omdat je medewerker het zelf graag wilt en er aan toe is. Niet alleen voor jou als werkgever is dit goed, maar ook voor de betreffende medewerker en betrokken collega’s. Dat is ook onze focus in de begeleiding, die we organisaties geven: we kijken altijd naar de win-win voor zowel medewerker als werkgever.

En wat nu?

Wij realiseren ons dat dit veel informatie is. En dan is dit nog maar ‘een topje van de ijsberg’ waar je als werkgever mee te maken krijgt.

Heb je ondersteuning nodig bij de stappen, die nodig zijn om succesvol burnout en werkstress aan te pakken, stel dan je vragen aan ons. Als specialisten op dit gebied delen we graag onze kennis, zowel aan de werkgever, bedrijfsarts als aan de werknemer.

Maak gerust vrijblijvend een afspraak met ons. We helpen je graag. Dat kan door het contactformulier in te vullen of direct via 06-12 96 24 86.

Vind je weg op onze site

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs

Stilstand… is vooruitgang!

Stilstand… is vooruitgang!

De natuur, die ons een les leert. Corona.... Het virus treft ons allemaal. Of het nu is omdat je er daadwerkelijk ziek van bent geworden. Of nog erger, dat je iemand hebt verloren. Of omdat je door het Corona virus thuis hebt moeten werken. Je zaak dicht hebt moeten...

Lees meer
Onthaasten? Verlaag je maximum snelheid!

Onthaasten? Verlaag je maximum snelheid!

Vanaf 16 maart 2020 is het definitief: de maximum snelheid op Nederlandse snelwegen gaat van 130 naar 100 km/uur.
Niet alleen op de snelweg maar ook in het (bedrijfs-) leven zitten veel mensen met plankgas op de linker baan…

Lees meer
Burn-out BN’ers – in de wurggreep van succes

Burn-out BN’ers – in de wurggreep van succes

Op dit moment lezen we bijna dagelijks in de media over de toestand van Jan Smit en Marco Borsato. Twee BN’ers, die allebei kampen met burn-out. Dit is geen nieuw fenomeen in de showbiz. Eind 2018 maakte Robbert van de Corput alias Hardwell bekend voor onbepaalde tijd...

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken