Je bent ondernemer met een burn-out

Hoe herstel je snel en goed van een burn-out?
Onze aanpakBurn-out Symptomen

Loop je vast of heb je een burn-out?

Maak kennis met ons

burn-out klachten ondernemer

Hoe zorg je ervoor dat je weer snel aan het werk kan

Je bent zelfstandig ondernemer met een burn-out

Je bent een ondernemer en je hebt een burn-out. Dat voelt niet alleen machteloos. Het is ook iets waar je niet op zit te wachten. Je hebt geen tijd om een burn-out te krijgen. Je bent verantwoordelijk voor je onderneming.

De valkuil van ondernemerschap

Als ondernemer, directeur of ZZP’er ben je voor je gevoel onmisbaar voor je bedrijf. De verantwoording ligt bij jou. Of je nu alleen onderneemt of met medewerkers samenwerkt; de eindverantwoording ligt bij jou. Daardoor liggen de verwachtingen, die je hebt aan jezelf, hoog.

Deze manier van werken maakt dat je succesvol bent. Maar er zit ook een kanttekening aan. Het zorgt voor een hoge werkdruk. Waardoor er steeds minder tijd is voor andere zaken dan je werk. Zoals het ondernemen van leuke dingen of ontspanning zoeken. Je hoofd draait alleen nog maar om werken. Als dit langer aanhoud, begint je lichaam signalen te geven en voor je het weet ben je op weg naar een burn-out. Maar juist door je verantwoordelijkheid kun je er maar moeilijk aan toe geven. Je hebt er gewoon weg geen tijd voor. Immers je kunt het je als ondernemer of werkgever niet veroorloven (langdurig) uit te vallen.

Een snelle en duurzame aanpak

Binnen enkele weken van je burn-out af

Wij begrijpen heel goed dat voor jou als zelfstandige of ZZP’er, ondernemer of directeur een snelle en efficiënte aanpak van je burn-out verschijnselen uiterst van belang is. Een burn-out als zelfstandige hoeft echt geen maanden te duren. Sterker nog, met de juiste hulp kun je het voorkomen. Door onze unieke aanpak en onze jarenlange ervaring op het gebied van burn-out kun je binnen enkele weken weer optimaal functioneren. En niet voor even maar voor de rest van je leven.

Dus ook de burn-out ondernemer of ZZP’er is bij ons aan het goede adres. Wat we vaak merken, is dat juist bij ondernemers een kort en intensief traject zeer effectief is. Daarbij bieden we ook tijdens het traject de nodige managementondersteuning en –bewustwording.

re-integratie bij burn-out
burn-out signaleren

Last hebben van een burn-out, is eigenlijk goed nieuws

Hoe wij ondernemers helpen uit hun burn-out

Een burn-out is persoonlijk. Voor iedereen is de oorzaak anders. Ondanks dat de burn-out symptomen op elkaar lijken.

Je hebt last van jezelf; en dat is op te lossen!

Een burn-out is dan ook eigenlijk goed nieuws. Misschien vreemd om te lezen. Maar, waar je last van hebt, zijn je eigen patronen. En daar kun je zelf de controle over krijgen. Met de juiste hulp. Want jij bent zelf degene, die over je eigen grens heen gaat. En dus uitgeput bent geraakt. De kunst is om erachter te komen waarom je dit doet. Van welke patronen heb je last. En vooral: waarom zijn ze ooit ontstaan?

Waarom doe je wat je doet?

De sleutel tot de oplossing van je burn-out ligt in het antwoord waarom je doet wat je doet. Door er achter te komen waarom deze patronen zijn ontstaan, kun je ze veranderen. En dit proces is voor iedereen uniek. Daarom vraagt een behandeling van burnout om flexibiliteit en maatwerk. Gericht op het individu. Die je helpt om jezelf beter te begrijpen. Zodat je vanuit inzicht tot verandering komt. Je moet dus aan de slag in de fundamenten van je ZELF. Pas dan heb je weer de regie en controle terug over jezelf. En dat is de enige sleutel naar herstel.

