Wat zou je kunnen doen?

Mijn partner heeft burn-out

Onze behandelingOver AANDACHT

Vertoon jij burn-out symptomen?

Plan een kennismaking

Je partner heeft een burn-out. Wat kun je doen?

Een partner met burn-out

Een partner met burnout is een echte uitdaging. Als partner, collega of familielid is het soms maar moeilijk te begrijpen hoe groot de veranderingen in karakter en het dagelijks leven zijn bij degene, die een burnout heeft. Wie eerst een gemotiveerde, doortastende persoon was, is nu veranderd in een met zichzelf en zijn omgeving worstelende persoonlijkheid. In relatie en verbinding zijn met deze persoon is moeilijk vol te houden. Niets lijkt te werken. Hoe graag en hoe vaak je ook je hulp aanbiedt aan een partner met burnout, het lijkt niet veel op te leveren. Alle symptomen richten zich óók naar jou (prikkelbaar, woede, afstoten). Met als gevolg: verstoorde relaties, die regelmatig zelfs tot (echt)scheiding leiden.

Een partner met burn-out: je zou er zelf één van krijgen

Met de juiste hulpverlening komen jullie er samen uit

Uit elkaar gaan, een echtscheiding, het is niet nodig, weten wij uit ervaring. Zeker niet als het in de basis van de relatie nog goed zit. Met de juiste hulpverlening lukt het om niet alleen jouw partner met burnout uit deze situatie te helpen, maar uiteindelijk ook jullie samen. Veel van onze cliënten zien hun burnout achteraf als een geschenk. Niet alleen zijn ze zelf veranderd, maar hun relatie is ook veranderd. En bijna altijd in positieve zin.

Met de juiste hulpverlening kom je in verbinding met jezelf

Een burn-out maakt een diepere dimensie los, ook in je relatie

Het positieve van een burnout is dat het je dwingt om anders naar jezelf en je leven te kijken. Niet alleen voor je partner met burnout, maar ook voor jou is het een kans om opnieuw de balans op te maken. Het bekende vraagstuk: “Is dit het nou?” passeert de revue. Wie ben ik, wat doe ik eigenlijk, waarom doe ik wat ik doe, vind ik het wel leuk wat ik doe, etc. Het zorgt er voor dat het leven van je partner met burnout  op zijn grondvesten wordt geschut. En dat is ook de bedoeling van de burnout. Het is een “wake up call” om het anders te gaan doen.

Als één van de twee partners begint zichzelf te ontwikkelen en oude patronen afschud, kan je relatie onder druk komen te staan. En omdat we weten hoe belangrijk de steun van een partner is in het herstel, wordt in ons traject ook de partner betrokken. Daarnaast zorgt onze behandeling er daadwerkelijk voor dat je in staat bent om te veranderen. En dus verander je ook in je relatie. En dat is altijd in positieve zin. We weten maar al te goed hoe belangrijk het is voor de partner met burnout dat zijn partner betrokken wordt bij het herstel traject, zodat de verbinding in de basis blijft behouden. Daar besteden we in het traject ook veel aandacht aan.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. 

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

midden in de natuur

Ons centrum ligt midden in de natuur; in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Je krijgt wat je nodig hebt; niet meer en niet minder.

Schaam Je!

Taboe op burn-out!

Ook in 2019 merken wij dat er nog steeds een taboe rust op burn-out. Vreemd, vinden wij. In besloten (facebook-) groepen is het een drukte van jewelste. Veel leed, ervaringen en tips worden hier gedeeld. Terwijl in het openbaar en op “open” sociale media kanalen het angstvallig rustig is. Schijnbaar logisch, want iedereen in je netwerk kan immers zien dat je iets “liked” of een commentaar geeft. En wie wil er nou in deze mooie en “perfecte wereld” van sociale media geassocieerd worden met een burn-out?

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Contact

Burn-out Herstel Centrum AANDACHT

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-18 16 81 05

contact@burnoutherstel.info 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.