Werken tijdens een burn-out

Burn-out en werken: is dat verstandig?

Onze behandelingOver AANDACHT

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Is het verstandig om te blijven werken met een burn-out?

Burn-out en werken

Burnout en werken is niet verstandig. De meeste mensen met een burnout zijn gedreven, enthousiast en vol passie. Zeker in hun werk, waarbij ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Herkenbaar voor jou? Wij zeggen niet voor niets: You have to be on fire to burn out….

Burn-out en blijven werken gaan niet samen

Burn-out: afstand nemen is dan belangrijk

Burnout en werken gaan niet samen… Juist het grote verantwoordelijkheidsgevoel zorgt ervoor dat je ook moeilijk afstand kunt doen van je werk. Want hoe moet dat dan met al je werkzaamheden. Die kunnen collega’s toch niet zomaar overnemen. En op dat moment word je voor de grootste uitdaging gezet: kies je voor je werk of kies je voor jezelf.

Vaak wordt deze keuze voor je gemaakt. Je werkgever grijpt in of je lichaam zegt vanzelf stop, op welke manier dan ook. Voor jezelf en voor je werkgever is zo vroeg mogelijk ingrijpen het beste. Want hoe langer je wacht met toegeven dat je een burn-out hebt, des te langer je herstel gaat duren.

Hoe steekt de wetgeving in elkaar

Wat zijn je rechten en plichten bij burn-out

Voor jou is het belangrijk om te weten hoe de wetgeving in elkaar steekt, welke rechten en plichten jij hebt en welke je werkgever heeft. Informatie over burnout en werken en de verantwoordelijkheid voor het herstel kun je hier vinden. We hebben ook tips bij elkaar gezet om je te helpen in de stappen die je moet zetten om de juiste hulpverlening te krijgen. Wat ontzettend belangrijk is, juist om je rechten te beschermen, is dat je de juiste diagnose ‘burnout’ op papier krijgt. Hiervoor kun je terecht bij de huisarts. Dit verzekert jou ervan dat je ook de juiste behandeling kunt krijgen.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Doe het niet!

Veranderen van baan tijdens burn-out?!

Je zit thuis met een burn-out. De (werk-)druk werd te hoog, je kon niet meer. Maar je wilt zo graag door. Dus bedenk je, dat het een oplossing is om te veranderen van baan. Bij een andere werkgever, met andere collega’s en andere werkzaamheden wordt alles vast beter…

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Contact

Burn-out Herstel Centrum AANDACHT

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-18 16 81 05

contact@burnoutherstel.info 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.