Burnout en werken; is dat verstandig?

Burnout en werken…

De meeste mensen met een burnout zijn gedreven, enthousiast en vol passie. Zeker in hun werk, waarbij ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Herkenbaar voor jou? Wij zeggen niet voor niets: You have to be on fire to burn out….

…afstand nemen is dan het belangrijkste…

Burnout en werken gaan niet samen… Juist het grote verantwoordelijkheidsgevoel zorgt er voor dat je ook moeilijk afstand kunt doen van je werk. Want hoe moet dat dan met al je werkzaamheden. Die kunnen collega’s toch niet zomaar overnemen. En op dat moment word je voor de grootste uitdaging gezet: kies je voor je werk of kies je voor jezelf.

Vaak wordt deze keuze voor je gemaakt. Je werkgever grijpt in of je lichaam zegt vanzelf stop, op welke manier dan ook. Voor jezelf en voor je werkgever is zo vroeg mogelijk ingrijpen het beste. Want hoe langer je wacht met toegeven dat je een burn-out hebt, des te langer je herstel gaat duren.

…en weten wat je rechten en plichten zijn.

Voor jou is het belangrijk om te weten hoe de wetgeving in elkaar steekt, welke rechten en plichten jij hebt en welke je werkgever heeft. Informatie over burnout en werken en de verantwoordelijkheid voor het herstel kun je hier vinden. We hebben ook tips bij elkaar gezet om je te helpen in de stappen die je moet zetten om de juiste hulpverlening te krijgen. Wat ontzettend belangrijk is, juist om je rechten te beschermen, is dat je de juiste diagnose ‘burnout’ op papier krijgt. Hiervoor kun je terecht bij de huisarts. Dit verzekert jou ervan dat je ook de juiste behandeling kunt krijgen.

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Oxazepam bij burn-out – Huisarts als drugsdealer

Als je medicatie van de arts krijgt voorgeschreven, wees dan kritisch. Maak een goede afweging tussen “kosten en baten”. Kijk naar de gevolgen op lange termijn. En vraag eens aan je huisarts of hij zijn eigen voorgeschreven medicatie zelf zou innemen.

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken