PTSS behandeling

Het kan iedereen overkomen en gelukkig is het goed te behandelen
PTSS behandelingNazorg bij PTSS

Maak kennis en start je herstel

Jouw eerste stap naar herstel

Burn-out geen cognitieve gedragstherapie

Je hebt last van PTSS, oftewel een onverwerkt trauma

De behandeling van PTSS is maatwerk

PTSS, Post Traumatisch Stress Stoornis, is een verstoring in je brein waardoor je last krijgt van klachten. Klachten als angst, vermoeidheid, uitputting, burn-out of zelfs depressie. Wij noemen het geen stoornis, want dan lijkt het alsof er iets niet klopt. Het enige dat er niet klopt, is dat je iets hebt meegemaakt, waar je brein simpelweg moeite mee heeft om er een betekenis aan te geven.

PTSS is op te lossen!

Het trauma blijft als het ware ‘hangen‘ in je brein. En daar zijn technieken voor, die ervoor zorgen dat het trauma verwerkt wordt.

Wat bij de verwerking van een trauma, en dus het oplossen van PTSS, van belang is, is dat aan de gebeurtenis de juiste betekenis wordt gekoppeld. De juiste betekenis, die jij er zelf aan wilt geven. Als je terugkijkt op de gebeurtenis. Wij gebruiken daar meerdere technieken voor, zoals EMDR, NLP-technieken en hypnose.

Maatwerk is belangrijk

Daarbij hebben we geen vast protocol van één techniek, die we toepassen. Het is geheel afhankelijk van wat jij hebt meegemaakt, in wat je nodig hebt om het trauma op te lossen. We sluiten aan bij jouw persoonlijke verhaal om van daaruit met onze ervaring jou zelf in staat te stellen het trauma te verwerken. Daarom is maatwerk belangrijk.

Welkom bij AANDACHT!
Al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen, die vastlopen in zichzelf. Ook als het gaat om het verwerken van een trauma.

De meest voorkomende behandeling van PTSS is EMDR

PTSS en EMDR

EMDR is de meest voorkomende techniek, die toegepast wordt bij PTSS. Het is ook erg effectief. Mits het op de correcte manier wordt gebruikt. Een EMDR behandeling bij PTSS kost veel tijd. En die nemen we ook. Samen zorgen we ervoor dat we de rust en de tijd kunnen nemen om de aandacht aan jouw trauma te geven. De aandacht, die het ook verdient. Het is namelijk absoluut schadelijk om middenin een EMDR behandeling te stoppen, omdat de tijd om is. Voor ons staat zorg en aandacht op de eerste plek.

Een trauma heeft impact op je

Omdat een trauma een grote impact op je leven kan hebben, stopt onze behandeling niet bij het toepassen van een techniek om het trauma te verwerken. We kijken daarbij ook in de diepte wat het effect van het trauma is geweest op je leven. Onze behandeling stopt pas op het moment dat jij vanuit een neutraal gevoel naar de gehele situatie kan kijken.

burnout juiste diagnose

PTSS klachten

PTSS kan op heel veel verschillende manieren zich uiten in je lichaam en geest. Je kunt klachten krijgen, die lijken op een angststoornis. Het kan zich uiten in paniekaanvallen. Wat we ook vaak meemaken, is dat iemand in een burn-out terecht komt en pas dan erachter komt dat er een onverwerkt trauma aan ten grondslag ligt. Daarom is het van belang om goed te kijken naar waar de symptomen, waar je last van hebt, vandaan komen. Pas dan kun je werken aan de oplossing voor jezelf.

Wat is PTSS

PTSS is een onverwerkt trauma. De film ‘Inside Out’ van Pixar laat op toegankelijke en briljante wijze zien hoe ons brein werkt. Een aanrader voor iedereen, die wilt weten hoe het brein functioneert. Als we iets ervaren, dan krijgt die ervaring een plek in ons brein. Ons brein werkt daarbij als een Windows Verkenner. Of als een oude archiefkast, vol met hangmappen waar een label aan zit. Elke hangmap bevat meerdere ervaringen die onder eenzelfde label terug te vinden zijn. Zo heeft iedereen een hangmap ‘Vakantie’ in zijn brein. In de hangmap zitten herinneringen van ervaringen. Elke ervaring is met de juiste vraagstelling tot in de kleinste details te herroepen. Zo kun je een ervaring terughalen en er een andere betekenis aan geven. En dat zorgt voor een verandering.

