Het Burn out Herstel Centrum
van Nederland, gelegen in het prachtige Limburgse heuvelland
Onze aanpak Onze behandelaars

aandacht 25 jaar

Welkom bij hét Burn-out Herstel Centrum van Nederland!

Marcel over burn-out op radio 1Marcel Rijntjes op radio 1 over burn-out in het programma Druktemakers.

Het programma Druktemakers van Luc Sarneel behandelde zaterdag 18 november 2017 het onderwerp burn-out. Marcel heeft als deskundige in het eerste uur van het programma uitgelegd wat een burn-out is en wat het met je doet. Luisteraars konden inbellen en hun vragen aan Marcel stellen. Luister hier

 


Herstel van je burn out bij het enige specialistische centrum van Nederland

Welkom bij het enige centrum in Nederland dat gespecialiseerd is in het behandelen van burn out, werkstress en PTSS. In dit centrum behandelen wij uitsluitend mensen, die last hebben van werkstress, overspannen, PTSS en burn out. Deze problematiek vraagt om een specialistische aanpak die we hier in het bijzonder voor hebben ontwikkeld. Onze aanpak is daarmee uniek, gericht op het individu en de daarbij behorende hulpvraag vanuit een multidisciplinaire focus. Drugs, alcohol of andere verslavingsproblematiek of lichamelijk revaliderende patiënten kom je bij ons niet tegen.

Een bijzondere locatie...

In het puntje van Zuid-Limburg, op de grens met België en Duitsland, in de gemeente Vaals staat een unieke karakteristieke hoeve waarin ons Burn Out Herstel Centrum gevestigd is. De unieke historische omgeving is niet alleen voor velen een geliefde vakantiebestemming, maar juist zeer geschikt om terug te gaan naar de essentie. Gelegen tussen weilanden, fruitgaarden en bos brengen we je terug naar de basis van jou als persoon. Onze locatie vormt hiermee een belangrijk ingrediënt in de therapeutische behandeling. Rondom het binnenplein van de carré hoeve zijn een zestal appartementen beschikbaar voor het verblijf tijdens de behandeling. Deze unieke locatie biedt je de rust, ruimte en bezinning. Vaals heeft niet voor niets het bekende keurmerk 'Citta Slow'.  Citta Slow

Ons uniek concept

Op deze unieke locatie in het zuiden van Limburg ben je in een totaal andere omgeving. Het lijkt ver weg, en toch zijn we dichtbij. Ons unieke concept is de combinatie tussen kort intern verblijven en intensieve individuele coaching en begeleiding. Daardoor ben je in staat om binnen een paar weken te starten met re-integreren op je werk. Juist doordat wij je uit je normale omgeving halen, wordt je teruggeworpen op jezelf. Het dwingt je om naar jezelf te kijken. De intensiviteit van de behandeling zorgt ervoor dat je snel tot inzicht komt in hoe je in elkaar steekt en waarom je in een burn out bent gekomen. Dit zorgt er voor dat je met onze coaching zelf in staat bent om tot verandering te komen en te herstellen van je burnout.

Geen maandenlang verzuim

Een burn out hoeft geen maanden te duren. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt om weer terug te keren naar je werk. De drempel wordt steeds hoger. Waar een ander behandeltraject een half jaar voor nodig heeft, hebben wij binnen twee midweken opgelost. Door snel weer aan de slag te gaan en deel te nemen aan het arbeidsproces, herstel je sneller van je burn out. Uiteraard is de intensiviteit van de re-integratie volledig afgestemd op wat jij op dat moment aan kunt.

Dankzij onze coaching kom je communicatief sterker terug op je werk, ben je in staat om vanuit verbinding je grenzen aan te geven, werk je effectiever en haal je meer uit je eigen talent.