Burn-out?! – Gefeliciteerd!

Metafoor, Opinie

Je hebt een burn-out? Wat een cadeau!

Sneller, sneller, sneller en het liefst allemaal perfect – dat is de tijdgeest van tegenwoordig. Het mooie, nee zelfs perfecte plaatje is het streven voor velen. Door sociale media, de baas en het gezin voelen wij een constant beroep op onze beschikbaarheid. Het leven bestaat meer en meer uit moeten – wij worden geleefd. De cijfers liggen er niet om, steeds meer mensen lopen zichzelf voorbij.

Het resultaat: BURN-OUT! Velen durven er niet open voor uit te komen, aangezien het perfecte plaatje dan een deuk zou kunnen oplopen. Nog steeds heerst er een soort taboe op dit onderwerp, terwijl de fora en besloten facebook groepen overlopen met mensen die hun verhaal kwijt willen, ervaringen willen delen en eigenlijk met z’n allen roepen om erkenning.

…eindelijk de kans…

De diagnose burn-out lijkt op het eerste gezicht voor velen een ramp. Ze hebben gefaald. Kunnen de druk niet aan en doen onder aan collega’s. De normaal zo sterke doorzetter kan ineens niets meer en zit ziek thuis. Hoe moet het verder? Komt dit ooit nog goed? Op het moment dat iemand er midden in zit, lijkt het een hopeloze situatie. Maar een burn-out hoeft geen ramp te zijn. In tegendeel: een burn-out heeft altijd een betekenis. Het is een enorm cadeau!

…om naar jezelf te kijken!

Je moet hem alleen weten uit te pakken…. De burn-out zet je helemaal stil. Je kan en vooral moet even helemaal niets. Met behulp van de juiste therapie worden de kaarten opnieuw geschud. Je krijgt de kans om uit de molen van dagelijkse verplichtingen te stappen en stil te staan bij jezelf. Bij: Wie ben je? Waar sta je eigenlijk voor? Wat vind je belangrijk? Waarom doe je wat je doet? Door naar je eigen patronen en overtuigingen te kijken en bewust te worden van je belemmeringen, ontstaat ruimte voor jouw echte IK. Vanuit een ander perspectief ga je je leven opnieuw bekijken en bewuste keuzes maken. Je wordt dan niet meer geleefd door de ander, maar bepaalt zelf je eigen weg.

Als je hem goed weet uit te pakken is een burn-out een enorm cadeau!

Dit artikel is verschenen in het Spiegelbeeld Magazine.

Meer informatie over:

Symptomen bij Burn-out | Onze behandeling | Burn-out klachten
| Het gevaar van verkeerde labels

Neem contact met ons op

1 Reactie

 1. Eline

  Mooiste cadeau wat ik ooit kon krijgen. Dankzij mijn burn-out ben ik nu in staat om continue te relativeren hoe het met mij gaat, wat ik kan verbeteren en te kijken naar wat er goed gaat. Ik ben “geland” in mijn eigen lichaam en kan hier niet meer omheen. Marcel en Marloes leerde mij om eerlijk naar mezelf te kijken en hielden mij echt een spiegel voor. Zonder hun stond ik nu zeker niet waar ik nu sta en weet ik zeker dat ik nog altijd met die loodzware rugzak op mijn rug mijn leven door zou moeten.

  Een burn-out is niet makkelijk, sommige momenten is het ronduit k*t en kon ik alles wel vervloeken, want 23 zijn en niks kunnen is niet leuk. Maar voor mij is het het allermooiste geschenk wat ik kon krijgen. Dagelijks werk ik aan mezelf, durf ik mezelf aan te kijken in de spiegel en te zeggen wat ik fout of goed deed, pas ik mezelf aan en vooral; ik ga mee met de flow van het leven. Ik ben dankbaar voor het leven en geniet van de kleine dingen. Ik voel emoties tot diep in mijn ziel, waar ik eerder niks kon voelen staan de tranen nu in mijn ogen als ik iets moois zie of meemaak. Ik ben eerlijk naar mijn omgeving als het even niet gaat en durf om hulp te vragen.

  Marcel en Marloes zijn DE personen die hierbij enorm geholpen hebben, en zelfs een jaar later denk ik nog vaak aan hun terug. Maar, uiteindelijk moet je het zelf doen. Ik ben degene die moest veranderen, en alleen met een eerlijke spiegel van Marcel en Marloes kon ik die verandering maken.

  Ik ben dankbaar♡

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!