Als je een traumatische ervaring meemaakt, dan heeft het brein moeite om de juiste map te vinden om de ervaring in op te slaan. En daardoor blijft het trauma in je brein rondzwerven en blijft dus hangen. Door in de therapie de focus te leggen op het geven van de juiste betekenis aan de ervaring of het trauma, kan het trauma zijn plek krijgen. Daarbij gaan wij dusdanig te werk, dat het trauma als neutrale ervaring wordt opgeslagen. De lading wordt er dus vanaf gehaald.

Psychologie: Het effect van verkeerde labels opgeplakt krijgen

met Pointer | KRO-NCRV

https://pointer.kro-ncrv.nl/verkeerde-labels-in-de-psychiatrie

PTSS uit zich op verschillende manieren en de kunst is om het probleem achter de symptomen te achterhalen. Concentreer je dus op de oorzaak van je symptomen in plaats van het bestrijden van je symptomen. Een trauma los je niet op door er medicatie voor te slikken, die de symptomen onderdrukken. Of door er een label op te plakken, die het symptoom beschrijft. 

Het KRO-NCRV radioprogramma Pointer liet onderzoek doen naar het labellen van psychische problemen bij mensen en de schadelijke gevolgen die dit heeft als er niet naar het persoonlijke verhaal wordt gekeken.

 

“Eigenlijk ben ik op een verkeerd label volgestouwd met medicijnen. Een nieuw trauma. Er bleef weinig over van mij door die medicijnen…”

 

“Ik verloor mijn vaarbewijs door de labels, die ik opgeplakt heb gekregen. En dat label raak ik dus nooit meer kwijt. Ik kan nu alleen nog maar vanaf de kade toekijken…”

ONze behandeling is volledig gericht op wat jij nodig hebt

Herstellen van PTSS door de juiste aandacht

Elk mens is uniek. De reden waarom iemand PTSS krijgt, is dat eveneens. Daarom heb je een behandeling nodig, die jou vanuit je eigen uniekheid bekijkt. Die naar jouw persoonlijke verhaal luistert. Want ieder brein werkt anders. En dus wordt ook het trauma op een eigen unieke wijze opgeslagen. Het gaat om de betekenis die je zelf, onbewust, aan het trauma hebt gegeven. Pas wanneer dit duidelijk is geworden, kan een gerichte behandeling worden toegepast. Onze behandeling van PTSS is, net als onze aanpak van burnout per persoon verschillend en op maat gemaakt.

Om je goed te kunnen helpen, hebben we je persoonlijk bij ons aan tafel nodig in ons Burn-out Herstel Centrum in Oostenrijk. Wat daarbij voorop staat, is dat we de rust en tijd nemen om je te helpen in de verwerking van je trauma. We halen je uit je eigen omgeving, waarbij je de focus volledig op jezelf kunt richten. Zonder afleiding van de dagelijkse realiteit uit je eigen omgeving.

burn-out behandeling maatwerk
burnout aanpakken

Vanuit rust je trauma verwerken

Herstellen in de Oostenrijkse Alpen

Je PTSS verwerken, is niet iets dat je tussendoor ‘even‘ doet. Dat vraagt om zorg en aandacht, zodat je er geen last meer van hebt. En dus dat je trauma geen belemmering voor je hoeft te zijn in de toekomst. We zijn gevestigd in Oostenrijk, in het prachtige Karinthië. Het mooie daarvan is, dat je ook echt volledig los komt van je omgeving als je bij ons in behandeling bent. Je verblijft dan bij ons in de buurt en krijgt een behandeling op maat.

Hoeveel dagen deze behandeling duurt, wat wij gaan doen en welke technieken we toepassen is afhankelijk van je trauma. Daarom hebben we altijd eerst een online kennismakingsgesprek. Zo kun jij ook aanvoelen of je de klik met ons voelt. Want die is uiteraard ontzettend belangrijk voor jouw herstel.

