Burn-out en blijven werken

Is het verstandig om te blijven werken bij een burn-out?
Stoppen met werkenZiek melden

Heb jij burn-out klachten?

check of je een burn-out hebt

Burnout en aan het werk blijven 

Lees er hier alles over

burnout en werk

Burn-out: aan het werk blijven is niet verstandig

Burn-out en doorwerken

Je hebt een burnout en blijft werken. Dat is niet verstandig. Je lichaam en geest zullen steeds sterker ingrijpen om je iets duidelijk te maken. Het begint bij vage klachten en symptomen. Deze zijn tot nu toe nog te managen. Echter: jouw lichaam vertelt je een belangrijke boodschap.

Een verwaarloosde burn-out kan grote gevolgen hebben

Hoe slechter jij luistert naar je lijf, hoe sterker deze boodschap wordt. En voor je het weet ben je onnodig maanden of zelfs jaren verder en voel je je steeds slechter. Zelfs tegen depressief aan.

Stoppen met werken bij een burn-out

Wellicht heb je oprecht de ernst van de situatie nog niet echt door. Alleen, je bent niet voor niets aan het zoeken op internet naar informatie over burn-out… De meeste mensen met een burnout zijn gedreven, enthousiast en vol passie. Hebben een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, die er voor zorgt dat ze moeite hebben met loslaten. Zeker in hun werk. Herkenbaar?

De eerste stap naar herstel is herkennen en erkennen dat het niet meer gaat. Afstand nemen van je werk is dan een belangrijke vervolgstap. Dan sla je de weg in naar herstel. Zoek daarbij naar de juiste hulp. En die is er. Gelukkig heb je last van een burn-out. Want dat is gewoon op te lossen.

Burn-out en blijven werken gaan niet samen

Afstand nemen is belangrijk

Blijven werken met een burn-out. Dat is als door blijven rijden met een lekke band. Terwijl de kunst is: stilstaan en accepteren. Het grote verantwoordelijkheidsgevoel zorgt ervoor dat dit moeilijk voor je is. En jij weet dat afstand nemen en je werk loslaten het beste voor je is. Dankzij je burn-out word je voor de grootste uitdaging gezet: door blijven gaan of kiezen voor jezelf.

Ga op het bankje zitten of ren je verder?

Vaak wordt deze keuze voor je gemaakt. Je werkgever grijpt in of je lichaam zegt vanzelf stop. Op welke manier dan ook. Voor jezelf en voor je werkgever is zo vroeg mogelijk ingrijpen het beste. Want hoe langer je wacht met toegeven dat je een burn-out hebt, des te langer gaat je herstel duren. En eerlijk gezegd, een burn-out hoeft geen maanden te duren. Zeker niet bij een juiste behandeling. Onze cliënten starten meestal binnen twee weken na het begin van hun traject bij ons met re-integreren.

burnout en werken
burn-out klachten ondernemer

Wetgeving: je rechten en plichten bij een burn-out

Je ziek melden bij een burn-out

Als je een burn-out hebt, dan is de eerste stap, die je voor jezelf moet zetten: je ziek melden. Ga het gesprek met je werkgever aan. Geef aan waar je last van hebt. En bespreek samen wat je nodig hebt om beter te worden.

Kies voor een passend traject

Als je door ziekte uitvalt, krijg je te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. Deze is door de overheid in het leven geroepen om jou en je werkgever te beschermen. Daarnaast is het wettelijk bepaald dat een burn-out een arbeidsgerelateerde ziekte is. 

En daarmee is je werkgever aansprakelijk. Dit betekent dat hij vanuit zijn zorgplicht zijn uiterste best moet doen om jou weer zo goed mogelijk terug in het arbeidsproces te helpen. Onder andere door de juiste behandeling te faciliteren.

We hebben ook tips voor je bij elkaar gezet om je te helpen in de stappen, die je moet zetten om de juiste hulpverlening te krijgen.

Het belang van een juiste diagnose bij een burn-out

Burn-out is uit de DSM-V gehaald en is dus officieel geen psychische stoornis. Met als gevolg dat het niet vergoed wordt door de zorgverzekering. Word je behandeling wel vergoed, dan word je onder een andere diagnose behandeld. Dit soort fraude komt regelmatig voor. Met alle nadelige gevolgen voor jou van dien!

Bescherm jezelf en jouw rechten: zorg dat je de diagnose ‘burn-out’ op papier krijgt. Hiervoor kun je terecht bij de huisarts. Dit verzekert jou ervan dat je de juiste behandeling krijgt.

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt een burn-out: dat is goed nieuws!

Een burn-out is gewoon te behandelen

Je hebt last van een burn-out. En dat is gewoon te behandelen. Zonder medicatie. Zonder langdurige hulp. ​Wat je nodig hebt, is een passende behandeling. Gefeliciteerd! Je bent aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Daarin leveren we maatwerk. Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Waar je last van hebt, zijn je eigen patronen. Waardoor je over je grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt.

De kunst is om erachter te komen welke patronen dit zijn. En vooral: waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in hun eigen patronen.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Doe het niet!

Veranderen van baan tijdens burn-out?!

Je zit thuis met een burn-out. De (werk-)druk werd te hoog, je kon niet meer. Maar je wilt zo graag door. Dus bedenk je, dat het een oplossing is om te veranderen van baan. Bij een andere werkgever, met andere collega’s en andere werkzaamheden wordt alles vast beter…

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een adviesgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!