Burnout Herstel Centrum; ook voor werkstress en PTSS

Burnout – herstel bij het enige specialistische centrum van Nederland

Welkom bij het enige centrum in Nederland dat gespecialiseerd is in het behandelen van burnout, werkstress en PTSS. In dit centrum behandelen wij uitsluitend mensen, die last hebben van werkstress, overspannen, PTSS en burnout. Deze problematiek vraagt om een specialistische aanpak die we hier in het bijzonder voor hebben ontwikkeld. Onze aanpak is daarmee uniek, gericht op het individu en de daarbij behorende hulpvraag vanuit een multidisciplinaire focus. Drugs, alcohol of andere verslavingsproblematiek of lichamelijk revaliderende patiënten kom je bij ons niet tegen.

Een bijzondere locatie…

In het puntje van Zuid-Limburg, op de grens met België en Duitsland, in de gemeente Vaals staat een unieke karakteristieke hoeve waarin ons Burnout Herstel Centrum gevestigd is. De unieke historische omgeving is niet alleen voor velen een geliefde vakantiebestemming, maar juist zeer geschikt om terug te gaan naar de essentie. Gelegen tussen weilanden, fruitgaarden en bos brengen we je terug naar de basis van jou als persoon. Onze locatie vormt hiermee een belangrijk ingrediënt in de therapeutische behandeling. Rondom het binnenplein van de carré hoeve zijn een zestal appartementen beschikbaar voor het verblijf tijdens de burnout behandeling. Deze unieke locatie biedt je de rust, ruimte en bezinning. Vaals heeft niet voor niets het bekende keurmerk ‘Citta Slow’. Citta Slow

Ons uniek burnout concept

Op deze unieke locatie in het zuiden van Limburg ben je in een totaal andere omgeving. Het lijkt ver weg, en toch zijn we dichtbij. Ons unieke concept is de combinatie tussen kort intern verblijven en intensieve individuele coaching en begeleiding. Daardoor ben je in staat om binnen een paar weken te starten met re-integreren op je werk. Juist doordat wij je uit je normale omgeving halen, wordt je teruggeworpen op jezelf. Het dwingt je om naar jezelf te kijken. De intensiviteit van de burnout behandeling zorgt ervoor dat je snel tot inzicht komt in hoe je in elkaar steekt en waarom je in een burnout bent gekomen. Dit zorgt er voor dat je met onze coaching zelf in staat bent om tot verandering te komen en te herstellen van je burnout.

Geen maandenlang verzuim

Een burnout hoeft geen maanden te duren. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt om weer terug te keren naar je werk. De drempel wordt steeds hoger. Waar een ander behandeltraject een half jaar voor nodig heeft, hebben wij binnen twee midweken opgelost. Door snel weer aan de slag te gaan en deel te nemen aan het arbeidsproces, herstel je sneller van je burnout. Uiteraard is de intensiviteit van de re-integratie volledig afgestemd op wat jij op dat moment aan kunt.

Dankzij onze burnout coaching kom je communicatief sterker terug op je werk, ben je in staat om vanuit verbinding je grenzen aan te geven, werk je effectiever en haal je meer uit je eigen talent.

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Als je medicatie van de arts krijgt voorgeschreven, wees dan kritisch. Maak een goede afweging tussen “kosten en baten”. Kijk naar de gevolgen op lange termijn. En vraag eens aan je huisarts of hij zijn eigen voorgeschreven medicatie zelf zou innemen.

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken