Lichamelijke symptomen bij burn-out

Welke symptomen horen bij een burn-out
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

burn-out klachten zet je stil

Een burn-out is tweeledig

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden

Een burnout is tweeledig; naast geestelijke uitputting heb je ook te maken met lichamelijke overbelasting. Wat er lichamelijk met je gebeurt bij een burn-out is vrij eenvoudig uit te leggen: de chemische processen in de hersenen raken uit balans waardoor er een kettingreactie ontstaat, die je lichaam ontregelt. Met als gevolg: prikkelbaar, moe, lusteloos, onrustig, uit balans: burnout.

Psychosomatische klachten

Burn-out creëert onbalans

Door deze onbalans ben je zelf niet meer in staat om de negatieve spiraal te doorbreken. Het is daarom van belang om ook aandacht te besteden aan lichamelijke symptomen burnout en deze te behandelen. Met onze multidisciplinaire behandeling zijn we niet alleen met je in gesprek, maar dagen wij je ook lichamelijk uit. Met verschillende vormen van beweging en ontspanning onder persoonlijke begeleiding van onze bewegingsdeskundige.

burnout herstel centrum aandacht limburg
burn-out is uniek

Specialistische aanpak

Gericht op wat jij nodig hebt

Wij geloven niet in standaard oplossingen. Aangezien iedereen uniek is, krijg je datgene wat bij jou als persoon past. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Onze bewegingsdeskundige brengt jou, op je eigen niveau, weer in beweging om de lichamelijke symptomen burn-out te behandelen. Deze persoonlijke en multidisciplinaire behandeling zorgt er al jaren voor dat het terugvalpercentage minder dan 1% is.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Je kunt niet weglopen

Hardlopen bij burn-out

Volgens Marcel Rijntjes en Marloes Lamers van het Burn-out Herstel & Preventie Centrum AANDACHT kun je van een burn-out niet “weglopen”. Hardlopen alleen helpt dus niet. “Wat er lichamelijk met je gebeurt bij een burn-out is vrij eenvoudig uit te leggen: de chemische processen in de hersenen raken uit balans waardoor er een kettingreactie ontstaat, die je lichaam ontregelt” legt Marloes uit. Lichamelijke activiteit zoals hardlopen maar ook wandelen, yoga, SRO etc. zijn een belangrijk onderdeel van de therapie.