Wet Verbetering Poortwachter bij burnout

Wet Verbetering Poortwachter bij burnout…

De Wet Verbetering Poortwachter is door de overheid opgesteld, om het aantal werknemers dat langdurig ziek is, terug te dringen. Het doel van de wet is dat snel en effectief ingrijpen het verzuim korter maakt. De wet is in het leven geroepen om zowel jou als werknemer als ook je werkgever te beschermen. De Wet Verbetering Poortwachter schrijft de werkgever voor wat hij precies moet doen en welke procedures hij moet volgen om aan zijn zorgplicht te kunnen voldoen.

…beschermt jou en je werkgever…

De Wet Verbetering Poortwachter verlangt dat zowel de werkgever als jij, de werknemer, zich samen met de arbodienst of bedrijfsarts inspannen om jou zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Worden de stappen niet gevolgd, dan kan het zijn dat jouw werkgever tot 12 jaar lang verantwoordelijk blijft voor jouw inkomen, ook al werk je niet meer bij de organisatie. Onderstaand filmpje laat op een hele duidelijke en eenvoudige manier zien hoe de wet precies in elkaar steekt en wat de bedoeling is.

…zodat jij goed geholpen wordt en zo snel mogelijk weer beter bent.

Van belang blijft dat jij de juiste hulpverlening krijgt, die past bij jouw ziektebeeld. Het uitzoeken van de juiste hulp en het naleven van de Wet  Verbetering Poortwachter zijn heel belangrijk voor zowel de werkgever als ook de werknemer. Volgens de wet is de werkgever ook verantwoordelijk voor de kosten van een burnout herstel.

 

 
 

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Als je medicatie van de arts krijgt voorgeschreven, wees dan kritisch. Maak een goede afweging tussen “kosten en baten”. Kijk naar de gevolgen op lange termijn. En vraag eens aan je huisarts of hij zijn eigen voorgeschreven medicatie zelf zou innemen.

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken