Burnout en werken; is dat verstandig?

Burnout en mijn werk dan…

De meeste mensen met een burn-out zijn gedreven, enthousiast en vol passie. Zeker in hun werk, waarbij ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Herkenbaar voor jou? Wij zeggen niet voor niets: You have to be on fire to burn out….

…afstand nemen is dan het belangrijkste…

Juist het grote verantwoordelijkheidsgevoel zorgt er voor dat je ook moeilijk afstand kunt doen van je werk. Want hoe moet dat dan met al je werkzaamheden. Die kunnen collega’s toch niet zomaar overnemen. En op dat moment wordt je voor de grootste uitdaging gezet: kies je voor je werk of kies je voor jezelf.

Vaak wordt deze keuze voor je gemaakt. Je werkgever grijpt in of je lichaam zegt vanzelf stop, op welke manier dan ook. Voor jezelf en voor je werkgever is zo vroeg mogelijk ingrijpen het beste. Want hoe langer je wacht met toegeven dat je een burn-out hebt, des te langer je herstel gaat duren.

…en weten wat je rechten en plichten zijn.

Voor jou is het belangrijk om te weten hoe de wetgeving in elkaar steekt, welke rechten en plichten jij hebt en welke je werkgever heeft. Informatie hierover kun je hier vinden. We hebben ook tips bij elkaar gezet om je te helpen in de stappen die je moet zetten om de juiste hulpverlening te krijgen. Wat ontzettend belangrijk is, juist om je rechten te beschermen, is dat je de juiste diagnose ‘burnout’ op papier krijgt. Hiervoor kun je terecht bij de huisarts. Dit verzekert jou er van dat je ook de juiste behandeling kunt krijgen.

Vind je weg op onze site:

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken