Lichamelijke symptomen burnout

Lichamelijke symptomen burnout…

Bij AANDACHT pakken we zowel de geestelijke oorzaak als de lichamelijke symptomen bij burnout aan, zodat lichaam en geest weer in balans komen.

…want lichaam en geest zijn met elkaar verbonden…

Een burn-out is tweeledig; naast geestelijke uitputting heb je ook te maken met lichamelijke overbelasting. Wat er lichamelijk met je gebeurt bij een burn-out is vrij eenvoudig uit te leggen: de chemische processen in de hersenen raken uit balans waardoor er een kettingreactie ontstaat, die je lichaam ontregelt. Met als gevolg: prikkelbaar, moe, lusteloos, onrustig, uit balans: burn-out.

…burnout creëert onbalans en daardoor psychosomatische klachten…

Door deze onbalans ben je zelf niet meer in staat om de negatieve spiraal te doorbreken. Het is daarom van belang om ook aandacht te besteden aan lichamelijke symptomen burnout en deze te behandelen. Met onze multidisciplinaire behandeling zijn we niet alleen met je in gesprek, maar dagen wij je ook lichamelijk uit. Met verschillende vormen van beweging en ontspanning onder persoonlijke begeleiding van onze bewegingsdeskundige.

…burnout vraagt daarom om een specialistische aanpak, gericht op wat jij nodig hebt.

Wij geloven niet in standaard oplossingen. Aangezien iedereen uniek is, krijg je datgene wat bij jou als persoon past. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Onze bewegingsdeskundige brengt jou, op je eigen niveau, weer in beweging om de lichamelijke symptomen burn-out te behandelen. Deze persoonlijke en multidisciplinaire behandeling zorgt er al jaren voor dat het terugvalpercentage minder dan 1% is.

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken