Wet Verbetering Poortwachter

Wie is verantwoordelijk waarvoor bij een burn-out?
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Wat zijn je rechten en plichten bij burn-out

Wet Verbetering Poortwachter

De Wet Verbetering Poortwachter is door de overheid opgesteld, om het aantal werknemers dat langdurig ziek is, terug te dringen. Het doel van de wet is dat snel en effectief ingrijpen het verzuim korter maakt. De wet is in het leven geroepen om zowel jou als werknemer als ook je werkgever te beschermen. De Wet Verbetering Poortwachter schrijft de werkgever voor wat hij precies moet doen en welke procedures hij moet volgen om aan zijn zorgplicht te kunnen voldoen.

Waarom de Wet Verbetering Poortwachter?

Ter bescherming van jou én je werkgever

De Wet Verbetering Poortwachter verlangt dat zowel de werkgever als jij, de werknemer, zich samen met de arbodienst of bedrijfsarts inspannen om jou zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Worden de stappen niet gevolgd, dan kan het zijn dat jouw werkgever tot 12 jaar lang verantwoordelijk blijft voor jouw inkomen, ook al werk je niet meer bij de organisatie. Onderstaand filmpje laat op een hele duidelijke en eenvoudige manier zien hoe de wet precies in elkaar steekt en wat de bedoeling is.

Zodat jij goed geholpen wordt en zo snel mogelijk weer beter bent

Van belang blijft dat jij de juiste hulpverlening krijgt, die past bij jouw ziektebeeld. Het uitzoeken van de juiste hulp en het naleven van de Wet  Verbetering Poortwachter zijn heel belangrijk voor zowel de werkgever als ook de werknemer. Volgens de wet is de werkgever ook verantwoordelijk voor de kosten van een burnout herstel.

Bekijk ook deze video, die een duidelijke uitleg geeft over de Wet Verbetering Poortwachter.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Frauduleuze declaratie

Let op; verkeerde diagnose!

Wat velen zich niet realiseren, is dat de gevolgen van een (bewust of onbewust) verkeerde diagnose enorm kunnen zijn. De patiënt krijgt onterecht een label, dat in zijn medische geschiedenis wordt opgenomen en later, bijvoorbeeld bij het verstrekken van een hypotheek, sollicitatie- of adoptieprocedure, in de weg kan gaan staan.

Ook een toekomstige AOV kan hierover moeilijk gaan doen. Is een label zoals, “depressie” of “psychische stoornis” eenmaal geplakt, kom je er moeilijk weer vanaf. “Wat we ook heel vaak zien, is dat bij een behandeling van deze ziektebeelden antidepressiva of andere medicatie wordt toegepast. Medicatie, die je helemaal niet nodig hebt, als je een burn-out hebt en die je zelfs dieper in de problemen laat komen. Het is als een pleister plakken op een gebroken been”, aldus Marloes Lamers.