Verzuimmanagement; onze training en begeleiding hierin

[spacer height=”10px”]
Burn-Out

en wat je als werkgever te wachten staat

Welkom bij de specialisten in behandelen van burn out


[spacer height=”20px”]Verzuimmanagement…

Omgaan met werkstress, grenzen stellen, op tijd signaleren. Als we zelf even de tijd nemen om er over na te denken weten we heel goed wat we zouden moeten doen om een burnout te voorkomen. En toch gebeurt het dat medewerkers uitvallen met een burn-out. De oorzaak hiervan ligt vooral in het feit dat burnout zich ongemerkt nestelt in je systeem.

…burnout en werkstress kun je als werkgever voorkomen…

Wij vergelijken een burn-out ook wel eens met de batterij van je telefoon, na verloop van tijd kun je hem aan de lader leggen maar echt helemaal vol raakt hij niet meer en is dus steeds sneller leeg. Aandacht binnen je organisatie voor werkstress, de aanpak hiervan en bewustwording bij zowel management als medewerkers, zorgt ervoor dat mensen alert worden en eerder ingrijpen als ze het idee hebben dat het niet goed gaat. Juist de aandacht voor deze problematiek waar iedere organisatie mee te maken heeft, zorgt voor openheid en veiligheid voor medewerkers om ook melding te maken wanneer ze het gevoel hebben dat het niet goed gaat. In de huidige afrekencultuur houden medewerker juist eerder hun mond en wachten tot het over gaat, liever dan dat ze aan de bel trekken en riskeren dat ze hun baan verliezen omdat het niet aankunnen van werkstress voor hun gevoel als falen wordt gezien door de organisatie.

…door te trainen op verzuimmanagement…

Door het onderwerp werkstress en burnout bespreekbaar te maken, voorkom je als organisatie dat mensen daadwerkelijk voor langere tijd ziek uitvallen. Je bent preventief bezig. Omdat aandacht voor preventie een belangrijk signaal vanuit de organisatie naar de medewerkers is, bieden wij ook hierin onze ondersteuning aan door middel van een speciaal hiervoor opgezette training.

In de training maken wij de deelnemers bewust van hun eigen werkbelasting en die van hun collega’s. Op tijd ingrijpen voorkomt maandenlange uitval en vaak zelfs (een al dan niet) verplicht vertrek.
In de training gaan we in op de specifieke “gevaren” die bij het werk/taken van de deelnemers horen:
· – Wat is stress
· – Werkstress en (over)belasting in mijn werk
· – Signalen en verschijnselen
· – Waarom de één wel en de ander niet
· – Ben ik gevoelig voor burnout?
· – Hoe voorkom ik overbelasting
· – De werkstress thermometer

We geven deze training zowel incompany als op onze eigen locatie in Vaals. In samenwerking met de HR afdeling kijken we naar de kernpunten die voor het team of bedrijf van belang zijn.

…preventie door bewustwording en awareness…

Bewustwording en awareness zijn de kernwoorden, die voor deze training het best van toepassing zijn. Na de training houden we contact om eventuele opkomende vragen te kunnen beantwoorden.

Als aanvulling op deze training bieden we bedrijfsmaatschappelijke coaching aan. We zitten dan als coach intern binnen de organisatie op vaste tijdstippen om medewerkers door middel van een inloopspreekuur het klankbord te bieden dat ze nodig hebben om hun werkstress aan te kunnen pakken.

Daarnaast kan HR op onze ondersteuning rekenen bij vragen en kwesties over verzuimmanagement, uitval en burnout. Nu de overheid de werkgever steeds verder aansprakelijk stelt voor de gezondheid en kosten van medewerkers, is preventie steeds belangrijker. Want welk bedrijf kan zich veroorloven nog 10 jaar (mee) te betalen aan een uitgevallen medewerker.

Vraag gerust vrijblijvend naar onze burnout preventie training of bedrijfsmaatschappelijke coaching. Als je organisatie aandacht wil besteden aan verzuimmanagement, ben je bij ons op de juiste plek. We denken hierin graag mee in maatwerk wat jouw organisatie nodig heeft. Neem contact met ons op via het contactformulier of direct via 06-12 96 24 86. We helpen je graag.

Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken