Wet Verbetering Poortwachter

Wie is verantwoordelijk waarvoor bij een burn-out?
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Wet Verbetering Poortwachter

Wat zijn je rechten en plichten bij burn-out

Wet Verbetering Poortwachter

De Wet Verbetering Poortwachter is door de overheid opgesteld, om het aantal werknemers dat langdurig ziek is, terug te dringen. Het doel van de wet is dat snel en effectief ingrijpen het verzuim korter maakt. 

Je hebt recht op vrije zorgkeuze

De wet is in het leven geroepen om zowel jou als werknemer als ook je werkgever te beschermen. De Wet Verbetering Poortwachter schrijft de werkgever voor wat hij precies moet doen en welke procedures hij moet volgen om aan zijn zorgplicht te kunnen voldoen. Daarbij mag hij jou helpen in het vinden van de juiste hulp. Echter, je grondrecht is dat je zelf vrije keuze hebt in de zorg die je krijgt. 

Waarom de Wet Verbetering Poortwachter?

Ter bescherming van jou én je werkgever

De Wet Verbetering Poortwachter verlangt dat zowel de werkgever als jij, de werknemer, zich samen met de arbodienst of bedrijfsarts inspannen om jou zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Worden de stappen niet gevolgd, dan kan het zijn dat jouw werkgever tot 12 jaar lang verantwoordelijk blijft voor jouw inkomen, ook al werk je niet meer bij de organisatie. Onderstaand filmpje laat op een hele duidelijke en eenvoudige manier zien hoe de wet precies in elkaar steekt en wat de bedoeling is.

Zodat jij goed geholpen wordt en zo snel mogelijk weer beter bent

Van belang blijft dat jij de juiste hulpverlening krijgt, die past bij jouw ziektebeeld. Het uitzoeken van de juiste hulp en het naleven van de Wet Verbetering Poortwachter zijn heel belangrijk voor zowel de werkgever als ook de werknemer. Volgens de wet is de werkgever ook verantwoordelijk voor de kosten van een burnout herstel. Dit is specifiek benoemd in artikel 4.5 ‘Financieel’.

Burn-out werkgever en werknemer

Bekijk ook deze video, die een duidelijke uitleg geeft over de Wet Verbetering Poortwachter.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Frauduleuze declaratie

Let op; verkeerde diagnose!

Wat velen zich niet realiseren, is dat de gevolgen van een (bewust of onbewust) verkeerde diagnose enorm kunnen zijn. De patiënt krijgt onterecht een label, dat in zijn medische geschiedenis wordt opgenomen en later, bijvoorbeeld bij het verstrekken van een hypotheek, sollicitatie- of adoptieprocedure, in de weg kan gaan staan.

Ook een toekomstige AOV kan hierover moeilijk gaan doen. Is een label zoals, “depressie” of “psychische stoornis” eenmaal geplakt, kom je er moeilijk weer vanaf. “Wat we ook heel vaak zien, is dat bij een behandeling van deze ziektebeelden antidepressiva of andere medicatie wordt toegepast. Medicatie, die je helemaal niet nodig hebt, als je een burn-out hebt en die je zelfs dieper in de problemen laat komen. Het is als een pleister plakken op een gebroken been”, aldus Marloes Lamers.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!