Afstand nemen om tot jezelf te komen

Herstellen van je burn-out

Wat is een burn-outWat zijn de symptomen?

Heb jij burn-out klachten?

Herstel middenin de natuur van je burn-out

Stap 3 van de 8 stappen naar herstel

Herstellen van je burn-out door afstand te nemen

Uit je eigen omgeving zijn, dwingt je om de focus op jezelf te leggen

Om te herstellen van je burnout, heb je een goede behandeling nodig. Onze focus is dat we jou uit je eigen omgeving halen. Door afstand te nemen, ontkom je niet meer aan jezelf en je eigen patronen. Je bent letterlijk uit je dagelijkse leven en verplichtingen, die je normaal gesproken afleiden om niet tot de essentie te hoeven komen. Bovendien voorkom je zo dat je nog verder terugvalt. Niet alleen je werk, maar ook je privéleven zorgt voor de nodige druk en afleiding. Door je uit je gewende situatie en de dagelijkse omgeving te halen, kun je optimaal herstellen van je burn-out. Je valt hierdoor terug op jezelf. Het proces in je hoofd gaat na de gesprekken hier aan tafel nog door. En dat zonder vertroebeling en goedbedoelde adviezen van buitenaf. Je wordt letterlijk teruggeworpen op jezelf. En daar ligt ook het antwoord naar jouw herstel.

Herstellen van je burn-out door zelfreflectie

Herstellen van burnout doe je door goed te reflecteren op jezelf. Om tot de essentie van je gedragspatronen te komen, is het nodig om je uit jouw bekende omgeving te halen en daardoor alle dagelijkse verantwoordelijkheden en omstandigheden weg te nemen. Dit zorgt ervoor, dat je helemaal terug komt bij jezelf en dat je zonder druk van je omgeving kunt herstellen van burnout, om laagje voor laagje steeds dichter bij jezelf te komen.

Je komt tot de essentie in jezelf

Op onze locatie Hoeve de Linde  heb jij de mogelijkheid om te herstellen van burnout door intern in één van onze appartementen te verblijven. Daardoor ben je helemaal met jezelf bezig, los van je omgeving. Je krijgt een intensieve behandeling, waarbij je gaat merken dat we snel tot de kern van je probleem komen. Met meerdere sessies per dag en een multidisciplinaire aanpak, waarbij onze bewegingsdeskundige je ook lichamelijk in beweging brengt, lukt herstellen van burnout binnen enkele weken en met duurzaam resultaat. Bij ons kom je tot verandering, waarbij wij bij jou het vermogen naar boven halen om het probleem zelf op te lossen. Hierdoor zet je enorme stappen in het herstellen van burnout.

Lees hier meer over onze specifieke aanpak in behandeling van burn-out, uiteengezet in de 8 stappen naar herstel.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

De ervaring van Tamara:

“Hier moet ik naartoe!”

“Je krijgt een enorme spiegel voorgehouden. Je kunt de coaches niet voor de gek houden”, vertelt Tamara. Door de ademhalingsoefeningen en SRO (Stress Reductie Oefening) wordt zij rustiger en kan zij weer ontspannen.

De bewegingstherapie leert haar om haar energie en inzet te doseren. Presteren op 70%, dat kon Tamara eerder niet. Zeker niet als voormalig topsportster. Het was voor haar altijd alles of niets – de berg oprennen met 110% en er dan achter komen dat de top nog niet bereikt is. Ze leert door de bewegingstherapie haar grenzen kennen en deze beter te bewaken. En ze krijgt het vertrouwen in haar lichaam terug. In deze tijd begint zij weer met hardlopen.

Na de eerste midweek intern is zij van haar paniekaanvallen af en… ze hoort de vogeltjes weer fluiten!

Wat Tamara echter nooit meer zal vergeten, is dat ze de knuffel van haar kinderen eindelijk weer kon voelen.