Lichamelijke symptomen burn out

Lichamelijke symptomen bij burn out…

Bij AANDACHT pakken we zowel de geestelijke oorzaak als de lichamelijke symptomen van burn out aan, zodat lichaam en geest weer in balans komen.

…want lichaam en geest zijn met elkaar verbonden…

Een burn-out is tweeledig: naast geestelijke overbelasting heb je ook te maken met lichamelijke overbelasting. Wat er lichamelijk met je gebeurt bij een burn-out is vrij eenvoudig uit te leggen: de chemische processen in de hersenen raken uit balans waardoor er een kettingreactie ontstaat, die je lichaam ontregelt. Met als gevolg: prikkelbaar, moe, lusteloos, onrustig, uit balans: burn-out.

…burn out creëert onbalans en daardoor psychosomatische klachten…

Door deze onbalans ben je zelf niet meer in staat om de negatieve spiraal te doorbreken. Daarom is het van belang om ook lichamelijk aandacht te besteden aan je burnout. Met onze multidisciplinaire behandeling zijn we niet alleen met je in gesprek. We dagen je ook lichamelijk uit. Met verschillende vormen van beweging en ontspanning: zoals wandelen, TRE, yin yoga, nordic walking, reiki, etc. Onder persoonlijke begeleiding van ons en specialisten.

…burnout vraagt daarom om een specialistische aanpak, gericht op wat jij nodig hebt.

We hanteren geen standaard, want iedereen is uniek. Je krijgt datgene wat bij jou als persoon past. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Deze persoonlijke en multidisciplinaire behandeling zorgt er al jaren voor dat het terugvalpercentage minder dan 1% is.

Heb ik een burnout?

Ik heb een burnout

Ik heb hulp nodig

Het Burnout Centrum

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Medicatie bij burn-out – Lees de bijsluiter!

Medicatie bij burn-out werkt niet, en toch wordt het regelmatig voorgeschreven... Ruim 1 miljoen mensen slikt antidepressiva, dat staat in een artikel van de Volkskrant uit 2017.  Dit is ca. 6% van de Nederlandse bevolking. Daarbij is volgens het Trimbos-instituut per...

Lees meer

Burnout specialist – Waarom wij afwijken….

Uit je burnout... Hulp, therapieën en behandelingen voor burnout zijn er "en masse"; van yoga retraites, talloze coaches tot ggz instellingen. Deze laatsten waren trouwens ivm frauduleuze diagnoses recent nog in het nieuws, maar dat terzijde... ...dankzij dé burnout...

Lees meer