Hulp bij burn-out

Vind de juiste behandeling bij burn-out
Wat is een burn-outWat zijn de symptomen?

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Stap 2 van de 8 stappen naar herstel

De juiste hulp bij burn-out zoeken

Een goede klik tussen jou en je hulpverlener is essentieel voor een goed burnout herstel. Daarom kom je bij ons altijd eerst op een kennismakingsgesprek. Deze is gratis en vrijblijvend. Tijdens deze kennismaking kunnen wij een inschatting maken of jij inderdaad een burnout hebt en of wij in jouw geval de juiste hulp bij burnout kunnen bieden.

Zorg voor een juiste diagnose bij burnout

Voor jouzelf is belangrijk dat je eerst de juiste diagnose  gesteld krijgt. Ben je daarbij bewust van het grote verschil tussen een depressie  en burnout. Je kunt hiervoor het beste terecht bij je huisarts. Voor het krijgen van de juiste behandeling  en daarmee de best hulp bij burnout is de diagnose ‘Burn-out’ op papier van je huisarts ontzettend belangrijk. Daarmee kun je naar de bedrijfsarts om samen te bespreken welk traject het beste bij jou past.

Onze unieke werkwijze in de hulp bij burnout is dat we in samenwerking met je werkgever, je bedrijfsarts en/of arboarts bouwen aan jouw herstel. Waarbij niet alleen je werkgever op de hoogte blijft van jouw vooruitgang, juist ook je partner betrekken we er intensief bij.

Burnout vraagt om een gespecialiseerde behandeling

Het ‘behandelen’ van burnout vraagt om een gespecialiseerde aanpak. Dat is voor iedereen anders, omdat de oorzaak van de burn-out of werkstress per persoon verschilt. Neem niet zo maar genoegen met een doorverwijzing naar een standaard traject. Maak voor de juiste hulp bij burnout eerst kennis met de hulpverleners om te bepalen of ze ook bij jou en jouw hulpvraag passen. Alleen dan krijgen zij ook de kans om je echt te helpen.

Lees hier meer over onze specifieke aanpak in behandeling van burn-out, uiteengezet in de 8 stappen naar herstel.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Je probleem wordt gefaciliteerd!

“Fijne” hulp bij burn-out

Op fora of in gesprek met mensen kom ik wel eens de uitspraak tegen: “Ik heb fijne hulp gehad” of “Dat was een fijne hulpverlener”. Laat dit nu juist de mensen zijn, die al maanden in een burn-out zitten of al eens eerder een burn-out hebben gehad en er nu wederom door geveld worden.

Wat is “fijne hulp”? Hoe ziet een sessie er dan uit, vraag ik me af. Het blijkt dat fijne hulp vaak te maken heeft met een fijn gevoel voor de cliënt. Een meegaande behandelaar, die vooral bevestigt wat de cliënt wil horen. Het doet me denken aan dokter Rossi uit Gooische Vrouwen. Veel ja knikken, gehoor geven aan de vele voorbeelden en meegaan in het probleem.