Mijn partner heeft burnout – Wat kan ik doen?

Je partner heeft burnout…

Een partner met burnout is een echte uitdaging. Als partner, collega of familielid is het soms maar moeilijk te begrijpen hoe groot de veranderingen in karakter en het dagelijks leven zijn bij degene, die een burnout heeft. Wie eerst een gemotiveerde, doortastende persoon was, is nu veranderd in een met zichzelf en zijn omgeving worstelende persoonlijkheid. In relatie en verbinding zijn met deze persoon is moeilijk vol te houden. Niets lijkt te werken. Hoe graag en hoe vaak je ook je hulp aanbiedt aan een partner met burnout, het lijkt niet veel op te leveren. Alle symptomen richten zich óók naar jou (prikkelbaar, woede, afstoten). Met als gevolg: verstoorde relaties, die regelmatig zelfs tot (echt)scheiding leiden.

…met de juiste hulpverlening komen jullie er samen uit…

Uit elkaar gaan, een echtscheiding, het is niet nodig, weten wij uit ervaring. Zeker niet als het in de basis van de relatie nog goed zit. Met de juiste hulpverlening lukt het om niet alleen jouw partner met burnout uit deze situatie te helpen, maar uiteindelijk ook jullie samen. Veel van onze cliënten zien hun burn-out achteraf als een geschenk. Niet alleen zijn ze zelf veranderd, maar hun relatie is ook veranderd. En bijna altijd in positieve zin.

…een burnout maakt een diepere dimensie los, ook in je relatie.

Het positieve van een burnout is dat het je dwingt om anders naar jezelf en je leven te kijken. Het bekende vraagstuk: “Is dit het nou?” passeert de revue. Wie ben ik, wat doe ik eigenlijk, waarom doe ik wat ik doe, vind ik het wel leuk wat ik doe, etc. Het zorgt er voor dat het leven van degene, die in de burn out terecht komt, op zijn grondvesten wordt geschut. En dat is ook de bedoeling van de burnout. Het is een “wake up call” om het anders te gaan doen. En juist dan kan je relatie onder druk komen te staan. En omdat we weten hoe belangrijk de steun van een partner is in het herstel, wordt in ons traject ook de partner betrokken. Daarnaast zorgt onze behandeling er daadwerkelijk voor dat je in staat bent om te veranderen. En dus verander je ook in je relatie. En dat is altijd in positieve zin. We weten maar al te goed dat de partner hierin betrokken moet worden zodat de verbinding in de basis blijft behouden. Daar besteden we in het traject ook veel aandacht aan.

Heb ik een burnout?

burnout symptomen foto

Ik heb een burnout

foto burnout herstel

Ik heb hulp nodig

burnout behandeling afbeelding

Het Burnout Centrum

afbeelding burnout behandeling

Lees hier onze recente blogs over alles wat met burn-out te maken heeft:

Ik heb een vraag


Ik wil kennismaken