Je komt beter terug

Je wordt zelf bewust dankzij je burn-out

Tijdens de behandeling leer je de details van wie je bent, waar je voor staat en hoe je handelt. Je krijgt voortdurend een spiegel voorgehouden en leert je eigen patronen te (h)erkennen en te doorbreken. Daardoor ben je in staat vanaf nu betere bewuste keuzes te maken en signalen van je lichaam en geest vroegtijdig te herkennen en te handelen, om zo terugval te voorkomen. Wie zijn eigen kracht en zijn valkuilen kent is de meester over zijn gedrag.

Wat nu?

Reserveer een online burn-out advies gesprek

Wij realiseren ons dat we hier nooit alle informatie, die voor jou als ondernemer van toepassing is, kunnen geven. Elk geval is immers uniek. Graag ondersteunen wij jou bij de stappen, die nodig zijn om succesvol jouw burnout als ondernemer aan te pakken. Daarom hebben we de mogelijkheid gecreërd om een adviesgesprek met één van onze specialisten te kunnen plannen. Tijdens dit gesprek kun je jouw vragen stellen en krijg je advies dat specifiek gericht is op jouw situatie, achtergrond en wensen.

Onze specialisten zitten voor je klaar. Reserveer nu een afspraak voor een online-advies gesprek.

Wil je graag persoonlijk met ons kennismaken? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met ons. Alleen dan kunnen we je ook op weg helpen. Dat kan door het contactformulier in te vullen.

Hoe we jou helpen

AANDACHT voor...

burn-out klachten zet je stil

Werknemer

Je hebt de diagnose burn-out. Hier vind je informatie over onze behandeling en hoe wij jou gaan helpen, zodat jij BETER wordt. 

Ondernemer met burnout

Ondernemer

Wanneer jijzelf uitvalt met een burn-out, is het natuurlijk belangrijk om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

burn-out werkgever

Organisatie

Als een medewerker uitvalt met burn-out is het  belangrijk om te weten wat je zorgplicht is en hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Burn-out bedrijfsarts verwijzers

Verwijzer

Uiteraard werken wij graag samen met verwijzers; met het doel de cliënt BETER en duurzaam terug te laten keren in het arbeidsproces.

Hier staan wij voor

AANDACHT betekent...

Onze aanpak is individueel, multidisciplinair en op maat gemaakt. Hoewel de symptomen vaak overeenkomen, is elke burn-out uniek. En zo pakken we dan ook onze burn-out behandeling aan: persoonlijk en alleen op jou van toepassing. Standaard methodieken bestaan voor ons niet. We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit.

Individueel

Onze behandeling is 1 op 1. Géén groepstherapie. Het gaat om jou persoonlijk!

multidisciplinair

Een burn-out is tweeledig. Wij behandelen zowel lichaam als geest.

Herstel in de Alpen

Onze locatie ligt middenin de natuur; in het prachtige Oostenrijkse Karinthië.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Daarom is onze therapie op maat. Want het gaat om jou als mens.

Burn-out ligt op de loer!

Chronische stress

Wanneer een gezonde mate van stress omslaat in chronische stress ligt een burnout op de loer.We kennen het allemaal. Periodes in ons leven, waarin we net dat stapje extra moeten zetten.

Stress ervaart iedereen anders. Bepaalde karaktereigenschappen, zoals het gevoel constant beschikbaar te moeten zijn, een hoog verantwoordelijkheids- en plichtgevoel, zorgen ervoor dat iemand chronische stress ervaart. Het lichaam is dan niet meer in staat om uit te rusten en zijn processen te normaliseren, met als gevolg…een burnout.

Direct hulp bij al je vragen over burn-out

 

Loop je vast? Of heb je het vermoeden dat je een burn-out hebt?

 

Regel zelf direct een coachgesprek bij één van onze specialisten. Je krijgt antwoord op al jouw vragen vanuit de decennia kennis, die wij hebben. Toegepast op jouw persoonlijke situatie.

Je aanvraag hebben wij ontvangen!