Verzuimmanagement

Hoe voorkom je een burn-out?
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Ondernemer met burnout

Burn-out preventie: wat is essentieel om te doen

Verzuimmanagement

Binnen de burn-out preventie zijn volgende stappen essentieel: Omgaan met werkstress, grenzen stellen, op tijd signaleren. Als we zelf even de tijd nemen om er over na te denken weten we heel goed wat we zouden moeten doen om een burnout te voorkomen. En toch gebeurt het dat medewerkers uitvallen met een burnout. De oorzaak hiervan ligt vooral in het feit dat burnout zich ongemerkt nestelt in je systeem.

Het begint bij bewustwording binnen je organisatie

Burn-out en werkstress vroegtijdig signaleren

Wij vergelijken een burnout ook wel eens met de batterij van je telefoon, na verloop van tijd kun je hem aan de lader leggen maar echt helemaal vol raakt hij niet meer en is dus steeds sneller leeg. Aandacht binnen je organisatie voor werkstress, de aanpak hiervan en bewustwording bij zowel management als medewerkers, zorgt ervoor dat mensen alert worden en eerder ingrijpen als ze het idee hebben dat het niet goed gaat.

Juist de aandacht voor deze problematiek, waar iedere organisatie mee te maken heeft, door middel van een gedegen verzuimmanagement en burn-out preventie, zorgt voor openheid en veiligheid voor medewerkers om ook melding te maken wanneer ze het gevoel hebben dat het niet goed gaat. In de huidige afrekencultuur houden medewerker juist eerder hun mond en wachten tot het over gaat, liever dan dat ze aan de bel trekken en riskeren dat ze hun baan verliezen omdat het niet aankunnen van werkstress voor hun gevoel als falen wordt gezien door de organisatie.

burn-out signaleren
burnout of depressie

Maak werkstress en burn-out bespreekbaar

Onze training ‘Verzuimmanagement’

Door het onderwerp werkstress en burnout bespreekbaar te maken, voorkom je als organisatie dat mensen daadwerkelijk voor langere tijd ziek uitvallen. Je bent preventief bezig. Omdat aandacht voor burn-out preventie een belangrijk signaal vanuit de organisatie naar de medewerkers is, bieden wij ook hierin onze ondersteuning aan door middel van een speciaal hiervoor opgezette training.

In de training maken wij de deelnemers bewust van hun eigen werkbelasting en die van hun collega’s. Op tijd ingrijpen voorkomt maandenlange uitval en vaak zelfs (een al dan niet) verplicht vertrek.

In de training gaan we in op de specifieke “gevaren” die bij het werk/taken van de deelnemers horen:

  • Wat is stress
  • Werkstress en (over)belasting in mijn werk
  • Signalen en verschijnselen
  • Waarom de één wel en de ander niet
  • Ben ik gevoelig voor burnout?
  • Hoe voorkom ik overbelasting
  • De werkstress thermometer

We geven deze training zowel incompany als op onze eigen locatie in Vaals. In samenwerking met de HR afdeling kijken we naar de kernpunten die voor het team of bedrijf rondom het thema burn-out preventie van belang zijn.

Onze training zorgt voor bewustwording en awareness

Burn-out preventie door bewustwording

Bewustwording en awareness zijn de kernwoorden, die voor deze training het best van toepassing zijn. Na de training houden we contact om eventuele opkomende vragen te kunnen beantwoorden.

Als aanvulling op deze training bieden we bedrijfsmaatschappelijke coaching aan. We zitten dan als coach intern binnen de organisatie op vaste tijdstippen om medewerkers door middel van een inloopspreekuur het klankbord te bieden dat ze nodig hebben om hun werkstress aan te kunnen pakken. Daarnaast kan HR op onze ondersteuning rekenen bij vragen en kwesties over verzuimmanagement, uitval en burn-out preventie. Nu de overheid de werkgever steeds verder aansprakelijk stelt voor de gezondheid en kosten van medewerkers, is preventie steeds belangrijker. Want welk bedrijf kan zich veroorloven nog 10 jaar (mee) te betalen aan een uitgevallen medewerker.

burnout oplossen door reflectie

Vraag gerust vrijblijvend naar onze burn-out preventie training of bedrijfsmaatschappelijke coaching. Als je organisatie aandacht wil besteden aan verzuimmanagement, ben je bij ons op de juiste plek. We denken hierin graag mee in maatwerk wat jouw organisatie nodig heeft. Neem contact met ons op via het contactformulier of direct via 06-12 96 24 86. We helpen je graag.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Het beste wat mij is overkomen!

Burn-out preventie in Vaals

Mark (46) woont samen met zijn vriendin en zijn 13 jarige dochter in Roermond. Eind 2014 dreigt hij in een burn-out terecht te komen, maar dankzij een alerte leidinggevende en het Burn-out Preventie Centrum van Aandacht in Vaals kon dit voorkomen worden.

Samenvattend zegt Mark over zijn burn-out en de behandeling in het Burn-out Preventie & Herstel Centrum: “Het is het beste wat mij is overkomen! Ik voel mij niet meer afhankelijk van anderen om mijn doelen te bereiken, maar weet dat ik met mijn eigen kracht en energie invloed op anderen kan uitoefenen om samen tot een prachtig resultaat te komen!”

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!