Burn-out: Informatie voor verwijzers

We werken graag samen met verwijzers
Onze aanpakVerzuimmanagement

Meer weten over onze dienstverlening

Plan een kennismaking

Burnout herstel centrum Aandacht Vaals

Burn-out

Burn-out: wat je als verwijzer over ons moet weten

Uiteraard werken wij graag samen met jou als verwijzer. Deze samenwerking heeft als doel de cliënt beter, sneller en optimaal terug te laten keren in het arbeidsproces. Onze samenwerking is daarbij gestoeld op een aantal belangrijke waarden, die wij als AANDACHT hoog in het vaandel hebben:

We werken samen met cliënt, werkgever en verwijzer aan een optimaal herstel

Waar wij als AANDACHT voor staan

VERTROUWEN: Alle inhoud van de behandeling die wij met de door jou doorverwezen cliënt doorlopen delen wij uitsluitend na schriftelijke toestemming van de cliënt. Wij gaan er daarbij vanuit dat deze informatie daarna ook niet met derden wordt gedeeld zonder schriftelijke toestemming van de cliënt. De behandeling is gericht op het welzijn van de cliënt, daarbij laten wij ons niet leiden door wensen of financiële drijfveren van derden. De cliënt krijgt wat hij of zij nodig heeft. Niet meer en ook niet minder.

EERLIJK: Voor AANDACHT is de wetgeving in Nederland (Wet Verbetering Poortwachter) bindend in de wijze waarop wij omgaan met vergoedingen en kosten. In de wijze van behandeling zullen wij ons altijd aanpassen aan wat voor jouw cliënt het beste resultaat zal opleveren. Dit kan invloed hebben op de snelheid, duur en de verschillende protocollaire elementen van de behandeling. Daarbij horen wij wel graag jouw visie. Immers de juiste behandeling is altijd (op termijn) ook de voordeligste.

SAMEN: Wij verwachten van werkgevers en bedrijfsartsen, die doorverwijzen, een actieve betrokkenheid tijdens de behandeling. Dat wil zeggen dat er regelmatig (telefonisch) overleg zal plaatsvinden om voorgang en resultaat te bespreken.

OPEN: Iedereen, die meer wil weten over onze organisatie, onze succesvolle aanpak en onze werkwijze is van harte welkom. Dit kan gewoon door ons te bellen of online met ons in gesprek te gaan. Maak gerust een afspraak met ons. Wij vertellen graag over ons werk.

Specifieke behandeling gericht op duurzaam herstel

Specialist op het gebied van burn-out, werkstress, PTSS

Welke cliënten je als verwijzer wel en niet bij ons kunt aanmelden:

WEL
Mensen met stress klachten, burn out (verschijnselen), overspannenheid, PTSS en aanverwante klachten zoals bijvoorbeeld somatische pijnen.

NIET
Mensen met problematische drank of drugsverslavingen.  Voor behandeling van medische klachten als rugpijn, problemen met het bewegingsapparaat etc.

Uiteraard mag je altijd met ons sparren over cliënten waarvan je wilt weten of wij deze cases kunnen en willen behandelen. Bel of mail ons gerust, wij adviseren je graag.

burnout symptomen herkennen

We werken nauw samen met bedrijfsartsen, arboartsen en werkgevers. Persoonlijk contact en het uitwisselen van ervaringen om onze dienstverlening nog verder te verbeteren, zien we als een hoge meerwaarde. Cliënten kun je aanmelden via ons “Verwijzersformulier”. Deze sturen wij op verzoek per mail toe.

Geen wachtlijsten

Het aantal cliënten, dat wij kunnen helpen, is beperkt. Voor behandeling zal altijd een kennismakingsgesprek vooraf gaan. Daarbij kan de cliënt, samen met ons als behandelaar, bepalen of het starten van een therapie wenselijk en zinvol is. Wij hebben geen wachtlijst. Zodra wij geen plek hebben, verwijzen wij door naar een gespecialiseerde collega.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

NZa controleert

Frauduleuze burn-out declaraties

Helaas blijken voor veel artsen de verschillen tussen burn-out en depressie niet duidelijk, of wordt er bewust met verkeerde diagnoses gewerkt.

Juist voor bedrijfsartsen, die in het belang van een werkgever handelen, kan een andere diagnose dan burn-out voordelig zijn, aangezien de kosten dan niet op de werkgever, maar op de zorgverzekering verhaald kunnen worden. Een eerlijke en adequate diagnose van de huis- en/of bedrijfsarts is de eerste stap naar een goede behandeling.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!