Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Informatie over burn-out, Nieuws, Opinie

Zware medicatie…

Medicatie zoals Oxazepam bij burn-out komt schrikbarend vaak voor. Antidepressiva worden volgens een enquête van Radar “off-label” voorgeschreven bij burn-out, rouwverwerking en slaapproblemen. “Pilletje erin – probleem opgelost – volgende patiënt!”

Nu blijkt dat niet alleen Antidepressiva maar ook slaapmedicatie zoals Oxazepam en pijnstillers bij psychosomatische klachten laagdrempelig voorgeschreven worden. Het zijn dezelfde klachten, die ook voorkomen bij burn-out. Om van rugklachten of slaapproblemen af te komen worden medicijnen voorgeschreven. En dan hebben we het niet over een onschuldige Paracetamol. Het gaat hier om middelen, die uiterst verslavend werken. Vergelijkbaar met heroïne…. Sterker nog:

Medicatie, zoals oxazepam bij burn-out is totaal overbodig, onnodig en brengt je alleen maar verder van de oplossing voor je probleem!

…via de huisarts…

Aan de hand van de enquête van Radar wordt duidelijk dat het merendeel van de Antidepressiva niet via een psychiater, maar via een huisarts wordt voorgeschreven. Deze zogenaamde ‘oplossing’ wordt tegenwoordige bijzonder snel en makkelijk ingezet, waarbij het protocol wordt losgelaten. De patiënt wordt niet beschermd, en raakt vervolgens verslaafd aan de verdovende middelen, dankzij de huisarts. Het meest verontrustende in dit geheel, is dat de huisarts niet eens stilstaat bij de gevolgen die hetgeen wat hij voorschrijft, voor jou kan hebben.

Volgens een recente uitzending van “Ellie in de handel” spelen huisartsen een belangrijke rol in de illegale medicijnenhandel. Ritalin en sterke pijnstillers zoals Oxicodon, Fentanyl worden volgens Ellie in de Handel vrij laagdrempelig voorgeschreven. Zowel pijnstillers als ook Antidepressiva en Oxazepam hebben een sterk verslavend effect. Op een gegeven moment is het maximale aantal voor te schrijven pilletjes bereikt en is de patiënt genoodzaakt de verslavende pilletjes ergens anders vandaan te halen: het illegale circuit. Dealers laten zich de medicatie voorschrijven, om ze vervolgens aan anderen te verkopen. En blijkbaar verkrijgen sommige dealers de pillen zelfs direct uit de fabriek. Er ontstaat een markt van dealers en verslaafden, waarbij legale medicatie in het illegale circuit terecht komt – de illegale handel in zware en verslavende medicijnen.

…wees kritisch!

Eenmaal aan deze medicatie begonnen, is het, door het verslavende effect en de bijwerkingen, niet aan te raden om zomaar met deze medicatie te stoppen. Er kunnen namelijk aanzienlijke ontwenningsverschijnselen optreden, tot aan flitsen die je in je hoofd voelt. De dosis moet langzaam afgebouwd worden. Het lichaam moet letterlijk afkicken! Hierdoor kan een verergering van de symptomen optreden, waardoor er weer naar andere medicijnen wordt gegrepen. Een antipsychotica bijvoorbeeld…

Een ander probleem bij medicatie bij burn-out is dat je niet coachbaar bent. Eenmaal verdoofd door de medicijnen komt je niet meer bij je gevoelens en verlangens. Werken aan de oorzaak van het probleem wordt dan erg moeilijk of zelfs onmogelijk.

Als je arts je medicatie voorschrijft, wees dan kritisch. Maak een goede afweging tussen “kosten en baten”. Kijk naar de gevolgen op lange termijn. En vraag eens aan je huisarts of hij zijn eigen voorgeschreven medicatie zelf zou innemen.

Oxazepam bij burn-out  het klinkt onschuldig. Maar wat, als je weet dat het even verslavend is als heroïne! Zou je het dan alsnog nemen?

Meer informatie over:

Symptomen bij Burn-out | Onze behandeling | Burn-out klachten
| Het gevaar van verkeerde labels

Neem contact met ons op

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!