Overspannen symptomen; het verschil met burnout

Overspannen symptomen, zijn…

Overspannen signalen en het verschil met burnout herkennen is belangrijk voor de juiste behandeling. Al lijken de symptomen erg op die van burn-out, toch zitten er toch een aantal verschillen… Iedereen beleeft zo nu en dan momenten van stress. Het hoort bij het leven. Echter, wanneer je te lang teveel stress ervaart, raak je overspannen. Er wordt in een korte periode, twee à drie maanden, teveel van je verwacht en geëist.
Ben je overspannen, dan krijg je last van overspannen symptomen, zoals een opgejaagd gevoel en sterk wisselende stemmingen. Je houding richting je werk is hierbij onveranderd, in tegenstelling tot burn-out waar je tegenzin voelt en zelfs cynisch wordt.

…negeer je overspannen signalen, dan heb je kans op burnout…

Negeer je deze overspannen symptomen en blijf je doorgaan, omdat je denkt dat het wel over zal gaan, dan ben je hard op weg richting een burn-out. Wat begon met overspannen signalen gaat dan over in mentale en lichamelijke klachten en resulteert uiteindelijk in een burn-out. Een burn-out verloopt heel geleidelijk, verspreid over maanden tot zelfs enkele jaren.

…vroeg ingrijpen bij overspannen signalen, voorkomt veel problemen.

Overspannenheid en de overspannen symptomen kun je behandelen door rust te pakken en je probleemoplossend vermogen te vergroten. Zoek hierin wel hulp. Het vergt namelijk een compleet andere manier van denken en doen. Had je dit alleen kunnen oplossen, dan was je niet in deze situatie beland. Maak gerust vrijblijvend een afspraak met ons. Dan kijken we samen naar je situatie en wat je nodig hebt.

Vind je weg op onze site

Wat is een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Hoe wij je gaan helpen

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs

Onthaasten? Verlaag je maximum snelheid!

Onthaasten? Verlaag je maximum snelheid!

Vanaf 16 maart 2020 is het definitief: de maximum snelheid op Nederlandse snelwegen gaat van 130 naar 100 km/uur.
Niet alleen op de snelweg maar ook in het (bedrijfs-) leven zitten veel mensen met plankgas op de linker baan…

Lees meer
Burn-out BN’ers – in de wurggreep van succes

Burn-out BN’ers – in de wurggreep van succes

Op dit moment lezen we bijna dagelijks in de media over de toestand van Jan Smit en Marco Borsato. Twee BN’ers, die allebei kampen met burn-out. Dit is geen nieuw fenomeen in de showbiz. Eind 2018 maakte Robbert van de Corput alias Hardwell bekend voor onbepaalde tijd...

Lees meer
Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken