Hulp bij burn-out

De juiste begeleiding bij burn-out
Hoe wij je gaan helpenInterne opname

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

burnout of depressie

Hoe wij jou helpen!

De juiste hulp bij burn-out krijgen

Je bent op zoek naar hulp bij je burn-out. Welkom in het Burn-out Herstel Centrum van AANDACHT. Gelegen in Vaals, middenin de natuur. Op een plek waar je vanuit rust kunt werken aan je herstel met onze unieke behandeling.

Waarom ben je in deze situatie gekomen?

De essentie van onze behandeling is dat we kijken naar de oorzaak van jouw burn-out. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor wat je doet. Dat klinkt wellicht in eerste instantie vreemd. Voor je gevoel wordt je gedrag veroorzaakt door omstandigheden. 

Door een opmerking van iemand. Door de verantwoordelijkheden, die bij je functie horen. Door wat anderen van jou verwachten. Waar wij naar kijken, is waarom je doet wat je doet. En dat antwoord zit in jezelf.

De sleutel tot verandering

Je hebt een burn-out… Maar waarom?

De oorzaak achterhalen van je burn-out is belangrijk om er niet nog een keer last van te krijgen. Onze begeleiding bij een burn-out is er op gericht om je bewust te maken van jezelf. Van je gedrag en de overtuigingen, die hierachter zitten. Hier zit namelijk de oorzaak waarom je in een burn-out terecht bent gekomen.

Alleen door naar jezelf te kijken, kom je los van het probleem

Door je dit te realiseren, krijg je zelf de regie over jouw situatie weer in handen. Dit betekent dat je verder kijkt dan alleen naar de omstandigheden en daaraan gekoppelde gebeurtenissen. Je gaat dieper kijken naar jezelf. En dan kom je terecht bij je eigen gewoontes. En dan vooral: je onbewuste handelen. Dat, waar je niet over nadenkt en automatisch gebeurt. Totdat je er bewust van wordt. Vanuit reflectie. Dat is wat wij doen. Niet om vervelend te zijn, maar juist om je te helpen. Want alleen dan kom je voorgoed uit je burn-out.

Burn-out herstel in weken

Je bent zelf verantwoordelijk voor je burn-out

Door de reflectie kom je vanzelf tot de realisatie dat je zelf verantwoordelijk bent voor je burn-out. Het goede nieuws is daarbij: dan kun je er ook zelf wat aan doen.

Oplossen door te veranderen

Je kunt je omgeving niet veranderen. Wel jezelf en de manier waarop jij met je omgeving omgaat. Zodat jij veel prettiger voor jezelf in je werk en in je privé leven komt te staan. Dat is waar ons accent in de behandeling bij burn-out op ligt: je krijgt de regie over je eigen gedachten en gedrag.

In de spiegel van jezelf kijken

Door je te reflecteren, maken we je bewust van jezelf. Daarbij gaan wij altijd een stap dieper dan alleen datgene wat je laat zien: je gedrag. Gedrag komt voort uit motivatie. Dit is de ‘Waarom’ van dat wat je doet. En dat ontdekken we samen met jou hier bij ons aan tafel. Confronterend om dit te onderzoeken. Spannend. Maar ook zeer verhelderend. En ontzettend bijzonder en bevrijdend.

herstel van je burn-out, zoek de oorzaak

Intensief, confronterend en zeer verhelderend

Hoe pakken wij de begeleiding bij burn-out aan?

Naast het feit dat we je bewust maken van je gedrag, leggen we ook de aandacht op het effect van dit gedrag. Op jezelf. En op je omgeving.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Een burn-out vraagt om een persoonlijkheidsverandering. De vraag is: sta je open om naar je eigen patronen te kijken. Om te ontdekken waarom je doet wat je doet. En klopt dat eigenlijk wel met wie je daadwerkelijk bent en wilt zijn?

Onze begeleiding bij je burn-out

uitgelegd in acht stappen
In deze video leggen we uit hoe we onze begeleiding bij burn-out aanpakken. We leggen de acht stappen uit, waaruit onze behandeling en begeleiding bestaat. Voor iedereen zijn deze stappen hetzelfde. Echter, de inhoud van de stappen verschilt per persoon. Juist omdat het om jouw eigen levensverhaal gaat. En die is voor iedereen anders.

Pak de regie over je eigen leven terug

Hulp bij jouw burn-out vanuit zelfredzaamheid

Iedereen heeft zijn eigen unieke levensverhaal te vertellen en te ontdekken. De manier waarop wij de hulp aanbieden bij burn-out is niet door je te redden. We helpen je juist door je in je eigen zelfredzaamheid te zetten. Want dan kun je in de toekomst elke situatie aan. Het leven blijft je namelijk uitdagen. Anders zou het wel heel erg saai worden.

Zelfreflectie
Je zelfredzaamheid ontstaat wanneer je zelfbewust wordt. Dan word je meester over je eigen brein. En dan ben je in staat om de patronen los te laten, die je in de weg zitten. Daar ligt de focus op in de begeleiding die wij bieden bij jouw burn-out. De confrontatie met jezelf waardoor het verlangen om tot verandering te komen, ontstaat. Zodat jij je vrij voelt.

burn-out signaleren

Interne opname
Het kracht van onze succesvolle aanpak is dat je intern verblijft in ons Burn-out Herstel Centrum. Ook als je geen (volledige) burn-out hebt. Juist door kort en intensief aan jezelf te werken in een midweek tijd, zorgt dit er voor dat je tot de noodzakelijke verandering komt. Dat wordt versterkt door je uit je eigen omgeving te halen. De focus ligt daarmee volledig op jezelf. Zonder afleiding van je omgeving. Los van alle ‘goede’ externe raadgevers. Pas dan kun je ontdekken wie je bent. Waarom je doet wat je doet. Pas dan kom je terug bij de essentie van je ZELF. Confronterend, verhelderend, berustend, bevrijdend.

Nazorg
Belangrijk onderdeel van het traject is nazorgTerug naar je eigen omgeving. Daar ga je ervaren wat je aan inzichten allemaal hebt meegekregen en hebt ontdekt tijdens je behandeling in Vaals. In een online omgeving geven we je de nazorg die je nog eventueel nodig hebt. Want het is een groeiproces. De nieuwe ervaringen in je eigen omgeving, heb je nodig om de stappen te kunnen zetten in je ont-wikkelingsproces. Tijdens dit proces begeleiden we je. Met als doel om ons zo snel mogelijk overbodig te maken in jouw leven.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Ontdek wie je echt bent

Wil je onze hulp bij jouw burn-out?

Dan ben je van harte welkom op een kennismakingsgesprek. Een goede klik tussen jou en je hulpverlener is essentieel voor een goed burnout herstel. Daarom kom je bij ons altijd eerst op een kennismakingsgesprek. Deze is gratis en vrijblijvend. Tijdens deze kennismaking maken wij een inschatting hoe diep jij in je burn-out zit. Om je de juiste hulp bij burn-out te bieden. Want onze behandeling bij burn-out is altijd maatwerk.

Bereid je op dit gesprek voor door op onze site niet alleen te kijken naar wat een burn-out is. Het is ook belangrijk om te weten hoe het zit met de vergoeding van onze behandeling. En lees bijvoorbeeld ook onze tips over burn-out.

Zorg voor de juiste diagnose bij burnout

Voor jouzelf is belangrijk dat je de juiste diagnose gesteld krijgt. De juiste diagnose geeft je het recht op de passende behandeling. Ben je daarbij bewust van het grote verschil tussen een depressie en een burnout. Voor het krijgen van de juiste behandeling en daarmee de best hulp bij burnout is de diagnose ‘Burn-out’ op papier ontzettend belangrijk. Je kunt hiervoor het beste terecht bij je huisarts.

Een burnout vraagt om een gespecialiseerde behandeling

Het ‘behandelen’ van burnout vraagt om een gespecialiseerde aanpak. Die is voor iedereen anders, omdat de oorzaak van de burn-out of werkstress per persoon verschilt. Neem niet zo maar genoegen met een doorverwijzing naar een standaard traject. Maak voor de juiste hulp bij burnout eerst kennis met de hulpverleners om te bepalen of ze ook bij jou en jouw hulpvraag passen. Alleen dan kun jij ook de hulp verwachten, die je nodig hebt.

Hulp nodig bij je burn-out?

Plan een adviesgesprek bij ons
Als je last hebt van een burn-out dan is het fijn om met een specialist te kunnen praten over wat je nu moet doen. Daarvoor hebben wij de mogelijkheid gecreëerd om bij één van onze specialisten een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Je probleem wordt gefaciliteerd!

“Fijne” hulp bij burn-out

Op fora of in gesprek met mensen kom ik wel eens de uitspraak tegen: “Ik heb fijne hulp gehad” of “Dat was een fijne hulpverlener”. Laat dit nu juist de mensen zijn, die al maanden in een burn-out zitten of al eens eerder een burn-out hebben gehad en er nu wederom door geveld worden.

Wat is “fijne hulp”? Hoe ziet een sessie er dan uit, vraag ik me af. Het blijkt dat fijne hulp vaak te maken heeft met een fijn gevoel voor de cliënt. Een meegaande behandelaar, die vooral bevestigt wat de cliënt wil horen. Het doet me denken aan dokter Rossi uit Gooische Vrouwen. Veel ja knikken, gehoor geven aan de vele voorbeelden en meegaan in het probleem.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een adviesgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!