In beweging blijven bij een burn-out
Niet alleen tijdens, maar juist ook na je burn-out: bijf in beweging! AdemhalingZonnegroetOok na onze behandeling is in beweging blijven goed voor je herstel
In beweging blijven bij een burn-out
In beweging blijven bij een burn-out is belangrijk voor je herstel. Het zorgt er voor dat de aanmaak van endorfine wordt gestimuleerd. En laat dat nou net een belangrijk hormoon zijn, dat je nodig hebt om goed te herstellen.
Nazorg van je behandeling in het Burn-out Herstel Centrum van AANDACHT
Deze pagina fungeert als naslagwerk. Hij is speciaal ontwikkeld voor iedereen, die bij ons in behandeling is geweest. Op deze manier kun je vanuit je eigen omgeving blijven werken aan Beweging.
Eveline, onze bewegingscoach, heeft je geïnspireerd om vanuit inspanning en ontspanning in beweging te zijn. Hieronder vind je een aantal van de oefeningen en trainingen terug, die ze jou tijdens je behandeling heeft aangereikt.
Wekelijkse livestream
Bewegen met aandacht
Naast de opgenomen video’s bieden we iedereen als onderdeel van het re-integratieprocess de mogelijkheid om op wekelijkse basis deel te nemen aan livestream beweegsessies ”Bewegen met AANDACHT”. Opnames van deze sessies blijven voor 48 uur beschikbaar. Wanneer het niet mogelijk is om live aan de sessie deel te nemen heb je zo alsnog de kans om in jeou eigen tijd de sessie te volgen. De meest recente opname vindt je altijd hier.
Ademen als ondersteuning bij burn-out
Beweging #1:
Nadi Shodhana
Nadhi shodhana is een klassieke en authentieke ademhalingsoefening. Het zorgt voor meditatieve rust en regulering van je energie. Het synchroniseert je hersenhelften, verlaagt je hartslag en je bloeddruk.
Zet deze oefening in op het moment dat je onrust voelt opkomen. Maar vooral ook preventief ter verbetering van je fysieke en mentale connectie. Zorg voor een rustige omgeving en reserveer 5-10 minuten voor jezelf. Deze oefening kan op ieder moment van de dag, naar behoefte.
Een bewuste start van je dag
Beweging #2:
Zonnegroet – EASY
Deze easy vorm van de zonnegroet is voor iedereen toegankelijk. Een dynamische beweging van de wervelkolom. De buigingen en strekkingen van de wervelkolom zorgen voor een massage van het gebied rondom het centrale zenuwstelsel. De dynamische beweging zorgt ook voor stimulatie in de bloedsomloop en opwarming van het lichaam. Ideaal dus om te doen in de ochtend. Om jezelf en de nieuwe dag te begroeten. Herhaal de zonnegroet cyclus tussen de 10 en 20 keer.
De goede morgen voor je lichaam
Beweging #3:
Zonnegroet – MEDIUM
De medium variant van de zonnegroet brengt meer dynamische bewegingen en buigingen rondom het gebied van de wervelkolom. HEt zorgt voor een grotere productie van warmte in het lichaam. Deze zonnegroet is een uitgebreide en verdiepende variant op de zonnegroet EASY. Ook deze zonnegroet doe je tussen de 10-20 keer in een dynamische flow met de ademhaling. Op jouw eigen tempo. Reserveer 10 minuutjes voor jezelf op een fijne plek. Het beste doe je deze zonnegroet op een yogamat.
Een weldaad voor jezelf in de ochtend
Beweging #4:
Zonnegroet – FULL
De volledige zonnegroet doe je wanneer het lichaam dit toelaat. Wederom een cyclus van 10-20 keer. Streef niet naar perfectie in de beweging. Juist in de yoga gaat het om je eigen grenzen herkennen en erkennen. Leg de focus op de verbinding tussen het ritme van je ademhaling en je beweging daarbij. Laat beiden in elkaar overvloeien. Zo kom je in de flow. Voel je lichaam en hoe het beweegt. Ervaar en voel, waar je opening is en waar je blokkades zijn. Geef warmte aan je blokkades en stuur hier je energie naar toe, zodat het weer kan stromen. Neem een moment in de ochtend om deze zonnegroeten te doen en haal het zonnetje fysiek in jezelf en in huis.
Ontlaad lichamelijke spanning
Beweging #5:
SRO: Stress release oefening
Ons stresssysteem, beter bekend als ons oerinstinct ‘Vechten, vluchten of bevriezen’, helpt ons in adequaat reageren op levensbedreigende situaties. De mate van stress, die ons lichaam registreert, maakt of het systeem geactiveerd raakt. Met als doel dat het bij kritieke situaties helpt om te overleven. Echter… In ons dagelijkse leven hebben we te maken met en bepaalde mate van continu aanwezige stressprikkels. Als deze teveel worden, zorgen de prikkels ervoor dat het kompas van het stresssysteem ontregeld raakt. Daardoor ontstaat een continue activatie van het overlevingsmechanisme. Met als gevolg: je lichamelijke spanning hoopt op. Met deze Stress Release Oefening (SRO) ontlaadt je deze lichamelijke spanning. Getriggerd vanuit de Psoas spier om balans en ruimte te creëren.
Hoe we jou helpen
AANDACHT voor...

Werknemer
Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt.

Ondernemer
Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie
Als een medewerker uitvalt met burn-out is het belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Verwijzer
Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.
Beter worden door je burn-out?
neem dan contact op
Hier staan wij voor
AANDACHT betekent...
Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.
Individueel
Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!
multidisciplinair
Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.
Herstel in de Alpen
Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.
op maat gemaakt
Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.
Pak het probleem bij de wortel!
Burn-out bestrijden!
Het bestrijden van burn-out is als het verwijderen van onkruid.
Stel je voor je loopt in een prachtige tuin. De tuin staat vol met mooie bomen en struiken, bloeiende planten en het ruikt er heerlijk. Terwijl je door de tuin loopt en geniet, zie je een aantal plantjes, die ergens groeien waar jij ze niet wilt hebben.
In het begin is het er maar één en lijkt het klein en onschuldig, maar met de tijd worden het steeds meer en worden ze groter. Je hebt er steeds vaker last van en ze staan je in de weg. Het onkruid moet weg, maar hoe? Wat is nou de meest effectieve manier om ervan af te komen?