Re-integreren na je burn-out

Een goede re-integratie is belangrijk voor je herstel
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Stap 7 van de 8 stappen naar herstel

Re-integratie: weer met plezier aan de slag

Je kunt het je nu misschien nog niet voorstellen. Maar gegarandeerd dat ook jij, na je tweede midweek van de behandeling, weer heel graag aan het werk wilt. Natuurlijk bouwen je re integratie heel langzaam op. We monitoren dit samen met jou, je bedrijfsarts en je werkgever. Ons opbouwschema is daarin flexibel en past zich aan, al naar gelang de mate van je herstel. Het tempo bepaal jij zelf. Belangrijk is dat je het arbeidsritme opbouwt en daarin begeleiden we je. Je werkgever en je collega’s kunnen daarin altijd op ons terugvallen met vragen of advies.

Jezelf uitdagen om tot verandering te komen

Wekelijks bouw je steeds verder aan je uren. We houden tijdens deze fase contact met je, waarbij je kunt klankborden met ons. Zelf houd je reflectieverslagen bij, zodat je bewust blijft van je eigen ontwikkeling. Ook met je partner en je manager houden we contact om zo het beeld over jouw re-integratie en herstel compleet te krijgen. We grijpen in, als dat nodig is. We dagen je uit, als dat kan.

Ervaring op doen om steeds meer vertrouwen in jezelf te krijgen

Tijdens deze fase kom je steeds meer op je eigen benen te staan. Door de inzichten, die je hebt meegekregen en je overtuigingen, die je hebt aangepast, sta je anders in het leven en in je werk. Terwijl je omgeving nog steeds hetzelfde van je vraagt. Logisch, want zij weten niet beter. Jij bent veranderd, waardoor je ook ander gedrag laat zien. Jouw persoonlijke groei zorgt ervoor dat je nieuwe ervaringen gaat krijgen in verbinding met jezelf en met anderen. Daarom blijven we je begeleiden met ambulante coachsessies zodat je het vertrouwen in jezelf blijft houden. En dat, wanneer je tegen nieuwe uitdagingen aanloopt, je onder begeleiding deze voor jezelf weg kunt nemen, waardoor je in je kracht blijft staan en niet meer terugvalt. De coachsessie liggen steeds verder uit elkaar en nemen verder af naarmate jij steeds beter herstelt.

Lees hier meer over onze specifieke aanpak in behandeling van burn-out, uiteengezet in de 8 stappen naar herstel.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT,
de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Waarom wij afwijken

Burn-out – Specialist!

Onze communicatie en aanpak is transparant, open en eerlijk. Als burnout specialist staan wij voor een veilige omgeving waarin gewerkt kan worden aan de kern van de cliënt, zijn echte “IK”. Ook wanneer we weten dat we iemand niet kunnen helpen, geven wij dit aan. Daarom starten we altijd eerst met een kennismakingsgesprek.

Verder ondersteunen wij de cliënt bij het aanvragen van een vergoeding vanuit de werkgever en gaan graag in gesprek met de bedrijfsarts. Bij het behandeltraject betrekken wij de partner en werkgever en staan wij open voor vragen en aanmerkingen vanuit de omgeving van de cliënt. Door onze individuele aanpak blijft de privacy van de cliënt gewaarborgd.