Herstellen van je burn-out

Afstand nemen om tot jezelf te komen
Wat is een burn-outWat zijn de symptomen?

Heb jij burn-out klachten?

Herstel middenin de natuur van je burn-out

Een burn-out vraagt om aandacht

Herstellen van je burn-out

Je hebt een burn-out en daarvan wil je natuurlijk herstellen. In het woud van internet vind je heel veel informatie over wat je zou moeten doen. Vaak richten deze tips zich op symptoombestrijding. Een burn-out voel je namelijk vooral lichamelijk in de vorm van symptomen

Herstellen doe je niet alleen lichamelijk

Het is dan ook logisch dat je de oplossing op het lichamelijke vlak zoekt. Adviezen als ‘Ga rustig aan doen’. ‘Ga leuke dingen doen’. ‘Maak een lijstje van energiegevers en energienemers’. ‘Kom in beweging’. Het helpt allemaal een beetje. Maar het blijft allemaal een beetje aan de oppervlakte. Terwijl de sleutel tot de oplossing van je burn-out in de diepte van jezelf zit. Door jezelf te bevrijden van jouw gedachten en je gedrag, die je tegenhouden en je uitputten. En dat doe je door voor de juiste behandeling van je burn-out te kiezen.

burn-out klachten en blijven werken
burnout en werken

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden

Mentaal en fysiek herstellen van je burn-out

Een burnout is niet alleen lichamelijk merkbaar. Ook mentaal merk je dat het niet meer gaat. Een wattig hoofd. Het gevoel dat je niet meer helder na kunt denken. Vermoeidheid. Om te begrijpen hoe dit ontstaat, moet je weten wat een burn-out is

Door te kijken naar jezelf, bevrijd je jezelf

Een burn-out is in het kort uitgelegd een overbelast stress systeem. Daardoor raken lichaam en geest uit balans. 

Je haalt steeds minder voldoening uit dat wat je aan het doen bent. Of dit nu werk is of privé. Omdat je de voldoening mist, voel jij je steeds minder happy. Je hebt het idee dat je voortdurend onder druk staat. Om te overleven, schieten beweging en sport erbij in. Je neemt minder deel aan sociale activiteiten. En eigenlijk wordt juist daardoor de negatieve spiraal ingezet. Want je maakt lichamelijk steeds minder endorfine aan. Met als gevolg psychosomatische klachten. Daarom is het nodig om niet alleen lichamelijk te herstellen van je burn-out. Maar ook mentaal. En dat gaat verder dan alleen rust nemen. Want als je niet in je patronen verandert, verandert er ook niets aan hoe je de dingen doet. Voor je het weet, zit je dan weer in dezelfde situatie. Tijd dus om het fundamenteel aan te pakken.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Herstellen door de juiste burn-out behandeling

Je hebt een burn-out en je wilt daarvan herstellen. Juist ook omdat je er niet nog een keer in terecht wilt komen. Wat je dan nodig hebt is een behandeling op maat. Een behandeling die je helpt in de diepte. Om tot verandering te komen. Want daar vraagt een burn-out om. 

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn namelijk je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uiteindelijk uitgeput bent geraakt. Met een gevoel dat het even niet meer gaat. 

Gefeliciteerd! Je bent bij ons aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

De focus moet daarom niet liggen op het symptoom waar je last van hebt: lichamelijke klachten en depressieve gevoelens. Het gaat er juist om, om erachter te komen door welke patronen je in deze situatie terecht bent gekomen. Waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

Onze filosofie “Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

De ervaring van Tamara:

“Hier moet ik naartoe!”

“Je krijgt een enorme spiegel voorgehouden. Je kunt de coaches niet voor de gek houden”, vertelt Tamara. Door de ademhalingsoefeningen en SRO (Stress Reductie Oefening) wordt zij rustiger en kan zij weer ontspannen.

De bewegingstherapie leert haar om haar energie en inzet te doseren. Presteren op 70%, dat kon Tamara eerder niet. Zeker niet als voormalig topsportster. Het was voor haar altijd alles of niets – de berg oprennen met 110% en er dan achter komen dat de top nog niet bereikt is. Ze leert door de bewegingstherapie haar grenzen kennen en deze beter te bewaken. En ze krijgt het vertrouwen in haar lichaam terug. In deze tijd begint zij weer met hardlopen.

Na de eerste midweek intern is zij van haar paniekaanvallen af en… ze hoort de vogeltjes weer fluiten!

Wat Tamara echter nooit meer zal vergeten, is dat ze de knuffel van haar kinderen eindelijk weer kon voelen.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!