Volledig weg uit je omgeving en de focus op jezelf

Een belangrijke pijler van onze succesvolle behandeling is de locatie en het feit dat we jou uit je situatie halen. Wij werken in periodes van één tot maximaal twee weken. In deze tijd zit je bij ons in de buurt in een accommodatie naar keuze. Het is alsof je kiest voor een interne opname om te werken aan je trauma. Maar dan niet in een ziekenhuis of klinische omgeving.

Werken aan je trauma op deze unieke locatie in de bergen heeft meerdere voordelen:

  • Je wordt uit je eigen omgeving gehaald en de dagelijkse druk en verplichting, die daarbij hoort
  • Je komt los van de goedbedoelde mening, tips en adviezen van je adviseurs uit je eigen omgeving
  • Je bent dagelijks intensief met jezelf aan de slag 
  • We nemen de tijd om vanuit rust jou de kans te geven je trauma te verwerken zodat je er geen last meer van hebt.
  • Hierdoor kunnen wij doorpakken en komen wij tot de essentie!

Dit zorgt ervoor dat je tot rust komt en leert dat het fijn is om volledig op jezelf terug te vallen.

In je eigen omgeving zijn en weer deelnemen: pas dan begint je proces naar herstel

Terug in je eigen omgeving blijven we je coachen

Net als bij een burn-out hoeft PTSS geen maanden of jaren te duren! Afhankelijk van de problematiek, kun je al na de behandeling bij ons in Oostenrijk weer deelnemen aan de maatschappij en bijvoorbeeld ook weer aan het werk. Terug in je eigen omgeving begint je herstel. Je gaat de impact van de behandeling merken in de uitvoering. Doordat je ‘bevrijd‘ bent van je trauma sta je anders in het leven. Bekijk je de dingen anders. Benader je ervaringen ook op een nieuwe manier. Of dit nu op je werk is of in je privéleven. Begeleiding, reflectie en coaching is dan wel prettig. Want ook het herstellen van een trauma is, net als bij een burn-out, een persoonlijk groeiproces. Daarom is bij ons de nazorg net zo belangrijk als de behandeling zelf.

Re-integreren na PTSS

Ook bij een PTSS behandeling is re-integratie een belangrijk onderdeel op weg naar herstel. Bij iedereen is de re-integratie en de opbouw, naar weer volledig aan het werk zijn, anders.

re-integratie bij burnout

We streven er naar om te werken met een rustig opbouwschema van uren. Zodat jouw persoonlijke verandering, naar aanleiding van je herstel, langzaam en rustig integreert in je leven. Je behoudt daarmee je eigen authenticiteit en je gaat ervaren dat je onder druk blijft staan in je eigen kracht. In onze nazorg blijven we je daarom enkele maanden volgen. Afhankelijk van wat je nodig hebt.

PTSS kan leiden tot een burn-out. Ons Burn-out Herstel Centrum is gespecialeerd op het behandelen van een burn-out. Welke oorzaak achter een burn-out ook zit. Doordat we in bezit zijn van een grote ‘gereedschapskist‘ aan tools om je te kunnen helpen, zijn we in staat om vanuit flexibiliteit en creativiteit jou die therapie te geven, die je helpt. Daarbij ligt onze focus tijdens de behandeling altijd op het weer terugkrijgen van de regie over je eigen leven.

Onze filosofie
“Niet genezen maar BETER worden!”

AANDACHT, de burnout herstel specialisten

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Pak het probleem bij de wortel

Burn-out bestrijden

Het behandelen van burn-out is als het bestrijden van onkruid.
Stel je voor je loopt in een mooie tuin. Deze tuin is gevuld met mooie bomen en struiken, bloeiende planten en het ruikt er heerlijk. Terwijl je door de tuin loopt en geniet, zie je een aantal plantjes, die ergens groeien waar jij ze niet wilt hebben.

Het onkruid moet weg, maar hoe? Wat is nou de meest effectieve manier om ervan af te komen?

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!