Burn-out: Voorkom een lang ziekteverzuim

Het belang van een juiste behandeling
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

burnout en werk

Jouw voordeel als werkgever

Burn-out en het belang van een juiste behandeling

Door een medewerker te laten behandelen voor een probleem wat niet juist is gediagnostiseerd, kun je aanvoelen dat de behandeling ook onnodig lang (zo niet oneindig) zal duren. Ook behandelingen, die door niet gespecialiseerde hulpverleners worden gegeven (daar hoort ook de psycholoog bij) kunnen zeer vertragend tot zelfs zonder enig resultaat eindeloos doorlopen. Als werkgever blijf je verantwoordelijk voor je medewerker. Deze zorgplicht betekent dat je jouw medewerker moet faciliteren in het herstel van de beroepsziekte. Ook het vergoeden van de kosten van de hulpverlening valt hieronder. Daarnaast moet je de loonkosten blijven betalen als je eigen risicodrager bent. 

Ook als de medewerker niet meer bij jou in het bedrijf werkzaam is. Heb je niet conform de Wet Verbetering Poortwachter gehandeld, dan kun je als werkgever verantwoordelijk blijven voor de loonkosten tot wel 10 jaar.

Je medewerker komt BETER terug

Want als werkgever profiteer je van het resultaat

Doordat je als werkgever jouw verantwoording neemt, ben je in staat om de medewerker het maximale te bieden om zo snel mogelijk weer te kunnen re-integreren. Medewerkers, die zich bij ons melden, hebben in 99% van de gevallen een sterke motivatie. Het is namelijk beslist niet fijn om thuis te moeten zitten met de gevolgen, die horen bij burn-out. Het voordeel van onze behandeling voor jou als werkgever is dat binnen vier weken je medewerker weer op het niveau van re-integratie zit. Voor jou goed, voor je organisatie goed, voor je medewerker goed en voor de betrokken collega’s goed.

burnout en je team
Burn-out werkgever en werknemer

Bij AANDACHT komt de medewerker tot de verandering die nodig is

Je bespaart uiteindelijk aanzienlijk in kosten

AANDACHT is de specialist op het gebied in behandeling van burn-out en werkstress. Wij weten dat zo snel mogelijk ingrijpen de periode van uitval sterk verkort. Dit heeft als logisch gevolg dat de tijd tussen uitval door ziekmelding en de re-integratie met maanden wordt verkort. Dit bespaart al snel meer dan € 10.000,- per uitval. Tijdens onze trajecten werken we nauw samen met de werkgever en de bedrijfsarts zodat ook aan de wettelijke verplichtingen wordt voldaan. We begeleiden de werkgever in wat er van hem verwacht wordt en wat hij kan bijdragen aan het herstel. Vooral tijdens de re-integratie nemen we hierin een duidelijk begeleidende rol.

En wat nu?

Wij realiseren ons dat dit veel informatie is. En dan is dit nog maar ‘een topje van de ijsberg’ waar je als werkgever mee te maken krijgt.

Heb je ondersteuning nodig bij de stappen, die nodig zijn om succesvol burnout en werkstress aan te pakken, stel dan je vragen aan ons. Als specialisten op dit gebied delen we graag onze kennis, zowel aan de werkgever, bedrijfsarts als aan de werknemer.

Maak gerust vrijblijvend een afspraak met ons. We helpen je graag. Dat kan door het contactformulier in te vullen of direct via 06-12 96 24 86.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Echte hulp of beddenvullen?

Burn-out kliniek

Sinds 2012 zit burn-out niet meer in het handboek van psychische stoornissen, de zogenaamde DSM-5. Hierdoor mag de zorgverzekering het behandeltraject van burn-out niet vergoeden.

Toch zien wij en de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit),  dat regelmatig reguliere zorginstellingen, burn-out dankbaar in hun repertoire opnemen.  Op basis van frauduleuze diagnoses wordt er vervolgens in de reguliere zorg vrolijk op los behandeld, met alle gevolgen van dien…

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!