Solliciteren tijdens burn-out…

Stel je voor, je zit thuis met een burn-out. De (werk-)druk werd te hoog.  Je kan niet meer. Maar je wilt zo graag door. Dus bedenk je je: ” Wellicht is veranderen van baan de oplossing.” Bij een andere werkgever, met andere collega’s en andere werkzaamheden wordt alles vast beter…

…en veranderen van baan is geen oplossing!

Op het eerste gezicht lijkt solliciteren tijdens burn-out wellicht een goede oplossing. In de eerste dagen ben je euforisch, er gebeurt iets spannends in je leven. Je gaat eindelijk voor je gevoel vooruit. Maar na een aantal weken komen de symptomen terug. In feite is er niets opgelost.

Vergelijk het maar eens met een autorit…

Solliciteren tijdens burn-out, en vervolgens veranderen van baan, is alsof je met een auto, die een lekke band heeft, van de snelweg afgaat om op een binnenweg te gaan rijden in de hoop dat je geen last meer hebt van de lekke band….

Je komt in een andere omgeving, maar je belemmering zit er nog steeds. Het is maar een kwestie van tijd, tot dat het weer begint “te rammelen”.

Met de juiste therapie…

Een burn-out is altijd iets persoonlijks. Het heeft te maken met je overtuigingen en je karaktereigenschappen. Daarvoor kun je niet weglopen. Ook niet door te solliciteren tijdens burn-out en letterlijk te “veranderen van baan”. Je neemt jezelf en je lekke band mee. Om echt geholpen te worden, moet je naar de denkbeeldige garage. De expert weet hoe die jou kan helpen. Door individueel en multidisciplinair met jou aan het werk te gaan, kom je laagje voor laagje dichter bij je kern. Je leert jezelf steeds beter kennen.

…naar echt herstel!

Je leert waar je belemmerende overtuigingen vandaan komen. Daardoor ben je in staat je eigen patronen te herkennen en (met behulp van een coach) te doorbreken. Hierdoor leer je met de (werk-) stress om te gaan en hoef je niet meer ‘te vluchten’. Dat je, door je nieuwe inzichten na je burn-out, wellicht alsnog gaat veranderen van baan, is iets anders… Dat doe je dan vanuit kracht en overtuiging.

Dan neem je de binnenweg, omdat je van het uitzicht wilt genieten…

Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken