Re-integratie na burnout kan al binnen zes weken

Re-integratie na burnout…

Aan jezelf werken, kan niet zonder je omgeving erbij te betrekken. Of dit nu je werk is, of je privéleven. Dus is het belangrijk dat je tijdens je behandeling ook gaat ervaren wat de effecten zijn op jezelf en op je omgeving. Een goede re-integratie na burnout, zowel in je privéleven als ook op je werk, is voor je herstel essentieel.

…een belangrijk onderdeel van je herstel…

Dankzij onze succesvolle aanpak  weten we uit ervaring, dat je al na je tweede midweek intern zelf weer graag aan het werk wilt. En dat is ook goed om te doen. Door de druk op jezelf op te voeren, ga je ervaren wat het nu met je doet. Je gaat ervaren hoe het is om je grenzen aan te geven en hoe je omgeving hierop reageert. Tijdens je eerste stap naar re-integratie na burnout gaat het om het opbouwen van arbeidsritme. Daarin overleggen we steeds tussen jou, je werkgever en je bedrijfsarts wat het opbouwschema zal zijn en in hoeverre er druk op jou mag worden gelegd.

…met intensieve begeleiding van ons gedurende het hele traject.

We houden met jou ondertussen telefonisch contact. Om jou de mogelijkheid te geven met ons te klankborden en je ervaringen te delen. Met jouw manager en werkgever houden we ook contact. Zij zijn onze referentie om het beeld rondom jouw herstel compleet te krijgen en je zo goed in de gaten te houden. Na een aantal weken kom je weer terug voor de laatste fase van je behandeling. Soms is dat een midweek intern, soms bestaat de vervolgbehandeling uit losse coachsessies. Dat is volledig afhankelijk van hoe je re-integratie na burnout verloopt.

Heb ik een burnout?

Ik heb een burnout

Ik heb hulp nodig

Het Burnout Centrum

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Medicatie bij burn-out – Lees de bijsluiter!

Medicatie bij burn-out werkt niet, en toch wordt het regelmatig voorgeschreven... Ruim 1 miljoen mensen slikt antidepressiva, dat staat in een artikel van de Volkskrant uit 2017.  Dit is ca. 6% van de Nederlandse bevolking. Daarbij is volgens het Trimbos-instituut per...

Lees meer

Burnout specialist – Waarom wij afwijken….

Uit je burnout... Hulp, therapieën en behandelingen voor burnout zijn er "en masse"; van yoga retraites, talloze coaches tot ggz instellingen. Deze laatsten waren trouwens ivm frauduleuze diagnoses recent nog in het nieuws, maar dat terzijde... ...dankzij dé burnout...

Lees meer