Re-integratie na je burn-out

Hoe ga je weer aan het werk na een burn-out?
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

re-integratie bij burn-out

Weer deelnemen aan de maatschappij is belangrijk voor je herstel.

Re-integratie na je burn-out

Een goede re-integratie na je burnout, zowel in je privéleven als ook op je werk, is voor je herstel essentieel. Aan jezelf werken, kan niet zonder dat je terug in je eigen omgeving bent om te ervaren wat de inzichten doen, die je tijdens je behandeling hebt ontdekt over jezelf.

Een goed herstel begint bij een juiste manier van re-integreren

Tijdens onze behandeling ga je opnieuw jezelf leren kennen in waarom je doet wat je doet. Daarbij stellen we je in staat om dat bij jezelf te veranderen waar je last van hebt. En wat ervoor gezorgd heeft dat je in een burn-out terecht bent gekomen. 

Dit heeft uiteraard ook effect op je eigen omgeving. Immers: je gaat op een andere manier in het leven staan. Bewuster van jezelf en je omgeving. Daarom is het belangrijk om te ervaren hoe dit in de dagelijkse realiteit tot uiting komt. Je zal gaan ervaren wat je eigen verwachtingen zijn. En je leert om duidelijk voor jezelf en anderen je grens aan te geven. Deze ervaring heb je ook nodig om de volgende stappen te kunnen maken in je persoonlijke groei. Tijdens dit proces blijven we je begeleiden en coachen. Want juist de praktijk is de beste leerschool.

Met onze behandeling ben je weer snel aan het werk. Met plezier!

Re-integratie: een belangrijk onderdeel van je herstel

Dankzij onze succesvolle aanpak weten we uit ervaring dat je al na je tweede midweek intern zelf weer graag aan het werk wilt. We bereiken dit bij iedereen, die bij ons in een behandeling zit. Hoe zwaar je burn-out ook is. We werken daarin met een opbouwschema dat op jouw situatie en weerbaarheid is aangepast. Re-integratie na je burn-out betekent namelijk niet dat je gelijk meteen weer vol aan de bak gaat. Het gaat om weer deelnemen. Op jouw tempo.

Bij re-integratie is balans belangrijk

Om na je burn-out op een juiste manier te re-integreren is het belangrijk om je eigen balans te vinden tussen: wat kun je, wat wil je en wat is mogelijk. Daarbij je eigen grens herkennen en verkennen, is essentieel. Je daagt jezelf uit om steeds meer stappen te maken richting volledig herstel. 

burn-out en weer deelnemen

Dit is een belangrijk onderdeel van onze behandeling. Daarom blijven we je in deze fase ondersteunen en coachen. Tijdens de eerste fase van je re-integratie na je burnout gaat het om het opbouwen van arbeidsritme. Daarin monitoren we steeds met jou en eventueel met je werkgever en je bedrijfsarts of het opbouwschema nog van toepassing is en in hoeverre er druk op jou mag worden gelegd. Hoe verder je in je re-integratie bent, hoe meer je gaat ervaren dat je weer verantwoording en druk kunt dragen.

Opbouwschema bij je re-integratie na je burnout

Re-integreren is als trainen voor een marathon. Zoek maar eens een hardloopschema op. Daar zie je dat het opbouwschema in kilometers nooit cumulatief is, dus geen stijgende constante lijn. Een goed opbouwschema gaat als een hartslag ritme. Soms meer, even een uitschieter, en soms minder en wat rustiger.

Een standaard opbouwschema voor je re-integratie na je burnout bestaat dus eigenlijk niet. Want voor iedereen is de mate van urenopbouw en weerbaarheid voor druk van buitenaf anders. 

Het gaat bij re-integratie na je burn-out om weer aan het werk te zijn. Deelnemen aan het leven is juist goed om te doen. Want alleen dan maak je weer de juiste sofjes in je brein aan die goed zijn voor je herstel. De belangrijkste daarbij is de aanmaak van endorfine. En dit stofje maak je aan door in beweging te zijn en door voldoening te halen uit datgene wat je doet. Daarom is het belangrijk om ook lichamelijk in beweging te blijven tijdens je re-integratie. Daarnaast kijken we samen hoe jij weer de druk op jezelf kan opvoeren. Je gaat ervaren hoe dit is en wat het, dankzij je behandeling, nu met je doet.

burnout re-integratiebegeleiding

Zo lang als het nodig is, kun je terugvallen op onze coaching

Onze re-integratiebegeleiding op je werk

Omdat we ons bewust zijn van het belang van een goede re-integratie na burnout, is dit een essentieel onderdeel van ons traject. We blijven jou begeleiden tot je weer hersteld bent. We houden met jou, tijdens je re-integratie, contact. Om jou de mogelijkheid te geven met ons te klankborden en je ervaringen tijdens de re-integratie te delen. Met jouw manager en werkgever houden we ook contact. Zij zijn onze referentie om het beeld rondom jouw herstel compleet te krijgen en je burnout herstel op deze manier goed in de gaten te houden. Na een aantal weken kom je weer terug voor de laatste fase van je burnout traject. Soms is dat een midweek intern, soms bestaat de vervolgbehandeling uit losse coachsessies. Dat is volledig afhankelijk van hoe je re-integratie na je burnout verloopt.

Van belang is een rustige urenopbouw. Dit zorgt ervoor dat de verandering, die je voor jezelf teweeg brengt, langzaam en rustig integreert in je leven. Je behoudt daarmee je eigen authenticiteit. Het is namelijk geen trucje, dat je bij ons leert. Je gaat aan de slag met je eigen fundament om daar een verandering te maken die voor jou belangrijk is.

Daarbij ga je ervaren dat je onder druk blijft staan in je eigen kracht. Met ons op de achtergrond, want ons behandeltraject duurt enkele maanden tot een jaar lang. Afhankelijk van wat je nodig hebt.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out behandeling is altijd maatwerk

Je hebt een burn-out. Misschien raar om dit te lezen, maar ‘Gefeliciteerd!’. Want met de juiste behandeling is een burn-out dé kans om aan jezelf te werken en dat te veranderen in jezelf waar je eigenlijk het meeste last van hebt. 

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je namleijk last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. En het gevoel hebt dat het even niet meer gaat. En dat is goed nieuws, want hier heb je zelf invloed op. Al voelt dat nu op dit moment misschien even niet zo…

Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken. De focus moet dan niet liggen op het symptoom waar je last van hebt. Het gaat er juist om, om erachter te komen door welke patronen je in deze situatie terecht bent gekomen. Waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

AANDACHT: de burn-out herstel specialist.

Om op de juiste manier te herstellen van je burn-out, ben je bij ons aan het goede adres. We zijn al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Daarin leveren we maatwerk. Met een behandeling, die gericht is op jouw persoonlijke groei. Daarbij hebben we een unieke combinatie tussen intern verblijven in ons Burn-out Herstel Centrum. Een intensieve behandeling met een multidisciplinaire aanpak. Waarbij je tijdens je verblijf niet alleen dagelijks mentaal maar ook fysiek met je zelf aan de slag gaat.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Veranderen van baan

Solliciteren tijdens burn-out

Als je weet waar je belemmerende overtuigingen vandaan komen, ben je in staat je eigen patronen te herkennen en (met behulp van een coach) te doorbreken. Dan ben je in staat met de (werk-) stress om te gaan en hoef je niet meer ‘te vluchten’. Dat je, door je nieuwe inzichten na je burn-out, wellicht alsnog gaat veranderen van baan, is iets anders… Dat doe je dan vanuit kracht en overtuiging.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een adviesgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!