Lichamelijke symptomen bij burn-out

Welke symptomen horen bij een burn-out
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

burn-out klachten zet je stil

Een burn-out is tweeledig

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden

Een burnout is tweeledig; naast geestelijke uitputting heb je ook te maken met lichamelijke overbelasting. Wat er lichamelijk met je gebeurt bij een burn-out is vrij eenvoudig uit te leggen: de chemische processen in de hersenen raken uit balans waardoor er een kettingreactie ontstaat, die je lichaam ontregelt. Met als gevolg: prikkelbaar, moe, lusteloos, onrustig, uit balans: burnout.

Psychosomatische klachten

Burn-out creëert onbalans

Door deze onbalans ben je zelf niet meer in staat om de negatieve spiraal te doorbreken. Het is daarom van belang om ook aandacht te besteden aan lichamelijke symptomen burnout en deze te behandelen. Met onze multidisciplinaire behandeling zijn we niet alleen met je in gesprek, maar maken we je ook bewust van het belang van goed zorgen voor je eigen lichaam door beweging en voeding. We bieden je daarin verschillende vormen van ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen aan.

Daarnaast sluiten we onze therapie en behandeling aan op datgene wat je nodig hebt. De elementen van het landschap nemen we bijvoorbeeld daarin mee door letterlijk met je op pad te gaan de bergen in. Op deze manier brengen we lichaam en geest weer in balans.

burnout herstel centrum aandacht limburg
burn-out is uniek

Specialistische aanpak

Gericht op wat jij nodig hebt

Wij geloven niet in standaard oplossingen. Aangezien iedereen uniek is, krijg je datgene wat bij jou als persoon past. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Onze bewegingsdeskundige brengt jou, op je eigen niveau, weer in beweging om de lichamelijke symptomen burn-out te behandelen. Deze persoonlijke en multidisciplinaire behandeling zorgt er al jaren voor dat het terugvalpercentage minder dan 1% is.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Je kunt niet weglopen

Hardlopen bij burn-out

Volgens Marcel Rijntjes en Marloes Lamers van het Burn-out Herstel & Preventie Centrum AANDACHT kun je van een burn-out niet “weglopen”. Hardlopen alleen helpt dus niet. “Wat er lichamelijk met je gebeurt bij een burn-out is vrij eenvoudig uit te leggen: de chemische processen in de hersenen raken uit balans waardoor er een kettingreactie ontstaat, die je lichaam ontregelt” legt Marloes uit. Lichamelijke activiteit zoals hardlopen maar ook wandelen, yoga, SRO etc. zijn een belangrijk onderdeel van de therapie. 

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!